Цени различни-качество една голяма нула. За голф 4 купих Закс произведен в Словения, на 10000км започна да отделя там където отделяше преди да го сменя. Добре, че запазих оригиналния, ще му накова феродо и най-вероятно ще изкара повече.
По темата на колегата - карал съм Сивик 2.2 i-ctdi и Голф 5 1.9 tdi и двете 2007, и двете чисто нови. Сивика върви повече и не е толкова шумен. На 5г+ не зная как е. Голфа вече е на 100 000 освен, че съединителя от време на време издава ужасни звуци и миналата зима замина акумулатора -никакви проблеми. Само на всека 10000 смана на масла и филтри.

Golf 5 2.0 tdi или Civic 2.2 ctdi
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Re: Golf 5 2.0 tdi или Civic 2.2 ctdi
Колеги, само си задайте въпроса "От кога хонда почнаха и дизели да правят?" И приключваме. Виж за бензиновите модели може и да говорима, но за дизел между VW и Хонда мисля че няма шест/пет.
ПП. Хондата малко п*тешка ми изглаежа, някак грозновата.
ПП. Хондата малко п*тешка ми изглаежа, някак грозновата.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Двигателят 2.2i-ctdi на Хонда е двигател на годината за 2005г, между другото буквата i след 2.2 означава, че е с верига.
- leonardo_vd
- Контакти:
batmit написа:Двигателят 2.2i-ctdi на Хонда е двигател на годината за 2005г, между другото буквата i след 2.2 означава, че е с верига.
Това че е двигател на годината не е критерий за издръжливост. Аз бих заложил на фолксвагена, немеца се е доказал сред дизелите, все пак имат доооста години опит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
има. (пак са 4 цифри, не споря)stefan4o написа:Какво значение е, че не е оригинална? Нали я има на пазара? За 2.2 ЦТДИ има ли по-евтин от оригиналния вариант?
Исках просто да разбера за оригинална част ли става дума, разбрах - не е оригинална.
Въпреки че точно откъм надеждност, еле на двигател, да се критикува Хонда е малко странно.
При чипване има вероятност да спука колектори, това е известния кахър н адвигателя
Кое е критерий за надежден двигател? 2.0тди? 2.5тди?
Ако има проблеми едва ли ще са от това. Или от падащи прозорци и люпещи се некачествени пластмаси :P
- leonardo_vd
- Контакти:
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Хонда имат един техен дизелов агрегат, който са го произвели точно както трябва. Един прекрасен дизелов двигател с изключително малко болести и проблеми. Макар,че едва ли щяха да имат дизел, ако не е европейския пазар.
Не е като прехвалените фауве с 18 модела мотори с по 15 ревизии заради маслени помпи, вериги, пукнати глави, скапани дюзи, маслояди от класа и какво ли не още.
Разберете, че има и други производители на двигатели, които правят качествени агрегати.
Не е като прехвалените фауве с 18 модела мотори с по 15 ревизии заради маслени помпи, вериги, пукнати глави, скапани дюзи, маслояди от класа и какво ли не още.
Разберете, че има и други производители на двигатели, които правят качествени агрегати.
- simeon40
- Автомобил:
- Двигател:
Хондата е по-красива и има много по-приятен итнериор. Каквито проблеми би могъл да имаш с едната кола такива би могъл да имаш и с другата. Не си застрахован от едни обещания, че щом е VW значи ще е по-добре. Накрая ти ще плащаш сметките не чуждите добри думи. Ходи обикаляй вземи по-запазената без значение каква е емблемата и си карай.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Двигателят на Хондата никак не е зле, дори напротив - икономичен, пъргав, тих, а освен това и с верига.
Както писах и по-горе, недостатъците на Хондата според мен са приложимостта в нашите условия, някои дребни, но дразнещи неща относно употребяемостта й и по-скъпата поддръжка.
Мненията ОФФ Топик са изтрити, това ще се случва и с последващи такива. Нека се придържаме към темата.
Както писах и по-горе, недостатъците на Хондата според мен са приложимостта в нашите условия, някои дребни, но дразнещи неща относно употребяемостта й и по-скъпата поддръжка.
Мненията ОФФ Топик са изтрити, това ще се случва и с последващи такива. Нека се придържаме към темата.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Точно този двигател на Хонда е печелил награда "Двигател на година", доколкото съм чел. Не съм карал 2.0 TDI на Голф, но съм карал 2.2 на Хонда (спорт изпълнение на оборудването) - возеше твърдо заради изпълнението и различните седалки. Двигателя обаче беше тих и много пъргав, а разхода беше дооста добре. Карам VW в момента, фен съм на марката, но ако трябва да избирам между 2те, може би щях да се спра на Хондата. Освен всичко останало, вътре е натъпкана с екстри.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ще постна и тук линка от форума на Мицубиши свързан с въпростния дизелов двигател на Хонда, не знам дали това е тенденция или късмет сполетял притежателя на Акорда но все пак е информация с която е добре да бъдеш запознат.
Ако не друго има цитирани цени на части и обяснения кое какво е що е и т.н.
Ако си промениш мнението и от дизелов се насочиш към бензинов двигател, твърдо за Хондата ако ли пък останеш на дизелова вълна нека колегите да те посъветват, аз лично никога не бих си купил дизелов автомобил втора ръка с недоказан призход и без сервизна история от-до
http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=28118&st=0
Ако не друго има цитирани цени на части и обяснения кое какво е що е и т.н.
Ако си промениш мнението и от дизелов се насочиш към бензинов двигател, твърдо за Хондата ако ли пък останеш на дизелова вълна нека колегите да те посъветват, аз лично никога не бих си купил дизелов автомобил втора ръка с недоказан призход и без сервизна история от-до

http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=28118&st=0
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Как да си намери човек кола със сервизна история? Тя ще има, но дори и поддържана в оторизиран сервиз пак няма гаранция. Последно време хитреците връщат километрите, сами си сменят маслото, а ходят в сервиза веднъж в годината за смяна на масло и филтри за да тече гаранцията. Тези приказки за пълна сервизна история ми звучат, като "ти си ми втория".
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
batmit написа:Как да си намери човек кола със сервизна история? Тя ще има, но дори и поддържана в оторизиран сервиз пак няма гаранция. Последно време хитреците връщат километрите, сами си сменят маслото, а ходят в сервиза веднъж в годината за смяна на масло и филтри за да тече гаранцията. Тези приказки за пълна сервизна история ми звучат, като "ти си ми втория".

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
batmit написа:Как да си намери човек кола със сервизна история? Тя ще има, но дори и поддържана в оторизиран сервиз пак няма гаранция.
Абсолютно никаква гаранция няма дори и да си я водиш редовно. Зет ми изкара чисто нов автомобил преди от магазина 6-7 години. Поддържаше се в оторизирания сервиз до 5-тата година като след изтичането на гаранцията отиде в наш доверен сервиз па за консумативи и там остановиха, че някои консумативи писани по фактурите никога не са сменяни. Най-селската история беше когато при едно от последните ходения в оторизирания сервиз ни бяха счупили плафона на степ линията на плъзгаща се врата и бяха гепили няколко крушки от интериора

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
radi_nrj написа:batmit написа:Как да си намери човек кола със сервизна история? Тя ще има, но дори и поддържана в оторизиран сервиз пак няма гаранция.
Абсолютно никаква гаранция няма дори и да си я водиш редовно. Зет ми изкара чисто нов автомобил преди от магазина 6-7 години. Поддържаше се в оторизирания сервиз до 5-тата година като след изтичането на гаранцията отиде в наш доверен сервиз па за консумативи и там остановиха, че някои консумативи писани по фактурите никога не са сменяни. Най-селската история беше когато при едно от последните ходения в оторизирания сервиз ни бяха счупили плафона на степ линията на плъзгаща се врата и бяха гепили няколко крушки от интериора
Това за какъв автомобил ?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”