Kолеги, може ли малко акъл? Голф 4 vs Фокус мк1

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Kолеги, може ли малко акъл? Голф 4 vs Фокус мк1

Мнениеот forski » Сря 17 апр 2013 13:44

Mr. S. King написа:Аз смятам, че ще намери за около 5 хиляди читав сивик хечбек 2000-2002г. с 1,4/1,6 мотори. И стига вече с това, че видиш ли голф 4 бил навсякъде. Идете по Европа да видите, че там си има и Фокус, и Сивик, и Корола, и Астра, та дори и Киа и Хюндай- в БГ сме пазар на боклуците(защото всяка 10+ годишна кола за мен си е една финансова яма). Аз видях в Холандия Сивик 2001г. 1,6 за 2300 евро с всички прегледи, сервизна книжка и в перфектно състояние.
П.П: За мен не е приятно всяка втора кола да е като моята(Голф 3/4, Рено Сеник и т.н). И още нещо, само обърнете внимание в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, където има добър пазар и на нови автомобили кои преобладават- Голф или Аурис, Сийд, И30, Астра? И друго, че приоритетите на европейците са други- те искат нова кола, на добра цена. След 3-4 години я сменят. Още един аспект специално в България е, че за парите на един чисто нов голф(или малко повече) може да се купи кола от по-висок клас(примерно Тойота Авенсис, Форд Мондео, Опел Инсигния, Шкода Октавия, Шевролет Малибу, Митсубиши Лансър и др., не по-лоши от "Голфу" алтернативи).

Обречена кауза е това твоето колега, Голф 4 и това е, всичко друго под ножа ...
Бих му обърнал внимание на автора на темата и това че въпросния Голф 4 понеже е все още много актуален в БГ е и много краден автомобил.
Това автоматично значи че трябва да предвиди парички и за пълно авто каско!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 17 апр 2013 13:48

forski написа:
Mr. S. King написа:Аз смятам, че ще намери за около 5 хиляди читав сивик хечбек 2000-2002г. с 1,4/1,6 мотори. И стига вече с това, че видиш ли голф 4 бил навсякъде. Идете по Европа да видите, че там си има и Фокус, и Сивик, и Корола, и Астра, та дори и Киа и Хюндай- в БГ сме пазар на боклуците(защото всяка 10+ годишна кола за мен си е една финансова яма). Аз видях в Холандия Сивик 2001г. 1,6 за 2300 евро с всички прегледи, сервизна книжка и в перфектно състояние.
П.П: За мен не е приятно всяка втора кола да е като моята(Голф 3/4, Рено Сеник и т.н). И още нещо, само обърнете внимание в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, където има добър пазар и на нови автомобили кои преобладават- Голф или Аурис, Сийд, И30, Астра? И друго, че приоритетите на европейците са други- те искат нова кола, на добра цена. След 3-4 години я сменят. Още един аспект специално в България е, че за парите на един чисто нов голф(или малко повече) може да се купи кола от по-висок клас(примерно Тойота Авенсис, Форд Мондео, Опел Инсигния, Шкода Октавия, Шевролет Малибу, Митсубиши Лансър и др., не по-лоши от "Голфу" алтернативи).

Обречена кауза е това твоето колега, Голф 4 и това е, всичко друго под ножа ...
Бих му обърнал внимание на автора на темата и това че въпросния Голф 4 понеже е все още много актуален в БГ е и много краден автомобил.
Това автоматично значи че трябва да предвиди парички и за пълно авто каско!

Интереса на джамбазите обикновенно е към TDI-тата(повечето колеги знаят защо и съответно си махат надписите TDI), но да прав си аз лично каквато и кола да си купя (стига да не е некой дарак 92-98) задължително 1-вото нещо което правя е КАСКО и мисля, че е нормално за всяка кола независимо дали е голф или мазна :icon_lol

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Сря 17 апр 2013 13:58

Аз разбрах, че бюджета за самата кола е 4,500-5,000лв. И да, за Сивика с лек пазарлък я вземаш за 4,200 и до 5,200 си я докарал, платил ЕКО и ГО, а за още 700-900лв. си я регистрираш, плащаш данък и обслужваш. Ако иска за 5,000 да я обслужи, регистрира, застрахова и да и плати данъците, то тавана му е 3,500 за кола, където Голф 4 отпада.
П.П: Да не забравяме и покупката на течност за чистачки, винетка и ароматизатор. И на есен зимни гуми, а може би и акумулатор и то какво излезе- колата за 4-5 бона стана 8-9. Както вече казах, със старата кола трябва да се внимава и да се има едно на ум.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 17 апр 2013 14:21

То за 3500лв и читав Сивик (2000-2002г. както си посочил) също отпада ама както и да е, никой не иска отзиви за Сивик, а за Голф и Фокус или забрави да прочетеш заглавието на темата?

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Сря 17 апр 2013 19:10

forski написа:Само да вметна че това със скъпите японски части беше актуална информация до към края на 90-те години, вече сме 2013 и има всичко на всякакви цени!
Казвам ти го от личен опит, вервай ми :smile
Ако искаш кола със здрав бензинов двигател и аз бих ти препоръчал японска такава!

Абсолютно съгласен.Една Мазда 6 2002-2006г бензинка би му заспала отвсякъде.Изключително здрав и безпроблемен автомобил.Но и цените са 7000-8000-9000лв а и няма голямо предлагане на този двигател със верига.

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Сря 17 апр 2013 22:17

Добре, колега, в предишно мнение написах за сивик от 1997 до където му стигат средствата. И каквото сметна за добра алтернатива винаги го посочвам и не си ти човека, дето ще ми казва за какво се иска мнение. Аман от сектанти и щрауси.
П.П: Мазда 6 е супер според мен, но на по-висока цена. Също и Акорд.

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 18 апр 2013 13:50

Йеееее супер много се кефя на енусиазма на всички колеги ! :love.vwclub :love.vwclub !!! Ако питате мен, голф 7 1.2 турбо го карах на тест драйв и най- ми заспива ма за сега само ще го сънувам. Колкото до парите... има коли и коли- знаете. Познат вече кара 7 години рено лагуна която взе за 6 бона (когато бяха на по 10 ) и му смени 2 кабелчета. Взехме преди година и половина на 4к голф четворка на един френд и до сега е сменил.... консумативи и една биалетка. По нета успях да ги намеря между 2500 и 3500 (не една или 2 коли.. имаше избор). Сега някои ще кажат- логично да ги намериш но ще са с 200 кусур" и за това на мен плана ми е като на предишната :
Независимо форд или голф( който все повече ме кефи) ще определя една ориентировъча 3к цена +- някоя стотачка и ще избера от всичко което пробвам най-читавото (с най-малко ядове). При положение че дори 4 дори 5 да дадеш, пак ще има какво да поправиш, мисля че при дадени малко кинти, за още няколкостотин се постяга. Предпочитам да я взема с кусур и да го оправя, и след манипулацията да ми излезне 4 и 500 да речем, пред това да я взема за 4.500 и да поправям пак. Но това си е лично мое мнение! Не ме съдете... знам че има хора които разборат 100 пъти повече от мен, но от сегашния ми голф изпатих достатъчно. За 4 го взех и турбо, и дюза, и помпа, и какво ли не излезе. Едно приятелче си взе същия 4 месеца след мен за 2000 лв. сложи му чип и си бинджи как си иска без ядове ( моя няма чип). Тъй че.. всичко е до кола според мен.

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Чет 18 апр 2013 13:58

Така е,колега.Най-важното на една кола е,на теб да ти харесва. :th_up
Жена и кола,това си е на късмет! :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 18 апр 2013 14:04

kenykirilov написа:Йеееее супер много се кефя на енусиазма на всички колеги ! :love.vwclub :love.vwclub !!! Ако питате мен, голф 7 1.2 турбо го карах на тест драйв и най- ми заспива ма за сега само ще го сънувам. Колкото до парите... има коли и коли- знаете. Познат вече кара 7 години рено лагуна която взе за 6 бона (когато бяха на по 10 ) и му смени 2 кабелчета. Взехме преди година и половина на 4к голф четворка на един френд и до сега е сменил.... консумативи и една биалетка. По нета успях да ги намеря между 2500 и 3500 (не една или 2 коли.. имаше избор). Сега някои ще кажат- логично да ги намериш но ще са с 200 кусур" и за това на мен плана ми е като на предишната :
Независимо форд или голф( който все повече ме кефи) ще определя една ориентировъча 3к цена +- някоя стотачка и ще избера от всичко което пробвам най-читавото (с най-малко ядове). При положение че дори 4 дори 5 да дадеш, пак ще има какво да поправиш, мисля че при дадени малко кинти, за още няколкостотин се постяга. Предпочитам да я взема с кусур и да го оправя, и след манипулацията да ми излезне 4 и 500 да речем, пред това да я взема за 4.500 и да поправям пак. Но това си е лично мое мнение! Не ме съдете... знам че има хора които разборат 100 пъти повече от мен, но от сегашния ми голф изпатих достатъчно. За 4 го взех и турбо, и дюза, и помпа, и какво ли не излезе. Едно приятелче си взе същия 4 месеца след мен за 2000 лв. сложи му чип и си бинджи как си иска без ядове ( моя няма чип). Тъй че.. всичко е до кола според мен.

Мда, да вземеш г4 за 3К е добър план. :th_up

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 18 апр 2013 14:11

Да го вема за 3 не е края на плана ...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 18 апр 2013 14:14

kenykirilov написа:Да го вема за 3 не е края на плана ...

Наясно ли си че Г4 3000лв за ремонти ги гълта за здрасти? Няма такова нещо като стягане за няколко стотачки тук. :rolleyes

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 18 апр 2013 14:26

Не че нещо.... но единствената кола, която може да дадеш 3000к след като я вземеш е Алфа.. не за друго ма по 200 лева са частите.. минимум... тоя голф ако 3000 ще му трябват за да тръгне нормално... няма да е 3... ще е 1.500 лева... Колеги, не забравяйте че все пак това са коли които се карат, въпреки че се продават по сайтовете, също не забравяйте че има МАНИЯЦИ, има и просто шофьори. Мен примерно не ме дразни ако стрелката на оборотомера ми мърда с милиметър нагоре-надолу в празен ход, при положение че колата не тропа, тряска и не се е счупила. Не съм толкова манияк че да и слугувам за всяко нешо което не е в ред. Ако ми тропа някое каре, няма щом тропне да го сменя.. не работя за колата само все пак.. ще изчакам удобен финансов момент. Като я взема няма да се юрна по сервизи и всичко наведнъж да сменявам и оправям. Това е кола все пак.. не ми е живота... както е вървяла до сега, така ще върви и с мен зад волана, и лека по лека частите ще се оправят и сменят. Никой нормално мислещ човек не продава кола, която ще се разпадне всеки момент, от 99та година за 3... но нека не спорим. Форумите не са за това.. нека кротко да обненяме информация, защото всеки си има виждането и не можем да накараме другите да мислят като нас нали така... Нека говорим с общи факти и впечатления, не с лични предпочитания или щото сме от клуба да си защитаваме ДАС АУТО ...и аз съм от форума.. и аз кафам голф...и искам да си остана тука.. затова се допитвам до вас.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 18 апр 2013 14:26

Колега така като ти чета разсъжденията по-темата за това каква кола търсиш, до колко пари и колко си склонен да отделиш за ремонт и стягане твоята кола е Опел Астра F !
Колата е доказано здрава, ще търсиш от последните 1,6 моно преди Еко тека и дори и да излезе някое по-сериозно ремонтче за няколко стотачки ще го оправиш.
Ако мислиш че това което пиша е шега, не е ...

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 18 апр 2013 14:36

Да ти кажа, не ме кефят особено, но напоследък съвсем сериозно и аз стигам на няколко пъти до тоя извод...карал съм 1.4 16в само от тия астри ...знам ли.. единствено бързата хидравлика ми направи добро впечатление..

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 18 апр 2013 14:38

извинявам се.. разбрал съм грешно... говорех за полицейските.. те сигурно се водят G ... F не ми е вариант.... ако тря да си взимам ф.... ще си взема сивик купе малкото vti и ще джиткам с него...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”