Skoda Rapid; Chevrolet или Ситроен С-елиз. Седани за по 30к
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Skoda Rapid или Chevrolet Aveo Седани за по 30к лв
Авеото е с италянския 1.3 мултиджет
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
тоя двигател съм го карал на едно Добло, но май беше към 75 коня. Празно до към 130 вървеше прилично. След това замаляваше. Тоя е малко по-напомпан. Ама пак ми се струва че ще е слабичък.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Още един лош глас за Шевролет.Говоря за дизелов мотор ,който е "качен" в жУп Каптива.
Все още не могат да разберат какво се случва с маторЯ на този разбой.
Един вика дюзи , бутала и т.н.за нищо ги нямат тези части и пари.
Приятелят ми май вече си купува боя за коса
Рапидът го гледах на паркинг до шоурум на Шкода-изглежда добре като екстериор.
Приятелят ми май вече си купува боя за коса

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
xalerrelax написа:Още един лош глас за Шевролет.Говоря за дизелов мотор ,който е "качен" в жУп Каптива.
Приятелят ми май вече си купува боя за коса![]()
Като пали тракат ли му повдигачите отначало дори на топло време...щото на тоз моя авер зимата е като 1.6Д :D А го кара както трябва и с квото трябва уж :D Гори като ламя помеждодругото
- crossofdeath
- Автомобил: Golf MK4 1.6 16v
- Двигател: AZD 2002
И аз да се включа за спорта. Първо екстериора, Шкодата ми харесва много, добре изпипани линии, изглежда солидна кола. Шевролета не ми харесва много, особено отзад някак ми е крив, много висок таван и малък багажник или заради наклона на задните колони, знам ли няма вид. Вътре и двете не са кой знае какво, ако и двете са висок клас на оборудване. Шевролета има кожа,навигация и сигурно куп други глезотии, но пък много натруфено ми изглежда. Шкодата не знам с какво оборудване си я гледал, навигация и т.н, но и аз скоро гледах конфигуратора на този модел и няколко допълнителни екстри много повишават цената. В общи линии бих избрал Шкодата, много приятна за гледане, за каране не знам, не съм я карал. Кажете плюсове и минуси, как е като пространство отзад, багажника, шумоизолация и т.н.
п.с. последно карах супърб 2004-5, 1.9 дизела, имам чувството че няма добра шумоизолация, двигателя много се чува и имаше някакъв резонанс. Като ускорение няма ядове, много еластична, като за голяма кола. Отазд място, хоро да играеш. Шевролет не съм карал.
п.с. последно карах супърб 2004-5, 1.9 дизела, имам чувството че няма добра шумоизолация, двигателя много се чува и имаше някакъв резонанс. Като ускорение няма ядове, много еластична, като за голяма кола. Отазд място, хоро да играеш. Шевролет не съм карал.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
За съжаление нямам поглед върху новото Aveo, но пък върху предишното... чисто ново купено в другата чст от семейството и след година просто не беше същата кола - фабричен дефект в климатика на 6 месеца и не го покриха с гаранцията, пластмасите се раздрънкаха стабилно, фабричните тонколни се сдухаха, стопове и фарове все още не мога да ги прочета и запомня като производител, но чат пат са лъскави отвътре - отвън не толкова - пластмасата Rulezzz
, калници и особено заден капак имам чувството, че като ги натисна ще ми влезе пръста вътре...
Обаче двигателя е доста икономичен между другото с нормално каране. С този по-нов модел като гледам са напреднали в дизайна, може и да е по-добро изпълнение спрямо предишното... 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
MITKO_DVD написа:Авеото е тоалетна,няма база за сравнение с Шкодата според мен
![]()
Вчера се возих на Авео и абсолютно подкрепям мнението на Митко. Влезна ми в топ 10 за най-гадни коли, на които съм се качвал.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Шевролет=GM демек general mistake
Сериозно между тези двете нямаш друг разумен избор освен Шкода. Иначе за към 30-31 бонки единственото друго, което си заслужава е Тойота Корола.

Сериозно между тези двете нямаш друг разумен избор освен Шкода. Иначе за към 30-31 бонки единственото друго, което си заслужава е Тойота Корола.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
За 32000лв може да се купят много коли. Повечето дилъри дават хубава отстъпка за наличните им коли и за подобна сума може да се вземе Октавия или Леон в средно изпълнение, a дори и някой голф fly. Все са по-добри коли от Рапид. 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
radi_nrj написа:MITKO_DVD написа:Авеото е тоалетна,няма база за сравнение с Шкодата според мен
![]()
Вчера се возих на Авео и абсолютно подкрепям мнението на Митко. Влезна ми в топ 10 за най-гадни коли, на които съм се качвал.

Рапид-ката изглежда уникално отвън, но малко ретро отвътре. И барабаните отзад ме ДРАЗНЯТ ОРГАНИЧЕСКИ!
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
hooligan_sk написа:За 32000лв може да се купят много коли. Повечето дилъри дават хубава отстъпка за наличните им коли и за подобна сума може да се вземе Октавия или Леон в средно изпълнение, a дори и някой голф fly. Все са по-добри коли от Рапид.
32к за хечбек...не върви, особенно за ниско оборудване или за седан но средно оборудване. като се купува кола, само Хай-Лайн.
Честно....предпочитам по качествена кола ако трябва върната от лизинг с гаранция отколкото тези 2.Тези 30000лв са малко за нова кола....Бих взел КИА почти нова до за доста по малко пари а със супер дълга гаранция и добро качество..http://www.kia.bg/second_hand/view/195/1_6/
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Много крайно се изказахте за чевито,мой приятел си взе същото преди 3-4 месеца вече е на 5-6000 км и за сега е много доволен,предимно от разхода и големия багажник което и на мене ми направи впечетление.Ако гледаме реално и двата автомобила са от нисък клас и не може да се надяваш на кой знае какво,само годините и км могат да докажат кой автомобил е по сполучлив.
Лично аз за тези пари бих си взел една киа сиид.
Лично аз за тези пари бих си взел една киа сиид.
Последна промяна от 1z на Чет 04 юли 2013 6:02, променено общо 1 път.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
xploda написа:Шевролет=GM демек general mistake![]()
Скачай в една Тойота както е казал колега и няма да сгрешиш !
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
plamen-roni написа:xploda написа:Шевролет=GM демек general mistake![]()
Скачай в една Тойота както е казал колега и няма да сгрешиш !
Тойота не предлагат Корола вече, според сайта им де. А и дизеловата корола едва ли ще е фул за 30к
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”