Из сайтовете няма много 1.8 90к.с. за продажба, особено при Пасат Б4 и Толедо, докато 1.9тди 90к.с. и особено 110к.с. при Толедото се срещат повече.
1.6 101к.с. при Пасат Б4 как е? Предполагам не трябва да гори повече от 1.8. Има ли някакви специфични проблеми?
Все повече клоня към дизела, докато разума ми казва бензин на газ. Частите на Толедо по окачването как са? - като при голф 2?
Четох че при SDi се слагат някакви слаби скорости, понеже обмислям и този вариант евентуално при Венто или Голф, та какъв е този проблем със скоростите? Логично е SDi да е по-икономичен от TDi 90к.с.(то, не че има накъде, де), но често на практика нещата не са така.
1.8 на газ или 1.9тди
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: 1.8 на газ или 1.9тди
1.6 при пасат не ти трябва.Толкова умряло нещо няма да видиш никъде.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Подкрепям горното мнение. Бях харесал един и щях го купувам докато не го покарах. Ще го опиша само с една дума - МЪКА.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Не, напротив TDI-то е по-икономично от SDI макар и с малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде не плашете човека с газта...глупости на търкалета.Веднъж на 2-3 години се сменят мембрани, които струват 30лв и ремонта е половин час.Първите 1000км след смяната може да се наложи 2-3 пъти да се донастроят оборотите, което става на ухо не е нужно и посещение в сервиз, и най-много до следващата смяна на мембраните да се наложи да се пипнат оборотите още 1-2 пъти при смяна на въздушен филтър.Тоест общо 20 минути занимавка имате за 3 години при газовата.Разбира се ако колата е наред, сега не да се чудим някоя гробница на 500хиляди защо не върви и че газта и е проблема.Що се отнася до гърнетата това е мит.На една и съща кола карал съм я 4 години на бензин ,смених гърнетата и както казах след 4 години гърнето си падна в една дупка през която минах.След това сложих газ и пак в момента са на 4 години и леко боботи едното гърне, но съвсем не се разпада.Изправна запалителна система иска газта и това е , която трябва да си е изправна и при каране на бензин, не е нещо необичайно това.
Данеби зимата като застудее чуденето и маенето дали няма да ни замръзне нафтата да е по-малък проблем.Па пушаци,па глупости,турбини.Същото е една рециклирана турбина все ще изкара 3 години,колкото един изпарител само дето не е 30лв ремонта е.
Истината е че най-подходящото и безпроблемно гориво е бензина.Дизела също е компромис с колата, поне според мен.
Данеби зимата като застудее чуденето и маенето дали няма да ни замръзне нафтата да е по-малък проблем.Па пушаци,па глупости,турбини.Същото е една рециклирана турбина все ще изкара 3 години,колкото един изпарител само дето не е 30лв ремонта е.
Истината е че най-подходящото и безпроблемно гориво е бензина.Дизела също е компромис с колата, поне според мен.
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
Bai Sando написа:1.6 при пасат не ти трябва.Толкова умряло нещо няма да видиш никъде.
Напълно подкрепям.. то тези коне на голф 3 не са кой знае какво, та какво остава за купе на пасат
velinsl написа:Като собственик на два аналогични автомобила с такива двигатели...
ЕДНОВРЕМЕННО, а не имал съм преди сега съм със. При аналогични купета в града дизелака гори по-малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пари или литри по-малко?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”