избор между ауди а3 1.8т или а4 1.8т

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Re: избор между ауди а3 1.8т или а4 1.8т

Мнениеот w_smith » Вто 13 авг 2013 17:42

Хм, тунинг.бг откога е доказателство? Освен това, 2 мм ти сериозен ли си? :mhihi
По темата мисля да подкрепя мнението на Мършавия :death

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 13 авг 2013 17:49

Естествено, че не съм сериозен за тия 2мм, просто показвам, че разлика между голфа и а3 вътре като пространство и комфорт няма. И все пак типично за българина е да плюе това което не може да има. :death

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Вто 13 авг 2013 18:55

Типично за българина е и да защитава и хвали своето, нека не забравяме.
Всеки, който следи форума, знае че мненията на @Freakylol са доста пристрастни спрямо А3(няма лошо, всеки изпитва симпатии към определени автомобили и т.н.), а @myrshavija е на настроения, просто мястото на подигравателния тон и забележките към въпросите и отговорите във форума не е за тук, все пак е форум.
Останах крайно изненадан от крайното мнение на @Ivo_Dinkov, иначе мненията му не са чак толкова субективни.

Както и да е, двата модела са със сходно тегло, но съвсем различни конструкции. Аз съм на мнението, че ако колата ще е за млад шофьор, то по-добре А3 - по-прибраното купе ми се струва по-лесно за паркиране, но пък не знам как е обзора от вътре. 4х4 при А3 според мен е напълно безполезно - не е от най-добрите системи за 4х4(не съм фен на Халдекс 1-во и 2-ро поколение), ако се интересува автора на темата може да потърси принципа на работа на първите Халдекси какъв е.
А4 не ми прави особено впечатление на по-широка кола, с повече пространство вътре, но пък возията ми се струва по-добра, цените на частите по окачването са неприятни, но окачване не се прави всеки ден, дори и да се наложи смяна на носачи, то при използване на качествени нови носачи, има предостатъчно пътувания по нашенските пътища, докато се разхлопат пак. Куатрото тук е само носител само на възможни ядове и повишен разход, само за да може зимата приз краткото време когато има много сняг да ти се наложи малко повече сцепление. Тази зима само 1 път ми се е приисквало да имам 4х4 на моята кола, а не съм се спирал или закъсвал.
Аз бих заложил на 1.8 в атмосферната версия със 125к.с. - предостатъчно са ми, по-малко чаркаляци за тревожене, но щом си преценил че турбо версията ти е по джоба, нека да е тя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 13 авг 2013 19:02

Аз лично бих избрал А4-ката, поради простата причина, че е по-голямо купе и возията е по-добра както казаха колегите по-горе! Но тва си е лично мой избор! Возил съм се и в А3-ка много запазена, и мога да кажа, че си вози доста по-зле от а4-ката, това е мое впечетление! Аз ако избирах кола от тези 2-те бих избрал а4-ката! Не, че А3-ката не е кола, просто не е за мен!
А относно за това дали да има куатро, всеки сам преценява за какво ще използва колата!

п.п Не знам защо сравнявате Голф 4-ка и а3-ка? И двете возят като празно ремърке!
Просто пътищата не са направени за такива коли! :c020

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 13 авг 2013 20:07

Freakylol написа:Хаха това, че на времето не си имал пари за а3 не мисля, че трябва да правиш такива крайни заключения и аз нямам пари за голф 7-ца ама не го плюя :c020 И само за протокола, междуосието на голфа е с МАЛКО, но е по-малко от на а3 и леона, да не говорим пък, че разликата във височината е 13мм което изобщо не означава по-просторно и комфортно.

Пари имах да си купя дори нова А3, но съм си ги изкарал честно и с пот на челото(и клавиатурата :Mr Green Fun ) си ги ценя и не смятам, че си заслужават 7- 8000лв, че и повече за това което предлага А3 8L , нито че е разумно да похарча над 5000 за автомобил, който ще се кара 99% в София в делнични дни от жена.

ЕДИТ: стремя се да съм безпристрастен, но бях шокиран от нищото, което предлага А3 на висока цена само заради имидж (като собственик на две аудита, съм свикнал да очаквам високо качество от колата) и затова може би звуча малко крайно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 авг 2013 20:15

Eunos написа:... Куатрото тук е само носител само на възможни ядове и повишен разход, само за да може зимата приз краткото време когато има много сняг да ти се наложи малко повече сцепление. ..
Само с това не мога да се съглася. Не мисля, че да караш с 4 еднакви гуми е яд или повишен разход. Други изисквания на куатрото няма - карам втока кола 4х4 и точно с тази система грижи не съм имал ... а и не се сещам за някой, който да е имал.
Колкото до нуждата от повече сцепление през зимата ... според мен, това може да го каже човек, който не е имал времето да свикне с удобството на задвижването на всички колела - и това удобство е целогодишно, а не само през зимата.
Eunos, както виждаш, мога да бъда и "незаядлив", когато насреща имам учтив събеседник с доводи, а не хора, пишещи глупости и стараещи се да изтъкнат ... неясно какво.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 13 авг 2013 20:21

myrshavija написа:
Eunos написа:

:th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 13 авг 2013 21:17

Няма по-безмислена тема от тази, честно :no

Geimara
Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG

Мнениеот Geimara » Сря 14 авг 2013 13:59

Също като какво да си купя Голф или Пасат. :D

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Сря 14 авг 2013 16:36

На А4 обслужването е по-скъпо заради разположението на двигателя,не като части,а като труд.Аз карам А3 1.8Т и не мога да кажа нищо лошо за колата освен лошата видимост назад и теснотията в купето,но както са написали колегите,ако колата ти трябва само за да си превозваш д-то,то тя е перфектния избор.За куатрото нямам наблюдения тъй като съм си на предно,но аз не съм закъсвал никъде зимата,като се има предвид,че живея на тясна уличка,която естествено не се почиства зимата :th_up Вс
Поздрави!

Geimara
Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG

Мнениеот Geimara » Пет 16 авг 2013 17:15

А дали няма разлика в частите между А3 и А4 ?

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пет 16 авг 2013 18:16

При идентичната моторизация, как може да са различни цените на частите по двигателя? Вече при помощните периферни агрегати разлика може и да има, поради различното разположение на двигателя. За частите по окачването е ясно че разлика има.

forski написа:Няма по-безмислена тема от тази, честно :no

Няма по-безсмислено мнение от твоето, честно

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Съб 17 авг 2013 11:48

myrshavija написа:Как да му помогна? Като му кажа да си купи А4, защото на мен повече ми харесва? Като му кажа да е куатро, без да се обоснова защо? Или като го светна, както направиха по-горе, за това, че А4 е по-голямо от А3 - мисля, че това беше новината на годината!

Как да му помогнеш ли - като не му казваш нищо. Така поне няма да му пречиш. Не виждам с нещо да си му помогнал и съдействал в настоящата тема. Естествено, че когато човек има съзнателното намерение да закупи автомобил, много често покупката е предшествана от колебание между няколко марки/модели/мотори/горива. Ти ако получаваш смс-и от Космоса по време на сън, които ти чертаят автоматичен и прецизен план за следващия ден, не всички са така. Като няма с какво да си полезен, не си прави вятър на устата. Близко до ума е че ако имаш желание да му помогнеш, ще изложиш аргументирано становище, касаещо специфичните особености на двете коли, поддръжката им, динамиката, разхода, вида гориво, вида задвижване, пространството, интериора, екстериора, годината на производство и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 17 авг 2013 12:17

Fearless написа:На А4 обслужването е по-скъпо заради разположението на двигателя,не като части,а като труд.

Е, колко им е разликата в труда? Не вярвам да е повече от 40-50 лева. Разхвърляно на 5 години или 90 000км са нищо, според мен. Баща ми преди няма 2 седмици прави на Пасат Б5.5 1.9ТДИ обслужване - ролките, ремъците, филтри и масло - цена 70лв. за труд, като смятам, че за непознат няма да надхвърли 100 (понеже негов колега му ги сменява). Такива аргументи при избор на кола звучат много несериозно. Ако нямаш 100 кинта за труд (за всеки 5 години или за първоначалното обслужване), по-добре не си купувай кола за 5000 лева.

Последна промяна от stefan4o на Съб 17 авг 2013 17:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Съб 17 авг 2013 17:09

То, ако нямаш едни 1000лв. за изненадващи ремонти изобщо не трябва да си купуваш кола, особено Ауди с турбо и добре познатото окачване на А4. Аз лично бих се огледал за А6 след 1998г. или А4 след 2001г.(Б6). Но това си е моето мнение, понеже никога не съм харесвал Голф/А3/Астра/Фокус и другите от този клас коли. Ако е бензин да не е малолитражка(в мойте представи всичко до 2,0л. е малолитражка), ако е дизел- варианти много.
П.П: Към автора- прочети малко и за по-големите бензини на ВАГ от края на 20 и началото на 21 век. За 2,4 и 2,8 не съм чувал лоша дума. Вярно харчат малко повече(усеща се предимно ако караш много градско) и имат малко по-скъпа поддръжка, но пък А6 с 2,4/2,8 мотор е доста повече кола от другите две (особено от тясното и дървено А3).

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”