Избор на малка кола за млад шофьор
Re: Избор на малка кола за млад шофьор
Сеат Толедо или Пасат Б4 си е добра първа кола и в доста случаи си ти остава постоянна !
bmwww написа:Сеат Толедо или Пасат Б4 си е добра първа кола и в доста случаи си ти остава постоянна !
Е, не е задължително да е набор на шофьора.
Колеги предпочитам колата да е с малки габарити за лесно паркиране в града,по възможност с четири врати.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Bai Sando написа:Аз бих погледнал някоя корса.Евтини са,държат на газ и части бол.
Ша ма извинявате,ама полото не може да се похвали нито със здрав,мотор нито със скорости.![]()
Другото е някоя микра,балено,суифт ...все кучета
Суифта наистина е куче бащата имаше такова въртеше го като такси (500 000км) и нищо не е барал по тази кола освен консумативи. Под капака имаше 1.0 двигател 3 цилиндров

-
- Автомобил: Dacia Logan
- Двигател: 1.4 2007
forski написа:Да не започваме пак глупавия спор за частите на японските автомобили, които едва ли не ги внасят от Марс веднъж на 10 години.
Части има колкото и каквито искаш, тайвански, китайски, японски, минали покрай японските, всякакви...
Колега, разбира се, че има части по интернет. Но като закъсаш с Голфа заради бобина да кажем - спираш в първия магазин, морга или сервиз и си готов за 10 минути. А закъсай с Нисана и си поръчай на пътя от Ибей да видим кога ще стане работата.
Не ме разбирай погрешно. Просто твърдо стоя зад мнението, че първата кола трябва да е евтина, масова, с максимално лесна и евтина поддръжка.
-
- Автомобил: Polo 6N0
- Двигател: AEV
Аз съм с поло 1.0 Аев двигателя и е супер за из града къси скорости малко харчи и ако попаднеш на пазена кола като на мен ще си супер от 6 месеца я имам и няма ден в който да не сам я карал имам около 10 000 км , а само съм сменял един филтър и маслото.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
ayhan4ik написа:А бе колеги какви Хонди, Нисани, Пежаци му разправяте на човека. За него като първа кола е най-важна лесната поддръжка докато свикне. Иначе всички вървят колите, няма такава дето да лети или да плува. Като за първа кола винаги се избира масова кола. Така, че като имаш проблем лесно да го разрешиш. Ако си вземеш Голф3 с газово или Сеат Ибиза (96-98) да кажем ще си много доволен и от вървежа и от поддръжката и от разхода, а бе въобще от всичко. Моята препоръка е да вземеш нещо от частен собственик, обслужена, а не от автокъща. Така ще спестиш минимум 500-600 лв за регистрация и обслужване.
Както отбелязах, не съм против другите автомобили. Но един приятел има Нисан и докато му намери някаква част, за кой път вече се вкарва във филми. Говоря за нови части, такива втора ръка въобще няма.
Аз ти препоръчвам това: http://www.cars.bg/c426112 и това: http://www.cars.bg/c280073
Успех с покупката!
Твоя приятел да не би да кара нисан от 60-те години ,че неможел да му намери части. Ако е търсил в кварталния гараж на Бай Илия може и да няма.Какви голф 3-ки му говориш на момчето който са на безбожни километри и съдрани от каране вече. За ръждата да не говорим като швейцарски сирена. Има много добри короли http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11370425730464375&f1=details&slink=45tzfo на добри цени. Има части бол.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Лошото е че човека предпочита колата да е с 4 врати, инъче има и Сивик 6 и Корола за тези пари но са двуврати.
Полото 6N няма да го коментирам за да не разваляме темата на човека, аз бих търсил Сивик 6 макар и с две врати, има и с четири врати но са седани и много трудно излиза хубава кола на пазара!
Полото 6N няма да го коментирам за да не разваляме темата на човека, аз бих търсил Сивик 6 макар и с две врати, има и с четири врати но са седани и много трудно излиза хубава кола на пазара!
Всички японски машини които изброиха колегите са много добър избор нямаш проблеми с двигател, окачване и ск. кутии-имат обаче два сериозни минуса, първия от които ме отблъсква почти на 100% от покупката на такъв автомобил и това е ръждата, яде ги ама яко, повече от Опел.Такива тънки тенекии е просто срамота и то без почти никакво корозионно покритие.Двигател се прави, ама ръжда избие ли............
Това за частите-вярно е в ибей има всичко, факт е обаче че в Бг японските коли са все още рядкост (за съжаление) в мобиле.бг например сигурно има поне 6-7 страници с Голф 3 на части, докато виж примерно за сивик 5-та или 6-та генерация колко коли са.
P.S. Много голям фен съм на японците но просто за Бг е нерантабилна такъв вид покупка-освен ако колата не е чисто нова от магазина или "нов" внос от Италия без дори и петънце ръжда, което за 2500 ми се струва млако трудно постижимо.
Това за частите-вярно е в ибей има всичко, факт е обаче че в Бг японските коли са все още рядкост (за съжаление) в мобиле.бг например сигурно има поне 6-7 страници с Голф 3 на части, докато виж примерно за сивик 5-та или 6-та генерация колко коли са.
P.S. Много голям фен съм на японците но просто за Бг е нерантабилна такъв вид покупка-освен ако колата не е чисто нова от магазина или "нов" внос от Италия без дори и петънце ръжда, което за 2500 ми се струва млако трудно постижимо.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
eng написа:Всички японски машини които изброиха колегите са много добър избор нямаш проблеми с двигател, окачване и ск. кутии-имат обаче два сериозни минуса, първия от които ме отблъсква почти на 100% от покупката на такъв автомобил и това е ръждата, яде ги ама яко, повече от Опел.Такива тънки тенекии е просто срамота и то без почти никакво корозионно покритие.Двигател се прави, ама ръжда избие ли............
Колега,вчера си правих предницата на моя нисан . Ами да ти кажа,след като видяхме какво има за смяна моя майстор се обади в склада за части и ми каза какво ни трябва. Без никакви проблеми след 30-40 мин. частите бяха в сервиза при нас.Досега винаги съм намирал части в магазините,не съм търсил в ebay.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
haga написа:Колеги предпочитам колата да е с малки габарити за лесно паркиране в града,по възможност с четири врати.
Колебая се за раздяла с моя Голф 3 (1.8mi на газ) но си ми далеч.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Авторе, дай някакъв примерен ТОП 3 на който си се спрял, или поне кажи интересуват ли те автомобили различни от VW, да не драскаме напразно из форума 

Сега ще гледам Голф 3-ка 1.6 75к.с. с газова уредба,климатик с четири врати от 1996 година.На снимки те е добре ,но ще искам да си види в сервиз.Лично не съм я виждал.
Посочете някой добър във Варна за проверка?
Цената ме устройва 1500 лева и искат.
Посочете някой добър във Варна за проверка?
Цената ме устройва 1500 лева и искат.
plamen-roni, опитай на примерата да намериш преден мигач, заден стоп или ако е хеч задно стъкло и после сравни цените им с на Басат б4 примерно или на Голф, въпреки че Голфа не е в нейния клас.П11 -ката е супер кола но е голям ръждилник, освен това като дойде на реални 250к-300к., проверявал ли си колко парици е обтегача с веригата (дали не бяха и два обтегача?).
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”