Toyota Avensis или Volkswagen Passat?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Toyota Avensis или Volkswagen Passat?
Комбито точно при този Пасат е отвратително!Карам служебна Тойота Хайлукс и мога да кажа,че е мега здрава,но отвсякъде лъха на евтиния!Голф 4-та ми е в пъти по-добра от към интериор!Определено някой ден ще си купя за личен автомобил Тойота!А ВАГ двигателя 2.0ТДИ е просто...нямам думи!1.9 ще е малък за Пасат комби!Просто изказвам мнение,не обременявам никого!
От колегите дето оплюват 2.0 TDI имат ли такъв или само разправят как познат на техен познат е чул еди какво си. Иначе реално погледнато от 2.0 TDI тези, които са с BKP мотор (Сименс дюзи) са калпави поради новата технология, която води до по-малко шум и по-малко вибрации. За което допринасят калпавите Сименс дюзи. А иначе и аз съм за Тойота. По мои наблюдения най най най- много шашми и измами има с Немски возила. Всеки си вика "Оооо немското е най-добро..."
Такова търсят, такова предлагат джамбазите. Повече съм срещал свестни японки (особени бензин) от колкото немски талиги. Може би просто такъв ми е бил късмета. А и няма смисъл да се мисли колко струва маховика на едната и на другата. То не се сменя всеки месец/година. Може даже и да не го смениш даже. Късмет...
Такова търсят, такова предлагат джамбазите. Повече съм срещал свестни японки (особени бензин) от колкото немски талиги. Може би просто такъв ми е бил късмета. А и няма смисъл да се мисли колко струва маховика на едната и на другата. То не се сменя всеки месец/година. Може даже и да не го смениш даже. Късмет...
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
някой отвори дума пак за пластмасата.точно интериора на тоя авенсис сравнен с б6 изглежда супер грозно и старомодно.не мисля че точно авенсиса е по-кола от пасата.
бил здрав,колко да е здрав,тва са коли втора ръка и е много относително на колко изтезаван дарак ще попаднеш.
бил здрав,колко да е здрав,тва са коли втора ръка и е много относително на колко изтезаван дарак ще попаднеш.
От колегите дето оплюват 2.0 TDI имат ли такъв
О,да..Имали сме семеен такъв Пасат...Това не е кола .... Карах VW,давах пари за две S класи...

Няколко бързи примера- главата се прееба,после дюзите,после помпите,ръчната спирачка и още куп неща...

Колата беше купена от представителство на марката на реални 77 000 км.
Взимай Тойотата и бягай надалеч от VW...

Имам познат дето кара фирмени Авенсиса-този на най-малко км е на около 600 000 км... Всичките са дизел...
Дано ме разбра ...

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Човек, Френска да си купиш /щом искаш дизел/ ще си много напред, Френския CR е от мноого по-рано от на ВАГ и са с отлични двигатели, аз досега не съм чул за издрънкала глава,блок и др. такива фрапантни неща.. или пък веригата се разпаднала...
Земай Тойодата и че отвътре е по-грозничко ем да...ама пък няма съвършен избор..

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Дотука 19:0 

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
защо не си накупите масово авенсиси и не марширувате в тойота форума?
само за сверка, имам под ръка чисто нов авенсис.
какво си мисля за него
- грозен, интериор и екстериор са пълна отврат
- гадни материали навсякъде
- гадни и неудобни седалки
- пластмасите из купето се драскат с поглед
- пълно е с гадни копчета и копченца, които са супер евтинярски
има и още
какво си мисля за него
има и още
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мога да се обзаложа на 5 бири, че половината от "компетентните" в темата не са притежавали нито един от двата автомобила, а също и че най-много двама са притежавали и двата, за да могат да направят реално сравнение. От което следва, че повечето мнения в темата се основават на ЕЖК.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
А ти имал ли си Голф 4 1.6-малкия кутияджия ,за да знаеш че яде скорости като старите сухи пасти Балкан
Как пък винаги си компетентен по всеки въпрос

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Petrolhead написа:защо не си накупите масово авенсиси и не марширувате в тойота форума?
какво си мисля за него
има и още
Това да не те притеснява, всички нови по-ефтини коли (до около 50хил. лв.) са така. Не си им свикнал .... Идеята е по-навреме да се хвърля, и вземе друга.
А и човека от темата до колкото виждам се интересува от по-старите "корита".
Малко по-надоло в раздела една интересна тема за сверяване на часовника:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=363279
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vidol Nikolov написа:А ти имал ли си Голф 4 1.6-малкия кутияджия ,за да знаеш че яде скорости като старите сухи пасти Балкан![]()
Ако твърдиш, че съм казал това, моля те, цитирай! Може да добавиш примери по твой избор за случаи, в които съм написал нещо невярно.
Очаквам с нетърпение!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
колега, айде точно аз да не съм този, който не е свикнал на нови коли!
точно на база новите коли, които ми се случва да карам, отговорно заставам зад думите си. тойота авенсис е кашон направен от и за английски пенсионери.
а тази тема, която си ми я пуснал, защо си ми я пуснал.
чел съм я, нямах желание да храня човека. явно си се кефи на колата.
но извинявай, как можеш да вярваш на думите на човек, който се връзва на думите на джамбазите?
ясно е колко разбира от коли след като са го метнали с най-стария номер за изгорялата крушка.
точно на база новите коли, които ми се случва да карам, отговорно заставам зад думите си. тойота авенсис е кашон направен от и за английски пенсионери.
а тази тема, която си ми я пуснал, защо си ми я пуснал.
чел съм я, нямах желание да храня човека. явно си се кефи на колата.
но извинявай, как можеш да вярваш на думите на човек, който се връзва на думите на джамбазите?
ясно е колко разбира от коли след като са го метнали с най-стария номер за изгорялата крушка.
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Оххх бееее, щото всички станаха ХиперЯки и у тоя форум, и карат поне последните Ес-овици, Авенсис-ите са "кашони за английски пенсионери".
Аз като по-проста и смотана, случайно си купих Корола Е12, преди никога не съм я харесвала, но все повече започва да ми харесва, щото не ме набутва постоянно. Много здрава кола, супер икономична, евтина поддръжка. Ако нямах екшъни с един малоумен доверен сервиз, за 2 години и 30к км, разходите ми по нея са точно 45 лева за задни накладки, и естествено масло, филтри... стандартните консумативи. Сравнявам с един Пасат Б5, който е на по-малко километри от Королата...сега ще се почне, че са несравними... :)
Аз като по-проста и смотана, случайно си купих Корола Е12, преди никога не съм я харесвала, но все повече започва да ми харесва, щото не ме набутва постоянно. Много здрава кола, супер икономична, евтина поддръжка. Ако нямах екшъни с един малоумен доверен сервиз, за 2 години и 30к км, разходите ми по нея са точно 45 лева за задни накладки, и естествено масло, филтри... стандартните консумативи. Сравнявам с един Пасат Б5, който е на по-малко километри от Королата...сега ще се почне, че са несравними... :)
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Дали е кашон аз не знам но кола от такъв клас да няма автоматични скорости е несериозно
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”