Колега аз скоро си взех Пасат Б5 1.9 ТДИ 4x4 за 3350 лв. регистрирах го за още 400 лв. и му смених всички филтри и маслото и един горен накрайник(рециклиран)за 200 лв.до тук 3950 лв.Имам да сменя ролките и ремаците още 300 лв.Колата ми излезе читава,като екстри има отопляеми седалки,климатроник,ел.пакет и печка(Webasto).За тези пари можеш спокойно да си намериш читава кола,не слушай тоя и оня че само гробници се намирали за 4000 лв,намират се и хубави Пасати за тия пари,търсене му е майката.Успех.
hekli написа: по - стария пасат или Пежо 406 или Мазда 626.Благодаря колеги!
Мазда 626 има много сериозен проблем с ръждата, като прибавим и това че почти всички са внос от АТ и DE проблема става още по-голям, това и е може би единствения и най голям проблем! Ако ти остане в списъка като оферта и те интересува нещо по-специално за нея, питай, може и на ЛС Успех!
За толкова малко пари няма да намериш читав дизел и колкото и "здрав" да е мотора ще страдаш (все пак ще е на поне 300 000+ км). Вземи се бензин и ако не си състезател, 1.6 102 к.с. не е лош за подръжка и икономии. Естествено "компетентните" ще ти обясняват как тези коне за тази кола били нищожни, но не говорим за онзи пасат 1.8 75 к.с. все пак. Ако събереш повече пари за по-нов модел и по-малко километри, дизела определено бие бензина (дори с газ) като разход, но подръжката си е скъпа.
1.6 от бензиновите двигатели, това ли е наи - добрият? Разгледах cars.bg има много добре изглеждащи такива комбита с прилична цене около 3000 лв. Цената ме устройва напълно. Предполагам че може да се монтира газов инжекцион.
Колега не мога да кажа дали е най-добрият 1.6 двигателя, но знам че е простичък, 2 клапана на цилиндър което говори за по-малък разход на масло и като цяло колкото е по-опростен един двигател, толкова е по-лесен за подръжка и същевременно по-надежден. Аз лично имах Пасат б6 с такъв двигател с газов инжекцион и разхода е около 10/100 извънградско (120 км/ч) и 11-12 градско. Няма скъпи маховици, турбини с изтекъл ресурс, филтри за твърди частици пред умиране и т.н. Проблема със съвременните автомобили е че освен че са проектирани за еднодневки и са използвани най-евтините материали също така са им наложени маса изисквания като разни евронорми (покачващи разхода като цяло) и освен това един модерен дизел освен проблемните филтри за твърди частици си има още 3 катализатора за какви ли не още частици. Всички тези агрегати разчетени с живот около 150 000 км, може да карат 250 000, но така или иначе рано или късно се "пенсионират" което ще рече, че имаме проблеми - дали ще ги махаме, сменяме с нови или стари или каквото евтино решение намерим, проблема е налице. Стария бензин с атмосферно пълнене прескача всички тези проблеми на модерния дизел (както и турбините и дюзите на модерните бензини) и си кара 600-800 000 км без особени претенции. Това е причината да ти препоръчвам изпитана и опростена техника, а ти си решаваш секундите до 100 ли са решаващи или разходите за гориво и за подръжка.
Последна промяна от stinbg на Пон 03 фев 2014 20:06, променено общо 1 път.