Питане, за покупка на кола Фиат Стило
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Питане, за покупка на кола Фиат Стило
bandit-че, То в Ямбол е един от най-добрите фиат - майстори -Spezialista.... 

Последна промяна от Ivaile на Сря 08 яну 2014 9:30, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип и аз това казвам на сестра ми, защото предишната кола ни беше Голф 3-ка и общо взето бяхме доволни за 5 години каране и висене по сервизи! Но тя е харесала това Стило, и аз се чудя от къде да взема информация за него, едни го хвалят 1.6 мотора, други не, трети 1.8 двигателя, и се чудя кво става, ако и с частите е така, направо ужас! А за Голф-4ката, трудно се намира читава, особено 1.8 мотора! Повечето са ръждилници и внос от Австрия и Германия, и трябва да ги кърпиш след 2 години 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ми щом го е харесала и има възможност да го поддържа и да му плаща ремонтите какъв е проблема...да го купува и да му се радва момичето 
Или не е баш така?

Или не е баш така?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
То да беше така, а дано ама надали :) Изкара шофьорска книжка и сега си избира кола, но определено все се цели към по-вотие коли! Голф не иска да гледа, а това стило го е харесала здраво! Не, че на мен не ми харесва, но цената му е високичка 

- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
А испанския лъв вдясно не става ли?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не иска ли пунто от по-новите?По не са по-здрави от тия стило. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Пускай я да си купи каквото иска. На жена за кола съвети не давай, няма смисъл...
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Двувратото стило е по-красиво откъм дизайн. Лоши мотори няма, има неподдържани. Гаджето ми има Браво 1.6 16V от близо 6 години, аз за този период смених 4 коли. Тоя фиат излезе ебаси кучето, винаги е спасявал положението и никога и никъде не ни е оставял. По принцип се движим с моята кола, фиата седи на паркинга, пали се на 1-2 седмици веднъж и се кара 20-30 км, до момента няма път в който да е отказал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mitko85 написа:По принцип се движим с моята кола, фиата седи на паркинга, пали се на 1-2 седмици веднъж и се кара 20-30 км, до момента няма път в който да е отказал.
Колега, не че нещо ама... Ако и аз оставя моята кола или я паля само на високосна година и на нея няма какво да й стане за 10 години

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
До известна степен си прав, но не напълно. Не желая да навлизам в излишни спорове и да отклоняваме темата. Изказах мнение, не са лоши колите, просто трябва поддръжка.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Бравото с 1.6 да,но стилото с 1.6 не мисля че е същият 

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Bai Sando написа:Бравото с 1.6 да,но стилото с 1.6 не мисля че е същият
Не, нее същият, тоя 1.6 в браво е най здравият им мотор, лично го имам същия и при всекидневен бой не се предава и не създава никави проблеми освен обтяжни ролки на пистовия ремък вече 4та ще сменям ,друго не съм му правил и не се предава. А и Бубина съм сменял и водна помпа. При стилото на карантия моторът също е много здрав, амаа на електроника е много капризен, и има доста случай на такъв със заминало еку, което си прави каквото иска с мотора. Като части фиятите са супер ефтини за потдръжка, обаче са ужасни за работа. има си какво да се желае по тях като при всяка кола, но аз лично съм доволен доста от тях.
Стилото 1.6 и на железа е различен, и тампоните са му по малко по различен начин и електрониката е по различна, в стило тоя мотор не го препоръчвам ас, и 1.8цата нее много за препоръчване понеже е с вариатор и си погорва здраво. 1.2 16в или 1.4 16в са перфектните му бензинови мотори, и 1.9jtd-to също е мнго здрав и не претенциозен мотор, също така и значително икономичен
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Приятел кара голф 4 1.6 от над 5 години и скорости не е сменял.. Не знам защо толкова хора живеят с идеята, че скоросите им са консуматив
Единствения минус е, че колата е доста немощна (поне според мене). Колкото до джамбазина, ако сестра ти държи на Стилото - отиваш и му казваш че имаш сериозен интерес и го питаш за крайната цена, ако е търговец и ти си сериозен - ще се разберете. Купувах едно S3 от авто къща и търговеца уж беше твърд за цената, ама като му казах че му оставям веднага капаро и до края на седмицата идвам да я взема много бързо си стиснахме ръцете на това което исках аз. Аз като цяло нямам никаква вяра вече в джамбазите и колите нов внос, но това си е личното ми мнение. Моя съвет е да си намериш Стило карано от човек в България и поддържано подобаващо.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах от мой познат, че точно тази автокъща, внася коли от Австрия, и това ме отказва даже да отида да ги гледам. А тъкмо се навих да ходя специално само в тази къщя в Дупница, но късмета ми е такъв, само ръждилници ме привличат
Та ако някой знае, нещо за някоя къща с читави коли, да пише, блгодаря за мненията
Стилото ми харесва много, защото в семейството няма агресивни шофьори и колата ще се кара и от нас, не само от сестра ми, общо взете семейна и горе доло не толко гниеща кола търсим, но търсенето продължава, много ви благодаря за мненията

Та ако някой знае, нещо за някоя къща с читави коли, да пише, блгодаря за мненията

Стилото ми харесва много, защото в семейството няма агресивни шофьори и колата ще се кара и от нас, не само от сестра ми, общо взете семейна и горе доло не толко гниеща кола търсим, но търсенето продължава, много ви благодаря за мненията

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Колега, Стило има някои конструктивни проблеми свързани със сглобката и това купе е тежко за тоя мотор - разхода няма да ти хареса. Ако ще е Фиат и за жена - ориентирай се към Фиат Идеа - турска сглобка, но значително по-добра от тази на Стило, освен това и с по-модерна визия - платформата е взаимствана от Опел Мерива. За предпочитане с 1.9 мултиджет мотора със 100 коня - добра динамика, нисък разход и влиза в малкия данък.
Иначе ако трябва малолитражка в Дупница има страхотен Голф ІV с уникален оптичен тунинг правен в Италия, но с 1.6 мотора намира се при Сашо Кючуков - автокъща Марек.
Ако все пак избора клони към Стило, то нека е поне с дизеловия двигател, който се очертава като най-безпроблемния в цялата гама на Фиат.
Иначе ако трябва малолитражка в Дупница има страхотен Голф ІV с уникален оптичен тунинг правен в Италия, но с 1.6 мотора намира се при Сашо Кючуков - автокъща Марек.
Ако все пак избора клони към Стило, то нека е поне с дизеловия двигател, който се очертава като най-безпроблемния в цялата гама на Фиат.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”