Питане, за покупка на кола Фиат Стило

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Питане, за покупка на кола Фиат Стило

Мнениеот Ivaile » Вто 07 яну 2014 19:59

bandit-че, То в Ямбол е един от най-добрите фиат - майстори -Spezialista.... :spam2

Последна промяна от Ivaile на Сря 08 яну 2014 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 07 яну 2014 20:02

По принцип и аз това казвам на сестра ми, защото предишната кола ни беше Голф 3-ка и общо взето бяхме доволни за 5 години каране и висене по сервизи! Но тя е харесала това Стило, и аз се чудя от къде да взема информация за него, едни го хвалят 1.6 мотора, други не, трети 1.8 двигателя, и се чудя кво става, ако и с частите е така, направо ужас! А за Голф-4ката, трудно се намира читава, особено 1.8 мотора! Повечето са ръждилници и внос от Австрия и Германия, и трябва да ги кърпиш след 2 години :banghead

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 07 яну 2014 20:16

Ми щом го е харесала и има възможност да го поддържа и да му плаща ремонтите какъв е проблема...да го купува и да му се радва момичето :smile
Или не е баш така?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 07 яну 2014 21:12

То да беше така, а дано ама надали :) Изкара шофьорска книжка и сега си избира кола, но определено все се цели към по-вотие коли! Голф не иска да гледа, а това стило го е харесала здраво! Не, че на мен не ми харесва, но цената му е високичка :gruebel

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Вто 07 яну 2014 21:31

А испанския лъв вдясно не става ли?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 07 яну 2014 21:32

Не иска ли пунто от по-новите?По не са по-здрави от тия стило. :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 07 яну 2014 21:34

Пускай я да си купи каквото иска. На жена за кола съвети не давай, няма смисъл...

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Вто 07 яну 2014 22:03

Двувратото стило е по-красиво откъм дизайн. Лоши мотори няма, има неподдържани. Гаджето ми има Браво 1.6 16V от близо 6 години, аз за този период смених 4 коли. Тоя фиат излезе ебаси кучето, винаги е спасявал положението и никога и никъде не ни е оставял. По принцип се движим с моята кола, фиата седи на паркинга, пали се на 1-2 седмици веднъж и се кара 20-30 км, до момента няма път в който да е отказал.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 яну 2014 22:05

mitko85 написа:По принцип се движим с моята кола, фиата седи на паркинга, пали се на 1-2 седмици веднъж и се кара 20-30 км, до момента няма път в който да е отказал.

Колега, не че нещо ама... Ако и аз оставя моята кола или я паля само на високосна година и на нея няма какво да й стане за 10 години :mhihi Всички коли са здрави, ако стоят пред блока на паркинга. Като започнат да се карат интензивно и да се минават големи пробези с тях става малко по-друго. :beer

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Вто 07 яну 2014 22:22

До известна степен си прав, но не напълно. Не желая да навлизам в излишни спорове и да отклоняваме темата. Изказах мнение, не са лоши колите, просто трябва поддръжка.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 07 яну 2014 22:58

Бравото с 1.6 да,но стилото с 1.6 не мисля че е същият :wink

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Сря 08 яну 2014 5:28

Bai Sando написа:Бравото с 1.6 да,но стилото с 1.6 не мисля че е същият :wink

Не, нее същият, тоя 1.6 в браво е най здравият им мотор, лично го имам същия и при всекидневен бой не се предава и не създава никави проблеми освен обтяжни ролки на пистовия ремък вече 4та ще сменям ,друго не съм му правил и не се предава. А и Бубина съм сменял и водна помпа. При стилото на карантия моторът също е много здрав, амаа на електроника е много капризен, и има доста случай на такъв със заминало еку, което си прави каквото иска с мотора. Като части фиятите са супер ефтини за потдръжка, обаче са ужасни за работа. има си какво да се желае по тях като при всяка кола, но аз лично съм доволен доста от тях.
Стилото 1.6 и на железа е различен, и тампоните са му по малко по различен начин и електрониката е по различна, в стило тоя мотор не го препоръчвам ас, и 1.8цата нее много за препоръчване понеже е с вариатор и си погорва здраво. 1.2 16в или 1.4 16в са перфектните му бензинови мотори, и 1.9jtd-to също е мнго здрав и не претенциозен мотор, също така и значително икономичен

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Сря 08 яну 2014 17:19

Приятел кара голф 4 1.6 от над 5 години и скорости не е сменял.. Не знам защо толкова хора живеят с идеята, че скоросите им са консуматив :gruebel Единствения минус е, че колата е доста немощна (поне според мене). Колкото до джамбазина, ако сестра ти държи на Стилото - отиваш и му казваш че имаш сериозен интерес и го питаш за крайната цена, ако е търговец и ти си сериозен - ще се разберете. Купувах едно S3 от авто къща и търговеца уж беше твърд за цената, ама като му казах че му оставям веднага капаро и до края на седмицата идвам да я взема много бързо си стиснахме ръцете на това което исках аз. Аз като цяло нямам никаква вяра вече в джамбазите и колите нов внос, но това си е личното ми мнение. Моя съвет е да си намериш Стило карано от човек в България и поддържано подобаващо.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 08 яну 2014 18:17

Разбрах от мой познат, че точно тази автокъща, внася коли от Австрия, и това ме отказва даже да отида да ги гледам. А тъкмо се навих да ходя специално само в тази къщя в Дупница, но късмета ми е такъв, само ръждилници ме привличат :banghead
Та ако някой знае, нещо за някоя къща с читави коли, да пише, блгодаря за мненията :a045
Стилото ми харесва много, защото в семейството няма агресивни шофьори и колата ще се кара и от нас, не само от сестра ми, общо взете семейна и горе доло не толко гниеща кола търсим, но търсенето продължава, много ви благодаря за мненията :love.vwclub

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Сря 08 яну 2014 20:28

Колега, Стило има някои конструктивни проблеми свързани със сглобката и това купе е тежко за тоя мотор - разхода няма да ти хареса. Ако ще е Фиат и за жена - ориентирай се към Фиат Идеа - турска сглобка, но значително по-добра от тази на Стило, освен това и с по-модерна визия - платформата е взаимствана от Опел Мерива. За предпочитане с 1.9 мултиджет мотора със 100 коня - добра динамика, нисък разход и влиза в малкия данък.
Иначе ако трябва малолитражка в Дупница има страхотен Голф ІV с уникален оптичен тунинг правен в Италия, но с 1.6 мотора намира се при Сашо Кючуков - автокъща Марек.
Ако все пак избора клони към Стило, то нека е поне с дизеловия двигател, който се очертава като най-безпроблемния в цялата гама на Фиат.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”