Покупка на Пасат Б5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на Пасат Б5.5

Мнениеот forski » Вто 21 яну 2014 11:42

Щом информацията е от първа ръка, значи грешката е моя!
Бях останал с такова впечатление че V50 и Focus споделят една платформа и Волво използват шасито и окачването на Форд, или по-скоро са внесли някакви техни доработки по-него.
Както и да е, това пак казвам не означава че V50 е лош автомобил, даже напротив :smile

Инъче по-това кое ми се кара аз бих ги подредил БМВ-Пасат-V50

по-това кое бих искал да подържам ще ги подредя Пасат-БМВ-V50

а по-това кое бих купил, нито едно от трите с дизелов двигател, поради простата причина че не бих могъл а и нямам желание да му плащам подДръжката :smile

Последна промяна от forski на Вто 21 яну 2014 17:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 21 яну 2014 16:28

Както съм писал не веднъж, поддръжката на дизеловия пасат може да бъде и 2 и 200...

От август 2008, когато е купен, до момента (17 месеца) на пасата на баща ми 5.5 1.9 ТДИ 131 к.с. AVF са навъртяни около 35-40 000 км.

Поддръжката му се изразява в първоначално обслужване (ролки, ремъци и т.н.) и смяна на масло и филтри след това. И един път накладки. Събира 3.8 литра масло MOTUL Specific 505.01 или 504.00-507.00. Накладките TEXTAR бяха около 50 лв с отстъпката. Откраднаха му и чистачките, та купихме нови - със странно захващане са, та струваха 35 лв с отстъпката.

Това му е "поддръжката".

За същия период на моето АУДИ А3 1.8 125 к.с., което е бензиново съм навъртял около 20 хиляди километра и съм дал повече пари за поддръжка.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Вто 21 яну 2014 17:17

Също така зависи и от самото каране на автомобила,като се кара съвсем нормално много ясно че ще има обичайни разходи.

Последна промяна от IvanMan на Вто 21 яну 2014 18:06, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Ivan_Zhelyazkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan_Zhelyazkov » Пон 03 фев 2014 15:48

Здравейте отново,

търсенето продължава и ето на какво съм се спрял:

http://www.cars.bg/c591909

или

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11389705255347560&f1=details&slink=5iccsz

Пасата е с предимство( цена по телефона 7200, мисля, че след прегледа можем да се разберем на 7000 лв.), поради това че се намира във Варна, а и има чисто нови летни гуми с хубави 17-ки. Собственика на Волвото след кратки преговори свали цената на 5100( като към това трябва да се прибавят 1700 за газов инжекцион). Ценово нещата са кантар, като предимството на Пасат-а са джантите с гуми, а на Волво-то липсата на турбо, маховик, гнп и други типични за дизела компоненти.

Ще съм ви много благодарен за всякакви коментари и препоръки!

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 03 фев 2014 16:00

Пасата. Само да го огледа майстор за турбо, помпа и задължително кадърна диагностика да си изплюе и кътните зъби :mhihi

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пон 03 фев 2014 17:02

По принцип и аз съм за Пасата, но е със зелен антифриз icon_idea което не е добре за тея мотори..разяжда алуминия!така че добре си помисли!И ако и ти си от Варна го набележи къде се намира,и го изненадай сутринта :mhihi Това ще си каже най добре дали си заслужава :mhihi

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 03 фев 2014 17:13

За зеления антифриз съм напълно съгласен. Този автомобил се кара ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с червен антифриз. Буди съмнение скорошното му обслужване и наскоро купените гуми. 17 цоловите гуми не са чак такава екстра, да не казвам напротив. С тях ще усещаш всяка неравност на пътя (лично мнение). Километрите са връщани 1000%. За пример ще ти дам моята печка-също 2002 година производство, а 2004 година е била в сервиз на 104 000 (справка в официално представителство на VW по рама). Швабата за две години направил 104 000 представяш ли си. Какво стана с хасковския пасат? Изглеждаше ми по читав от варненския. Отделно, до колкото знам, цените във Варна са доста по-нагоре. Иначе по темата-не защото карам печка, ама си мисля, че Пасата е по-добре от Волво-то.

Ivan_Zhelyazkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan_Zhelyazkov » Пон 03 фев 2014 17:57

Аз също съм от Варна и имам приятел в Автотрейд, така че за проверката не се притеснявам. Километража е връщан, човека ми каза, че реално е на 235 000 км. в момента, снимките са от предната година, колата е вкарана от Италия(собственик лекар) по негова поръчка преди две години. Това за антифриза не го знаех, но предполагам момчетата в Автотрейд ще си свършат добре работата. Гумите ги споменах защото все пак са си разход, а тези са чисто нови с фактура, Волвото няма никакви летни гуми, още по-малко пък отделни джанти. Определено ще се гледа сутринта на леден двигател, ако е пален преди да дойда, просто огледа ще приключи. Ще проверя и защо не е с халогени, а с тези решетки, защото малко не разрах от обясненията. Хасковския Пасат още се продава, но това е друга история засега.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пон 03 фев 2014 21:01

Брат ако този пасат е на реални 235 000 ,,няма какво да го гледаш направо го вземай :mhihi :mhihi Сериозно ли го вярваш?А относно антифриза ,на късмет е всичко защото колкото повече е каран с него толкова по зле за алуминия!!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 04 фев 2014 12:43

Лично мнение-аз когато си търсих пасата, като видя зелен антифриз бягах директно. Това за мен беше показател, че обслужването му като цяло е било под всякаква критика. Сигурен съм, че не е на толкова километри, колкото ти казва. Освен това колите от Италия рядко могат да се проверят на колко километра са реално. Моята е от Италия, имам близък познат в Порше, който предварително ми каза, че щом е от Италия да не се надявам, опита се да провери все пак и каза че няма данни за сервизната история. Много често ставало така. За решетките е относително-имам познат който просто няма халогени :smile На мен ги откраднаха и аз също си сложих такива решетки (вместо да се чудя кога пак ще ги откраднат ако си сложа нови). От друга страна колата изглежда запазена, но само на място и с диагностика може да се каже повече

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 14:35

Халогените или да ги наречем правилно - фаровете за мъгла са опция при всички Б5.5, а и май при почти всички коли като цяло, дори и новите.
Относно антифриза - така от снимка е зорно да се каже, но е сигурно, че не е от червения, какъвто трябва да е. Тая мътилка дето се вижда на снимката на живо не се знае какво може да изскочи. Аз бих подминал такава кола директно без да я оглеждам. Цветът на антифриза говори достатъчно за поддръжката й, вероятно е да са правени компромиси и си маслото, а ПД не е двигател, който търпи такива, доколкото ми е известно.
Волвото изглежда доста свежо, но имай предвид, че това е автомобил тип "вечно твой" като го закупиш :th_up Ако си решил, че ще я караш докато не се разпадне може и да е по-добрият избор от Пасата. Но ако си от хората, дето всяка година си менкат колите по-добре не си го причинявай :beer

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 04 фев 2014 14:48

stefan4o написа:Халогените или да ги наречем правилно - фаровете за мъгла са опция при всички Б5.5...

Малко офф, но за това ще си позволя да поспоря, не е вярно. Ето и няколко съвсем бързи примера

тук

тук

тук

Освен това подчертах, че има и други причини да няма халогени

mudancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudancho » Вто 04 фев 2014 14:57

Виждам си взел предвид факта,че Волвото е 5 цил. мотор газта ще му е по-скъпа.Също имай предвид,че обслужването ще е по-евтино от това на Пасата.Във Варна има кадърни момчета,които ще ти направят качествено обслужване,без да се "учат" на нея. Третият ред седалки е с лице към багажната врата :D . Трябва да провериш дали са там,че при регистрация в КАТ ги изискват и филма да намериш подобни е сериозен...
Двигателят е с адекватна динамика,въпреки,че колата е тежка.Разход около 10 +-2л градско /извънградско. Ако те интересува има много добър майстор в СФ,който предполагам срещу някакво заплащане ще й направи тестове и диагностика. ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 15:01

dlug написа:Малко офф, но за това ще си позволя да поспоря, не е вярно. Ето и няколко съвсем бързи примера

Освен това подчертах, че има и други причини да няма халогени

Думата опция при автомобилното оборудване казано накратко значи, че не влиза в стандартното ниво на оборудване и се доплаща. В случая опция е синоним на допълнително оборудване (срещу доплащане). При някои модели на нашата марка се преглага в пакет с други опции на пакетна цена. Т.е. фаровете за мъгла при всички случаи не влизат в никое ниво на оборудване като стандарт, а се иска доплащане за тях. Сега надявам се си ме разбрал правилно :th_up

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 04 фев 2014 15:15

Да. Не съм те разбрал правилно, защото това е принцип при всички коли за екстрите от няколко десетилетия. Но както и да е, дано колегата се ориентира за неговата (бтъдеща) кола

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”