Първата ми кола
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Първата ми кола
И едно от мен, ако се абстрахираш от външния вид малко... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393610785713320&f1=details&slink=5vdgjg кола за приключенски дух . Става и за в града , и за планина , и за язовир, идеална и за през зимните месеци . Мощността на мотора ще е достатъчна за начало . Успех с намирането на подходящата кола 

ValyoG написа:Тази година правя 18г и родителите ми ми казаха, че ще ми дадат да си избера кола до 8000лв. За сега съм се спрял на няколко варианта и бих искал съвет, защото много не разбирам от поддръжка и т.н.
Според вас, коя кола е подходяща за нов шофьор и ако имате идеи за други модели споделете, само да не са на над 10 години.
Вземи си наистина голф 4.Особено ако 8000 лева ти е всичко което ще ти дадат родителите.Виж този от аватара ми-даже и на 15 години модел вече си е доста актуален за млад човек.Та да може за 6000 лева да си намериш кола,другото да е за обслужване и бумащина и за гориво за два месеца поне.
Ако обаче сте заможно семейство и тези 8000 са само за кола и после вашите ще продължават да ти снасят-тогава,да:
- може и за това да се замислиш.Нито е скъпо за подръжка,да не говорим че е в ценовия клас на части на голф4,нито пък е опасно това задно предаване с вече масовата ДСЦ за тези години на Е46.Де не говорим че ще си по атрактивен в средата в която се движиш с това БМВ и някак по-улегнал ми изглежда един тийн в такава кола отколкото в посраната като имидж вече голф 4.Разбира се всичко опира и до централната мозъчна дейност на водача на колата.ValyoG написа:А какво мислите за БМВ 3ка от 2004-2005?
Каквото и да избереш да знаеш едно-на твоята възраст джантите и музиката на колата я отварят много.
не слушай никой който ти казва да не си взимаш кола над 100 к.с. /даже ми е чудно кой за Бога определи точно границата 100 к.с. за отправна или си говорим на изуст/.Напротив,само доволен ще останеш,но ако все пак на тези години имаш все още някакъв респект към баща си или друг по-възрастен член на семейството и той прецени че не си за по-мощен автомобил може би е добре да го послушаш.
Вземи си най-актуалната за възможностите ти кола,това се помни цял живот.Аз все още с носталгия се сещам за първото ми голфче г2 ГТ ,нищо че сега карам коли 5-6 пъти по-мощни и далеч по различни.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Колега ти още малко ще го посъветваш да си купи 9FF
Естествено,че мощността има огромно значение,през ден четем как 20 годишни отнасят дървета и спирки,или не си съгласен
Да си на 18 и да караш 100коня+ е самоубийство

Естествено,че мощността има огромно значение,през ден четем как 20 годишни отнасят дървета и спирки,или не си съгласен

А какво ще кажете за някое БМВ 3ка около 2004-2005г?
П.С. Баща ми каза, че отделно ще се погрижи за консумативите т.е. тези 8000 са за колата
П.С. Баща ми каза, че отделно ще се погрижи за консумативите т.е. тези 8000 са за колата
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Оффф , всички сме били на 18 аз също исках кола 150 коня. Добре , че баща ми е мъдър човек и ми взе кола 60 коня. Аз също бих постъпил така с детето ми както той с мен. Но това го осъзнаваме с годините. Към колегата нека да заложи на по нова годинка и нещо до 100 коня.
samo_pechka написа:И едно от мен, ако се абстрахираш от външния вид малко... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393610785713320&f1=details&slink=5vdgjg кола за приключенски дух . Става и за в града , и за планина , и за язовир, идеална и за през зимните месеци . Мощността на мотора ще е достатъчна за начало . Успех с намирането на подходящата кола
Аз не бих се и качил в такова нещо .... да го гледат хората по улиците и да го сочат с пръст.
До автора - вземи това, което ти харесва, ти ще я караш тази кола. Недей да слушаш реплики от рода на "вземи 20-годишна кола за 2000 и й купи джанти и музика за 6000"...
Зададен по този начин въпроса, тук няма да получиш правилния съвет за избор на кола.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
То, глупака и с Трабант 26к.с. може да се утрепе някъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много силни думи ... Даже малко прекалено според мен.Vidol Nikolov написа:Колега ти още малко ще го посъветваш да си купи 9FF![]()
Естествено,че мощността има огромно значение,през ден четем как 20 годишни отнасят дървета и спирки,или не си съгласен![]()
Имаш ли информация за мощността на колите, с които "20 годишни отнасят дървета и спирки"?
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Оказва се че и в Австрия, както и у нас, най големият проблем на младите водачи е свръхсамочувствието, твърдят от МВР и посочват мрачната статистика - над 70% от загиналите в катастрофи в България са на възраст до 24
Това е цитат...а с автомобил от 200кс,шансът да се челосат е доста по-голям.
Съжалявам,че е такава истината

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Човека да каже дали въобще го интересуват подобни автомобили, нема смисъл да пълним темата с размисли и страсти 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За възрастта съм съгласен, че има връзка с опасността от произшествие.Vidol Nikolov написа:Оказва се че и в Австрия, както и у нас, най големият проблем на младите водачи е свръхсамочувствието, твърдят от МВР и посочват мрачната статистика - над 70% от загиналите в катастрофи в България са на възраст до 24
Но за мощността на автомобила някакви доводи имаш ли? Искам да кажа - доводи различни от "Съжалявам,че е такава истината"?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
DaDiablo написа:samo_pechka написа:И едно от мен,
Аз не бих се и качил в такова нещо .... да го гледат хората по улиците и да го сочат с пръст.
Кое намираш за унизително в тази кола колега ,чак пък да го сочат с пръст ?! Едно съм разбрал , за българина фасона е "най-важен"

Нека момчето си избере, каквато му е на душа . Само да не е А класата , въпреки ,че е "фасонлия". Да почете защо , има написано доста .
Вземи си възможно най-новата и най-запазената
Щом имаш възможност Голф 5
Примерно 1.6 бензин http://www.mobile.bg/11391586145278659

Щом имаш възможност Голф 5

Примерно 1.6 бензин http://www.mobile.bg/11391586145278659
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Може и дизел, 1.9 TDI е хубав мотор http://www.cars.bg/c482571
-