Помощ в избора на семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
todosz
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: TDI 1999 AGR

Re: Помощ в избора на семеен автомобил

Мнениеот todosz » Съб 08 мар 2014 11:05

Естесвено че хечбека е по-практичен от седана,мое мнение от личен опит и с двата модела.Не сучайно комбито и вана го правят с пета врата ,колежката до колкото разбрах неиска и много голям автомобил,а практичен да може да го управлява с лекота. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 08 мар 2014 11:13

:smile
Прикачени файлове
a2407578o.jpg
a2526440o.jpg
a3003528o.jpg

Потребителски аватар
todosz
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: TDI 1999 AGR

Мнениеот todosz » Съб 08 мар 2014 11:20

Фабия комби която forski показва по-горе е много удачен автомобил за семеен и градски вариант.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 08 мар 2014 11:23

Ако не те притеснява дървения интериор наистина фабия-та е добър избор. Само трябва да се внимава да не е била такси или служебна.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 08 мар 2014 11:36

Махнете си вагенските очила....дървен интериор на корола-че то голф 3 е дървен екстериор и калпав разпадащ се интериор-тавани,волани,копчета,скърцащи пластмаси.Стига с тая снобарщина.

Пежо 406 след фейса 1999-та на газ е перфектната кола.Здрава ,вози перфектно-идеална е за хора с малки деца. Все пак не е нужно да се травмират с голф :mhihi ,върви прилично.Спира отлично-нещо,което не може да се каже за който и да е голф :exclaim .Факторът сигурност все пак е водещ.
Уникално здраво окачване и мотор,лесна за поддръжка с 1.8 110кс бензин.
Разход на газ от 11-13 литра взависимост от града.

Не на последно място-има отличен външен вид-все пак се произвежда до 2004-та :exclaim

Дори и да не е комби,пак е доста голяма.От седаните предлагащи нейната возия и екстри,няма аналог.
За 4000 ще се вземе перфектно с газов инжекцион.

Серийно има сензор за дъжд,централно,2 бега,климатик/троник,абс..намират се и такива с кожа с памет и подгряване и някой други екстри но там цената е малко по-друга.
Друг плюс при пежото-всяка една екстра ..като например подкарване на мултиволан например със съответното лостче,ако липсва не изисква никаква намеса в компа на колата ,това важи и за ел.седалките и за каквото се сетиш.Просто качваш и се радваш.
Всички са с модул за изключване на електрическата система на колата 30 секунди след като я угасиш-няма шанс да си забравиш радиото и на другия ден да ти падне акумулатора,или да се запали примерно(недай си боже)

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 08 мар 2014 12:18

Аз ще си махна вагенските очила, но ти си сложи диоптричните и прочети пак това, което съм написал.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Съб 08 мар 2014 12:20

Сеника стария мотор и старата маска 1.6 90 коня е супер автомобил ! Няма да съжалявате. Малък данък голяма кола.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 08 мар 2014 12:36

Vidol Nikolov написа:че то голф 3 е дървен екстериор и калпав разпадащ се интериор-тавани,волани,копчета,скърцащи пластмаси.

Тука малко се филмира :mrgreen
Къде го тоя разпадащ се интериор,че и дървен :mhihi
Единствено таваните им се отлепят,ама това е масов проблем и на другите кочини от техните години.
Ти интериор на Фабия 1 виждал ли си?С балтията дялкан,но въпреки това е здрав и хубав автомобил,особено дизелите им.
А Пижо на Газ...бегай далече.Уникален боклук,караш си на газ,стрелката на бензина ти пада.Единствено возията и вида им са хубави.И до там.По добре сценика.
Шкодичката е добра като комби,а и е по-нова.
Японките също са разумен избор,само да нямат ръжда.

Viktoria_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viktoria_ » Съб 08 мар 2014 12:43

Хубави предложения ми давате, но честно казано комби не искам. Семейна кола не възприемам като кола, събираща цялата покъщнина, а като кола, разполагаща с пространство и комфорт. Написах, че търсим автомобил до 100 коня, за да не се товарим с разходи за високи данъци (от В. Търново сме, а тук данъците са си е***и майката), а и защо ми е мощна кола, като само аз ще я карам. Споменах Голфа, защото имам наблюдения над него и ми харесва (чичо ми кара такъв и е мн доволен), а Фокуса честно казано най ме грабна, защото съм карала комби 2000 година (на дядо ми) и ми харесва точно, че е просторна и стабилна кола, просто комфортна(поне за мен), но предпочитам хечбек, който също е с немалък багажники. Търсим автомобил, на който ако се счупи нещо, ремонта да е по джоба ни (все пак дете, квартира... знаете).

П.П. И реплики от сорта "жена да избира кола" са малко неподходящи...
П.П.2 Хареса ми и Шкодата

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 08 мар 2014 13:09

Откъде си колежке ? Да знаем в близост нещо :smile

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 08 мар 2014 13:22

Дам.. :redface ...слагам по-големия диоптер :mhihi

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 08 мар 2014 13:35

Прииимоция, в УНСС, 3-изпита за 2 ракии и едно прасе! - http://www.cars.bg/c493532
Комби, с газ, регистрирана, внос от Италия, без гнилоч, и ако двигателя работи си струва! С малко пазарлък, ще го докара до 4300! :a045

п.п Чак сега забелязах, че чайника има малко антифриз, ако се окаже, че е читава си струва, ама на дали :delete

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Съб 08 мар 2014 13:39

Аз не мога да разбера що за хора със замъглено VW съзнание сте...... Пасата е над 100 коня демек големия данък... 98 ма година.... Комбак.... Все пак жена ще го кара... и надвишава лимита паричния...

Чак вече преценявате по наличието на антифриз в казанчето дали колата е читава .... :screwy ами може да е на наклон ? Ама тука само спецове по снимки определят колата струва ли си или не :death

Последна промяна от KadROo на Съб 08 мар 2014 13:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 08 мар 2014 13:39

Аз бих заложил на Фабия комби 1.4 16V, верно че интериора е малко дървен, НО за тези пари с които разполагат хората не бих търсил точно там кусури!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 08 мар 2014 13:42

KadROo написа:Аз не мога да разбера що за хора със замъглено VW съзнание сте...... Пасата е над 100 коня демек големия данък... 98 ма година.... Комбак.... Все пак жена ще го кара... и надвишава лимита паричния...

Чак вече преценявате по наличието на антифриз в казанчето дали колата е читава .... :screwy ами може да е на наклон ? Ама тука само спецове по снимки определят колата струва ли си или не :death

Колега, нали прочете колжеката каза, че има 4 бона, а според моето разбиране това са и последните пари! А дали има за обслужване още 1 бона и за смяна на консумативи, не се знае знае ли се! То човек да не напиш нещо! Ами намерете и за 4 бона кола на 10 години и идвам да я купя! Аман от драскачи!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”