Passat - реална ли е цената
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Passat - реална ли е цената
Абе то всеки си хвали магарето.....да е жив и здрав човека и да си купи неговата кола.Ма 20 000 за 6 годишен пасат...аре нема нужда 

Цветове много естествено..
....На мен лично много ми харесват тези Фокусници...Доста добре возят..меко и безшумно... и изглеждат супер отвътре.Бих си взел ако разполагам със тези 26000лв на които ще закотви цената.Със сигурност не му се люспят копчетата на фаровете и климатика...
Последните години излязоха добри Фордове.Говорим все пак и за среден клас автомобили....

Благодаря на всички за мненията дотук.
1.) Видях предложението на колегата за новият Форд но не. На сърце ми е голям седан, който да не е с малолитражен двигател. Някакси не мога да приема, че седан тон и половина ще бъде с двигател 1.0 ако ще и да е двигател на годината. Също така забравих да спомена, че задължително искам дизел.
2.) Варянта с пасата 7 също го има, но като гледам предложенията под 30 000 лева са само нов внос, което не е варянт за мен. Върнатите от лизинг или подобни в порше почват от 35 000 нагоре, което е доста над лимита ми.
Принципно съществува варянт, който обмислям в момента за покупка на Passat B 5.5, който ще карам няколко години след което ще взема една нова 8-ца или какъвто се предлага тогава, но не намирам подходяща оферта в момента.
1.) Видях предложението на колегата за новият Форд но не. На сърце ми е голям седан, който да не е с малолитражен двигател. Някакси не мога да приема, че седан тон и половина ще бъде с двигател 1.0 ако ще и да е двигател на годината. Също така забравих да спомена, че задължително искам дизел.
2.) Варянта с пасата 7 също го има, но като гледам предложенията под 30 000 лева са само нов внос, което не е варянт за мен. Върнатите от лизинг или подобни в порше почват от 35 000 нагоре, което е доста над лимита ми.
Принципно съществува варянт, който обмислям в момента за покупка на Passat B 5.5, който ще карам няколко години след което ще взема една нова 8-ца или какъвто се предлага тогава, но не намирам подходяща оферта в момента.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Обявата за Пасата е типичен пример как трябва се продава една сравнително нова кола на 6 години. Наистина много хубаво си е оформил продавачът обявата. В крайна сметка и един 5.5 да вземеш, не мисля че ще сбъркаш. Така ще имаш по-малка инвестиция, по-малка загуба във времето и ще можеш да събереш пари за чисто нов Пасат. Аз лично бих последвал този пример, за да си купя чисто нов автомобил, който бих карал доста годинки, без да го мисля.
П.С. Сега се замислих за нещо друго, което според мен изобщо не е за подценяване. Passat B6 започва да се произвежда през 2005 година. Ако ще си купуваш бъдещия Пасат, който може би ще излезе догодина, или през 2016, то двете коли просто няма да имат нищо общо, защото едната е замислена през 2005, а другата 10 години по-късно. Сети се сам колко много ще е променено от към безопасност, интериор, екстри и какво ли още не...
П.С. Сега се замислих за нещо друго, което според мен изобщо не е за подценяване. Passat B6 започва да се произвежда през 2005 година. Ако ще си купуваш бъдещия Пасат, който може би ще излезе догодина, или през 2016, то двете коли просто няма да имат нищо общо, защото едната е замислена през 2005, а другата 10 години по-късно. Сети се сам колко много ще е променено от към безопасност, интериор, екстри и какво ли още не...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Boiko90 написа:1.) Според вас колко е реалната цена на този тип автомобил? 2.) Намерих една оферта, за която се колебая и искам мнение от вас дали цената му е реална. Става дума за следното: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394811835396435&f1=details&slink=61j7uz
Според мен правилно си се насочил към кола, която има сервизна история в България и е на малко километри. Колегите тук предлагат "нов внос B7" на обяви, на които пише, че са на по 70 хиляди, но реалните им километри никой не знае...
За мен пасатът от обявата, за който питаш и е на 68000 км си е направо нов и имаш още едни поне 80'000 км без каквито и да е сериозни ремонти.
Така че на твое място бих го проверил обстойно дали наистина отговаря на описаното състояние и след пазарлък да се взима. Все пак нов е струвал 67000 лв, което не е малко. Ако го спазариш на 20-21 хиляди за мен това е добра цена за автомобил в такова състояние.
На колегите ще им кажа, че е по-добре пасат 2008 на 68'000, отколкото пасат 2011 на 268'000, нищо че е нов модел.

Да разбрахме се със собственика за оглед и проверка на сервизната история. Ще се кача, ще покарам малко да видим дали това е моята кола.
А случайно някой да знае 4motion-a колко горе долу качва разхода?
А случайно някой да знае 4motion-a колко горе долу качва разхода?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Vlad777 написа:На колегите ще им кажа, че е по-добре пасат 2008 на 68'000, отколкото пасат 2011 на 268'000, нищо че е нов модел.
напълно подкрепям!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
мин 1 литър може и към 2
Vlad777 написа:За мен пасатът от обявата, за който питаш и е на 68000 км си е направо нов и имаш още едни поне 80'000 км без каквито и да е сериозни ремонти.
На колегите ще им кажа, че е по-добре пасат 2008 на 68'000, отколкото пасат 2011 на 268'000, нищо че е нов модел.
Не се заяждам на дребно, но нима сервизната книжка за обслужването във Франция би трябвало да буди съмнение, а тази от българските дилъри - да се приема за глас Божи

Ако не се лъжа, някъде във форума колега описваше как се сменя масло и филтър на DSG в Порше Запад ... При това вероятно с надлежното отбелязване в сервизната книжка.
Всеки сам решава, но ако трябва избирам между Пасат от 2008 с ръчна скоростна кутия и Пасат от 2012г. автоматик, като разликата е 6 000 лв - ами тогава майната им на парите

Точно със тези 6000лв ще отидем със съпругата във Египет за 10-12 дена.И ще си изкараме супер сякаш...
маитната му на автоматика ако ще и от Финландия да идва... 

Колеги гледах я колата вчера мина на ревизия в порше - казаха че е перфектна. Бях се резбрал за днес да се обадя на собственика и да я копувам, но точно в последния момент изпадна това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396973885124899&f1=details&slink=66am6e
и смятам да откажа.
и смятам да откажа.
Абсолютно мърляв кошник......може ли да я пуснеш за продажба и да не и удариш един парцал отвътре...
На пасажера в краката има доста кал и мръсотия.Представям си как я подържал собственика.... 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Boiko90 написа:Колеги гледах я колата вчера мина на ревизия в порше - казаха че е перфектна. Бях се резбрал за днес да се обадя на собственика и да я копувам, но точно в последния момент изпадна това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396973885124899&f1=details&slink=66am6e
и смятам да откажа.
Забележително гнусната кола :)
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Boiko90 написа:Колеги гледах я колата вчера мина на ревизия в порше - казаха че е перфектна. Бях се резбрал за днес да се обадя на собственика и да я копувам, но точно в последния момент изпадна това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396973885124899&f1=details&slink=66am6e
и смятам да откажа.
Какво в тази кочина те кара да се откажеш от лъскачката не знам, ама ако ще е 5.5 тва ми изглежда доста по-добро http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11382341265933978&f1=details&slink=66ygim
Колеги да ви кажа мислих мислих и днес взех колата от първоначалния пост. :)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”