Избор на автомобил до 10000 лв
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Избор на джип до 10000 лв
Проблемен е и то доста.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Избор на джип
blade84 написа:ML 2.7 common rail бих взел аз
Имам чувството, че само който не е поддържал такъв ML би си го взел

Забелязвам, че в раздела никой НЕ ЧЕТЕ какво се търси, а всеки си пише на него какво му харесва, без дори да е имал досег с подобен автомобил.dimovip написа:Изискването е да е дизелов, да е по нова година и да не е ламя от към мотор и поддръжка.
...
Джипа ще се кара около 7000-10000 годишно предимно до едно село на 80 км от Бургас, както и в града.
Vidol Nikolov написа:А6 Ц5 Олроуд 2.7Т-това е истински джип-става и за града,и за магистралата
Абе ти май се чудиш как да се намираш в приказка, а?

Колегата го съветвам да се огледа за Honda CR-V или Toyota Rav 4 - малки джипчета, сравнително надеждни и с достъпна поддръжка, подходящи за градско каране и с икономични двигатели.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятел си взе по мой съвет Nissan X-trail 2003г. Вече няколко години го кара и е супер доволен. Приличен разход на гориво, дори нисък, като на лек автомобил. Средно добра проходимост като за паркетник. Сравнително удобен. До сега му е сменил един носач за около 50 000 км на цена около 200 лева. Накладки, дискове, масла и т.н. е ясно.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
преди време и аз бях пред избор на джипка и стигнах до хонда цр-в и опел фронтера
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Къде ще се кара с какви цели ако е за кър или поля планини и тръшкане в калта и викане трактор да го дърпа
1.Мицубиши Паджеро
2.Сузуки Витара
3.Лада Нива
Ако ще вземаш високо комби 4по4
1.Нисан
2.Хюндаи
3.МЛ
4.БМВ х5

1.Мицубиши Паджеро
2.Сузуки Витара
3.Лада Нива
Ако ще вземаш високо комби 4по4

1.Нисан
2.Хюндаи
3.МЛ
4.БМВ х5
- samo_pechka
dimovip написа:Джипа ще се кара около 7000-10000 годишно предимно до едно село на 80 км от Бургас, както и в града.
Приемам съвети всякакви.Покупката ще се осъществи след месец-2 така че има време.
Според мен каквото и да вземе колегата , ще му върши работа . Дори и "паркетник" .Ако пътя до това село не е хубав или редовно дърпане на ремарке, да гледа нещо по-хард с евтина ходова част ( с риск да гори малко повече и да е по-дъртичък ) или някой пикап с 4х4. Ако не- всеки ще е идеален , успех с покупката колега

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Избор на джип
Vlad777 написа:blade84 написа:ML 2.7 common rail бих взел аз
Имам чувството, че само който не е поддържал такъв ML би си го взел

Сподели мнение, аз не съм имал такъв и не съм фен на мерцедес, но братовчед ми има точно тоя вече 3 год. и казва че нищо не е правил само кара. Колата е била при това на доста км като я е взел щото салона беше износен и се наложи да го сменя. Преди мерцедеса имаше терано 2.7 дизел и доста проблеми има с него.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Няма да се ара офф роуд или да дърпа трактори. Пътя е лош има едни местности докъдето само с джип може да се стигне( черен път но крив,не рядко опират праговете на леките коли) . Не се търси гъзария или престиж... човека е на 55 години.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Ако не държите толкова на дизел , може да погледнете Subaru Forester . В нета има доста добри оферти пак е 4x4 имат си и с бързи и бавни. Пък и с един ГИ разхода си е перфектен. Поддръжката на японски автомобил не е това което се говори из легендите. За тези пари , че дори и по малко може да вземеш кола на сносна година. 

- samo_pechka
Щом пътя не е цвете , да се потърси нещо по-грубо . Така и без да го мислете , ще го карате "смело", дори и понатоварен . Примерно Дискавъри 300 ТДИ , мотор 2.5 DI тип, четирицилиндров , с мех.ГНП и цели мостове , отделно е и фуул-тайм , бързи/бавни/блокажи , ценово се въртят около 5-7 к.лв. . Като цяло са доста кораво изпълнение и добър просвет . Или друг също разбира се . Но посочения от мен има почти всичко , което се желае : доста сериозна проходимост , температурно устойчив мотор ( директно впръскване , както при нашите ТДИ ) , мех.ГНП ( няма тинтири-минтири, като дебитомери и друга ел.карантия), целите мостове имат доста плюсове и един-два минуса , също това ,че е и фуул-тайм ( за мен е плюс), сравнително комфортен за окачването си. За разхода...какво да кажа , ако очакваш да гори 7 няма как да стане , папа си , както и всички негови събратя от този тип. T.e. от 8(извън) до 12 (градско /лято), зимата съответно 10/15 .
От "леката" серия - само Субару Форестър , както колегата над мен препоръча , така и аз в предната страница
.Успех .
От "леката" серия - само Субару Форестър , както колегата над мен препоръча , така и аз в предната страница

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21391706531146724&f1=details&slink=64b4d4
Това ли дискавъри имаш предвид или по-старото? Щото такова имах за 9 месеца като служебен автомобил,работех в частен гараж тогава и беше 2004-а година,това бе 2011-а,по-голям боклук в пълния смисъл на думата,просто няма 2.5 тд5 мотора,барем поне с него нямаше ядове. Това да ми го подаряват,не бих го взел. Колата за тия 9 месеца,смених два пъти оригинални радиатори,просто протичаха,всички маркучи по охладителната система,турбото замина,модула на абс-а и той,датчика на скоростната кутия,съединителя замина на 83000 мили,отпред счупи и двете пружини при положение,че се движех на равен път отведнъж,без да дърпам каквото и да било и без да е натоварена,та едвам се прибрах,рейката протече,два инжектора заминаха и какво ли още не беше,това само за 9 месеца... Имаш предвид,че това се случва в ук,колата е купувана нова и е ползвана като лек автомобил и само понякога за дърпане на ремарке. Частите съм ги купувал от ленд ровър,всичко оригинално,той собственика си плащаше,като колата съм я ползвал в този период и като лична и не съм я тормозил! С консултанта дето ми продаваше частите,разговарях и той ми намекна,че всички били така и изобщо след 100 000 мили,нямало никакъв смисъл да се поддържа а да се продава на безценица на някой,който се излъже да го вземе,още ми каза ако съм искал читав ленд ровър да съм си бил взел дифендър....
Сега се сетих за още хубави неща,около 3000 мили след смяна на алтернатор с НОВ алтернатор от ленд ровър,понеже на стария се бяха разбили лагерите,та направо нов алтернатор,та новия оригинален алтернатор спря да зарежда,та го сменяха и него,още протече горната помпа на съединителя,след нея и долната...
Толкова за дискавърито от мен,от друга страна имам позната с дифендър,84-а година,който не се поддържа изобщо и само се кара на разпад така да се каже,тази кола просто не се е чупила досега,по нейни думи... Единствения и проблем беше преди около 2 месеца,инсталацията на колата е давала на късо някъде понеже изолацията на кабелите е била много зле и не е могла да пали колата,нямало е ток до стартера и вече доста изгни,иначе е железен...
Това ли дискавъри имаш предвид или по-старото? Щото такова имах за 9 месеца като служебен автомобил,работех в частен гараж тогава и беше 2004-а година,това бе 2011-а,по-голям боклук в пълния смисъл на думата,просто няма 2.5 тд5 мотора,барем поне с него нямаше ядове. Това да ми го подаряват,не бих го взел. Колата за тия 9 месеца,смених два пъти оригинални радиатори,просто протичаха,всички маркучи по охладителната система,турбото замина,модула на абс-а и той,датчика на скоростната кутия,съединителя замина на 83000 мили,отпред счупи и двете пружини при положение,че се движех на равен път отведнъж,без да дърпам каквото и да било и без да е натоварена,та едвам се прибрах,рейката протече,два инжектора заминаха и какво ли още не беше,това само за 9 месеца... Имаш предвид,че това се случва в ук,колата е купувана нова и е ползвана като лек автомобил и само понякога за дърпане на ремарке. Частите съм ги купувал от ленд ровър,всичко оригинално,той собственика си плащаше,като колата съм я ползвал в този период и като лична и не съм я тормозил! С консултанта дето ми продаваше частите,разговарях и той ми намекна,че всички били така и изобщо след 100 000 мили,нямало никакъв смисъл да се поддържа а да се продава на безценица на някой,който се излъже да го вземе,още ми каза ако съм искал читав ленд ровър да съм си бил взел дифендър....
Сега се сетих за още хубави неща,около 3000 мили след смяна на алтернатор с НОВ алтернатор от ленд ровър,понеже на стария се бяха разбили лагерите,та направо нов алтернатор,та новия оригинален алтернатор спря да зарежда,та го сменяха и него,още протече горната помпа на съединителя,след нея и долната...
Толкова за дискавърито от мен,от друга страна имам позната с дифендър,84-а година,който не се поддържа изобщо и само се кара на разпад така да се каже,тази кола просто не се е чупила досега,по нейни думи... Единствения и проблем беше преди около 2 месеца,инсталацията на колата е давала на късо някъде понеже изолацията на кабелите е била много зле и не е могла да пали колата,нямало е ток до стартера и вече доста изгни,иначе е железен...
Последна промяна от lion_heart002 на Сря 02 апр 2014 22:13, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
Колега избора ти е витара/гранд витара или както са ти казали колегите хонда црв/хрв. Имам нисан навара 2.5 di и ти казвам това са ти "джипките" . По принцип съм за сузуки защото са с раздатка ако не се лъжа и шанса за проблеми клони към 0.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
samo_pechka написа:Примерно Дискавъри 300 ТДИ , мотор 2.5 DI тип, четирицилиндров , с мех.ГНП и цели мостове , отделно е и фуул-тайм , бързи/бавни/блокажи , ценово се въртят около 5-7 к.лв.
Това колега под 12-14/100 в градски условия не слиза. Ако пак се върнем в началото на темата има изискване автомобилът да е икономичен, а не да е OFF-ROAD машина, каквото е Дискавъри.
За пореден път всеки си препоръчва какво му харесва на него, а не каквото се търси и над което има лични наблюдения...
- samo_pechka
lion_heart002 написа:...
За предния модел става въпрос , тези които ти си посочил са доста проблемни и са с 5 цил.мотор, ненапразно са и доста евтенки

Vlad777 написа:Това колега под 12-14/100 в градски условия не слиза.
samo_pechka написа: За разхода...какво да кажа , ако очакваш да гори 7 няма как да стане , папа си , както и всички негови събратя от този тип. T.e. от 8(извън) до 12 (градско /лято), зимата съответно 10/15 .
Аз го предложих заради
dimovip написа:Пътя е лош има едни местности докъдето само с джип може да се стигне( черен път но крив,не рядко опират праговете на леките коли) . Не се търси гъзария или престиж
Спирам с предложенията

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Да де,аз това казвам,че е петак този за който говоря. За предишния нямам никакви наблюдения,но и аз съм на мнението,че сигурно е добър избор. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”