Passat B6 - мнение за конкретен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Tsapo
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 - мнение за конкретен автомобил

Мнениеот Tsapo » Пон 14 апр 2014 9:52

Щом говорим за нещо втора употреба е логично, че всеки ще иска да го пробва и тества, защото гаранция не се предлага както при новата стока. Предполагам, че на търговците им е писнало от фразите " можели да я запалим " и след минута потенциалния купувач си тръгва не защото колата не му е харесала а защото той само си гледа. Но реално не може да се знае кой с какви намерения е. Аз лично когато искам да разгледам какво се предлага на пазара не ги карам да я палят и отварят. Ако случайно е отворена не се качвам а само отварям и поглеждам.
Но в ситуацията, в която съм решил да я купувам задължително ще искам да я карам и след това оглед в сервиз. Ако ми откажат си тръгвам директно.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пон 14 апр 2014 9:56

remixer написа:Виж какво колата си е моя аз решавам на кой,кога къде и как ще я кара,пак повтарям това ми е принцип на работа тест драйв правя когато потенциалният купувач е решил да я купува и остава само да види дали е добре технически колата.А за да види как е колата и дали Б6 е неговата кола като модел може да се обърне към представителство на фолксваген,въпросният случай с този клиент беше такъв.Нищо лично към клиента,но при условие че му казах да я кара в деня когато ще я кара в сервиз не виждам проблем.

:thumb_down :thumb_down :thumb_down
Г-н търговецо, с подобно мислене и отношение клиентелата ти ще бъде силно ограничена. Само заради този тон и изказ аз не бих купил кола от теб, дори и да е най-добрата технически и на най-изгодната цена. За да откажеш пробно каране на клиент, което отнема 15-20 мин макс, трябва да имаш сериозна причина. Това, че колата няма да е налична в автокъщата за това време, е смешно. Колегата е постъпил много добре, като ти е казал "чао". Горубляне - :thumb_down :death

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Пон 14 апр 2014 11:04

...

Последна промяна от richko25 на Вто 13 апр 2021 10:08, променено общо 1 път.

remixer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remixer » Пон 14 апр 2014 16:45

Колата е продадена може да не я коментирате повече.Аз избирам как да си продавам колата и какви фрази да използвам.Човек,който се е занимавал с търговия би ме разбрал.Успех на всички.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 апр 2014 17:17

remixer написа:Колата е продадена може да не я коментирате повече.

То колата като гледам отдавна не се коментира в темата, а се коментира отношението продавач-купувач.

Аз като човек, който се е занимавал с продажби професионално и е обучавал търговци направо мога само да цъкам и да се прекланям пред търговец, който е успял да продаде автомобил, въпреки подобно отношение към клиента. :bowdown :bowdown :bowdown

А представи си ако имаше и правилното отношение как щеше да върви търговийката... :c010

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 14 апр 2014 18:50

Явно колата наистина е била добра.Или купувача е продал току що имот на село или нива и е решил да стане модерен без да я провери във движение я налапал.А момчето пуснало темата ще си намери подходящата кола със сигурност...и може би ще си казва ..добре че не купих оная щаига от Горубляне... :beer

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 14 апр 2014 19:05

Какво го мислите толкова, все едно само той има коли за продаване! Пишеш го в темата за НЕ коректни търговци (Къщи) и си търсиш твоята кола! Парите са в теб, ако някой не ги иска, не му ги бутай насила!
Много внимание им обръщате на такива, затова вдигат главата високо, и ни режат нашите глави от към кръста!
"Ще не Ще, от мен ще купи" Е а дано, ама НА дали! Казвай коя къще е в Горубляне, да знам, да го подминавам със затворени очи, да не гледам "Оникатите" :mhihi

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пон 14 апр 2014 20:43

Изхитрили са се, не пишат, че са автокъща или автотърговец, а пишат "частно лице" - крият си фирмата.

Gunnar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gunnar » Пон 14 апр 2014 21:13

Наистина не мислех да пиша повече в тази тема...Ама и аз с какви битовизми се включих като начало във VWClub. Темата наистина започна с чисто техническа насоченост, а основното от нея е отношението на търговец на коли втора ръка и взаимоотношенията му с потенциален купувач. Нямам никакво намерение да оплювам стоката (колите) на този търговец, напротив – сториха ми се прилични, доколкото имам някакви познания. http://val.cars.bg/?t=cars Иска ми се да остане и да има и положителни неща от всичко. Затова ще кажа, че ми направи, както мен, така и на жена ми, изключително добро впечатление поведението и отношението на сина на търговеца. Доколкото разбрах работят заедно баща и син. Момчето през цялото време беше усмихнато, показваше ни всичко, което искахме да видим и пипнем, отговаряше на въпросите ни и въобще не се опитваше да се натрапва и да ни дразни с излишни коментари. Добронамерен съвет от мен към търговеца: да остави при продажба малко по-водеща роля на сина си – само ще спечелят всички от това. Не съжалявам, че не закупихме автомобила и се радвам, че търговеца го е продал, като дори е качил цената след мен с 1000 лв. Само мога да кажа - Честито на новия собственик и пари само за нафта да дава за тази кола.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 апр 2014 21:31

Аз пък не разбирам как има хора, които дават една торба с пари за кола, която само се качват да я покарат и да я купят веднага без да я види специализиран сервиз :eek Това, че един автомобил върви не значи, че е читав и че си струва.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Нед 27 апр 2014 23:41

В тази тема найстина не се коментира самия автомобил а дебилното отношение и шизофреничните коментари на ТЪРГОВЕЦ , даже не се и замисля какви глупости пише и държането като на продавач от Бай Тошово време за него е героизъм, БРАВО на вас Горублянски бекове като ТОЗИ ( не са един и двама) работата ви намалява не със дни а със часове и пак го раздавате ИГРАЧИ :thumb_down

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”