Няма значение от къде ще е колата... В цяла България колите се внасят от 2-3 основни държави. Има обаче някакво движение на качеството на колите.
Истината е, че човек трябва да си направи сметка какво търси, какво очаква от дадена кола, ще има ли ъпгрейди, за какво ще я използва и т.н. Най-важното обаче май си остава късметът и човек да си разбира малко от малко за да може да прецени състоянието на колата..
Ако ще даваш 12 хиляди, аз в момента се сещам за голф 5 купена от Германя. Иначе между първите 2- Ауди-то..
Успех и късмет..
Мнение за конкретни обяви..
Re: Мнение за конкретни обяви..
bmwww написа:Абе аз съм от Враца и верно по-добре кола от там не ... ама па тия глупости дето приказвате за "кола от Италия по-добре не" некой може ли да се обоснове ???
Моят е калабриец ... И наистина се уверих, че италианците не сменяват маслото на двигателя с години, само доливат, завалийките

bmwww написа:Абе аз съм от Враца и верно по-добре кола от там не ... ама па тия глупости дето приказвате за "кола от Италия по-добре не" некой може ли да се обоснове ???
Основно това че там масло не сменят както казва колегата. Удари не поправят, колите идват от там с брони половинки, хлътнали врати и калници. По двигател никакво обслужване. Карат докато грохне и продават евтино. Почти всички коли идващи от Италия минават през сервиз за скриване на големи/сериозни поражения по тях. Най добре кола идваща от Германия или Холандия, верно по скъпа, но поне няма толкова до ходиш по сервизи и да плащаш като луд. Видиш ли внос от тези държави и евтина, имай предвид че е много разтропана и ще наливаш пари да я стегнеш. Накрая като теглиш чертата и ти излиза колкото да вземеш същата но читава. Т.е. си губил време да влизаш и излизаш - от единия в другия сервиз.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
А парите за тенекеджията за изкърпване на прагове и вежди не ги ли смятате ! А съм се зарекъл повече кола от Германия никога .
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Kovach написа:DaDiablo написа:Не си взимай кола от Враца ...
Също така и от Монтана, Бяла Слатина и т. н. Изобщо от Северозапад ако взимаш гледай да е от приятели. Тези от автокъщи са 90% внос от Италия. Другите 10% са със скрити сериозни проблеми и основно мачкани в катастрофа. Ако питаш мен - потърси на друго място.
Е кво като са внос от Италия ? То е по-добре да е оттам ;)
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, един комшия си купи Мазда Примаси, внос от Германия, слънце кола! И дна вечер минавам покрай нея, с моята кола (вечер)! Е толкова изгнила кола не бях виждал! Окачването цялото ръжда, няма здраво място! Вярно двигателя мърка, не е като Италянката, да има още един капак на главата отгоре, от масло и вала да не може да се върти
Ама като ми каза комшията, че са му взели 200 лева да му сменят лагер на главината на колелото, и са го греяли с оксижен да излезе, се изплаших.
Всяко нещо си има своите предимства и недостатъци! А колегата питащ за обявата за Аудите а3-ката! Погледни колата, това не струва пари! Даже ако се съгласи сложи някой лев гориво и я покарай, до някой сервиз да я огледат! Ако ти хареса, и няма фрапиращи проблеми, не се замисляй! Колегата по-напред в темата е прав, че е пипана задницата, няма никакви емблеми, но това не трябва да те спира! Пне 80% колите внос са удряни! Но не означава, че не са читави! Късмет!

- plamen-roni
Има ли сме в семейството няколко коли внос от Италия и никакви ядове с двигатели , горене на космическо количество масло или нещо подобно . Но винаги преди да ги купим сме ги си водели и много добър майстор с нас да ги погледне . Аз преди няколко години си взех внос от Германия и точно като мина първата зима и ми стана лошо от ръждата дето беше тръгнала по колата. Имам мой приятел където си купува коли само от Германия , но са на не повече от 5-6 години (брат му живее там и като се накара на новите си коли му ги подарява ). Ходил ли сме на гости в Германия и от моя човек знам , че ако искаш хубава и здрава кола от Германия без ръжди трябва да не е на повече от 6-7 годишна . И пак всичко е на късмет 

plamen-roni написа:Има ли сме в семейството няколко коли внос от Италия и никакви ядове с двигатели , горене на космическо количество масло или нещо подобно . Но винаги преди да ги купим сме ги си водели и много добър майстор с нас да ги погледне . Аз преди няколко години си взех внос от Германия и точно като мина първата зима и ми стана лошо от ръждата дето беше тръгнала по колата. Имам мой приятел където си купува коли само от Германия , но са на не повече от 5-6 години (брат му живее там и като се накара на новите си коли му ги подарява ). Ходил ли сме на гости в Германия и от моя човек знам , че ако искаш хубава и здрава кола от Германия без ръжди трябва да не е на повече от 6-7 годишна . И пак всичко е на късмет
Колега, сигурно си купил нещо за 7 - 800 евро и казваш че имало много ръжда. Ами нормално, за толкова пари... я купи 10 годишна за 5 - 6000 евро и тогава я погледни. Българина иска далавера, иска нещо перфектно без пари - НЯМА. Масово се купуват коли за 1500 - 2000 лева, после регистрация, преглед, винетка, обслужване и българина казва - "Супер е. Излезе ми 3500, евтина." След година почва да псува и кълне мега изкъртената кошница и този от когото я е купил...
Как, питам аз, ще караш примерно AUDI A6 за 3500 - 4000 лева и искаш да е хубаво? Не става. Дай 7000 и нагоре и ще караш, ама на половин цена - няма как да стане брат.
Моята е от Италия - масло не гори,двигателя се не чува да работи , ръжда няма и всичко по нея се развива "на ръка" . Не знам верно кой го е измислил това,че там масло не сменят ама според мен това не е вярно пък даже и да е вярно - двигателя се прави ,а ламарина започне ли да гние никога неможеш да я оправиш !
- plamen-roni
Kovach написа:plamen-roni написа:Има ли сме в семейството няколко коли внос от Италия и никакви ядове с двигатели , горене на космическо количество масло или нещо подобно . Но винаги преди да ги купим сме ги си водели и много добър майстор с нас да ги погледне . Аз преди няколко години си взех внос от Германия и точно като мина първата зима и ми стана лошо от ръждата дето беше тръгнала по колата. Имам мой приятел където си купува коли само от Германия , но са на не повече от 5-6 години (брат му живее там и като се накара на новите си коли му ги подарява ). Ходил ли сме на гости в Германия и от моя човек знам , че ако искаш хубава и здрава кола от Германия без ръжди трябва да не е на повече от 6-7 годишна . И пак всичко е на късмет
Колега, сигурно си купил нещо за 7 - 800 евро и казваш че имало много ръжда. Ами нормално, за толкова пари... я купи 10 годишна за 5 - 6000 евро и тогава я погледни. Българина иска далавера, иска нещо перфектно без пари - НЯМА. Масово се купуват коли за 1500 - 2000 лева, после регистрация, преглед, винетка, обслужване и българина казва - "Супер е. Излезе ми 3500, евтина." След година почва да псува и кълне мега изкъртената кошница и този от когото я е купил...
Как, питам аз, ще караш примерно AUDI A6 за 3500 - 4000 лева и искаш да е хубаво? Не става. Дай 7000 и нагоре и ще караш, ама на половин цена - няма как да стане брат.
Ами ако смяташ , че 3800 лв за голф 3 през 2009 год. са 700-800 евро .
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
В сервиза в който работех,отделно внасяха и коли от Австрия и Германия.Всички от долу бяха леш.И това коли около 2002-ра година.Главно БМВ-та.Не 3-та,не 5-та серия.Ръждата ги беше налазила яко.
Лично аз предпочитам да правя двигател,отколкото да кърпя купе,макар,че и двата ми голфа бяха италианки и проблеми с моторите не съм имал.Просто се иска внимание при покупката и ако трябва и човек разбиращ от коли да е с вас.
Лично аз предпочитам да правя двигател,отколкото да кърпя купе,макар,че и двата ми голфа бяха италианки и проблеми с моторите не съм имал.Просто се иска внимание при покупката и ако трябва и човек разбиращ от коли да е с вас.

- plamen-roni
Bai Sando написа:В сервиза в който работех,отделно внасяха и коли от Австрия и Германия.Всички от долу бяха леш.И това коли около 2002-ра година.Главно БМВ-та.Не 3-та,не 5-та серия.Ръждата ги беше налазила яко.
Много точно

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”