Закупуване на VW GOLF 3 1.6 101кс. или 1.9 TDI ?
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Re: Закупуване на VW GOLF 3 1.6 101кс. или 1.9 TDI ?
...
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:15, променено общо 1 път.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Доскоро имах тройка тди 90 коня. За приблизително 60 000 км средният разход е 5.7 на сто. Иначе и на мен борда ми показваше някакви легенди, но не съм бил пиян да му вярвам.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Росен2 написа:DrugiaBliznak написа:Моят автомобил е Голф 3 1.9TDI AFN.
Разход градско по борд ми дава - 4,1 - 4,4.И ако някой си мисли ,че борда ми лъже,слагам 15 лв. и ходя на работа от понеделник до петък от Сухата река до бул. "акад. Иван Гешов" с тези пари.
София-Плевен - 20 лв. ми е пътят(слагам 30 лв. винаги за да имам останало гориво,с което карам доста време) ,със скорост 120-130 на магистралата,100-110 извънградско (където настилката и метеорологичните условия ми позволяват).По борд ми дава 3,9 ,когато се прибирам към Плевен.Обратно към София е същото.
Сам си прави сметката и успех с покупката.
По спесификация на тоя мотор като нов му дават 6.5 разход градско и близо 6 комбинирано.
На 55kw-товия му дават дори 7.3 градско по книжка и 6.5 комбинирано.
Нета е ваш и можете да проверите
Интересно как ги постигаш тия цифри от 4 градско ? Колегата ми е със същия мотор(110 hp.) и при него разхода варира между 6 и 7 градско дизел.Дори в момента обмисля да брави бартер за газифицирана бензинка,щото му е писнало.
Вие изкарахте че тия дърти крошни горят по малко от 1.5 Saxo ......
Ами и за мен е абсолютно чудо,но е факт.Казвам ти нещата така,както са.15 лв. слагам в неделя като се прибера от Плевен и до петък съм айляк,а и даже я понастъпвам когато бързам сутрин за работа.Това е по отношение на пари.По отношение на борд мога да ти снимам в понеделник какъв разход ми дава - средно 4,2-4,5 като загрее.
За София - Плевен ,хем ми дава 3,9 -4,0 разход със споменатите средни скорости от предишното ми мнение,хем слагам 30 лв. , НО видимо от тях ми остава да карам още,понеже като съм на Плевен не зареждам ,а карам из града насам-натам, до Кайлъка ала бала,до близките села и чак в неделя си зареждам обратно за София по 25 лв.
Понеже аз не пълня резервоара до горе никога,а като пътувам на дълги разстояния около 1/2 ми седи стрелката и затова си наливам такива символични суми.
С климатик ми дава съвсем малко по-висок разход на дълъг път.
П.П. Карам само с MaxxMotion Diesel от ОМВ.
P.S. Не знам до колко влияе на разхода,но зареждам винаги качествено гориво и карам с качествено масло.Сменям филтри винаги на определени километри.НИКОГА не надминавам 1800 оборота докато е студена,и я оставям да поработи 30-тина секунди до 1 минута ,когато съм я понастъпвал градско.Когато тръгвам на дълъг път винаги продухвам турбото на високи обороти и ниски предавки и се опитвам да я карам по-агресивно извънградско от време на време.Когато съм я настъпвал доста на дълъг път ,я оставям да поработи от 3-5 минути на празен ход,за да разтовари хубаво.
Общо взето - грижете се за автомобилите си и те ще ви се отблагодаряват подобаващо.

stefan4o написа:Продава ли се колата?
Ако въпроса е към мен - НЕ,няма начин ,при никакви обстоятелства.Гледам си я като очите и съм предоволен,особено като бях студент

Последна промяна от DrugiaBliznak на Съб 31 май 2014 13:33, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не се притеснявай, всички разбрахме, че нямаш представа колко ти гори колата реално.
Важното е да си доволен.

Важното е да си доволен.

- DrugiaBliznak
Ами нямам ,защото и не ме интересува да знам точните цифри.
За мен гори 15 лв. за 5 дни от Сухата река до Гешов,20 лв. от София-Плевен,Плевен-София и 45 лв. Плевен - Созопол с климатик(когато я купих преди 2 години).Последното море ми беше София - Созопол - 50 лв. сложих в едната посока,но там разхода ми падна доста заради магистралата.
Борда ми показва стойности,които според мен са доста близко до реалността.
И прав си - доволен съм.Дай Боже всекиму
За мен гори 15 лв. за 5 дни от Сухата река до Гешов,20 лв. от София-Плевен,Плевен-София и 45 лв. Плевен - Созопол с климатик(когато я купих преди 2 години).Последното море ми беше София - Созопол - 50 лв. сложих в едната посока,но там разхода ми падна доста заради магистралата.
Борда ми показва стойности,които според мен са доста близко до реалността.
И прав си - доволен съм.Дай Боже всекиму

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
От София - Созопол казваш , че е паднал доста . Ти я изкара че гори под 5 на 100 градско в София . тогава извън града по магистрала най вероятно е паднала около 2 на 100 . С такива изчисления слагам 15 лв . и карам 5 дни граничат със заблудата . И ние сме карали TDI - AFN и не е точно така . Разход не се засича така , то е ясно че всеки си хвали неговото ама все пак .
Не го приемай като заяждане или нещо подобно !
Не го приемай като заяждане или нещо подобно !
- richko25
- Двигател:
....
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:16, променено общо 1 път.
- DrugiaBliznak
Няма да коментирам повече,съжалявам ,че въобще се обадих.
Градско ми гори 6,5 , извънградско 6,както каза колегата по данни на производителя.
Айде,живейте с тея цифри и да ви горят колкото си ви горят.

Градско ми гори 6,5 , извънградско 6,както каза колегата по данни на производителя.
Айде,живейте с тея цифри и да ви горят колкото си ви горят.

- richko25
- Двигател:
...
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:16, променено общо 1 път.
- DrugiaBliznak
Ти ли знаеш колко ми гори колата ,или аз ,който сипвам парите и виждам колко километра изминавам с тези пари ???
НЕ съм казал ,че с 20 лв. минавам София - Плевен и карам из града ,Кайлъка и селата,а казах с 30 лв. !
Единствено си прав,че не биваше въобще да се обаждам,защото излиза че моя автомобил е прецедент,имайки в предвид колко хора наскачаха ,че си измислям.Явно другите Мк3 AFN не са така.
Регистриран съм 2006 година и имам 500 и кусур мнения ,защото не съм от тея ,които си пишат за да чешат клавишите.
Щом съм си направил труда да напиша тези цифри(за парите,които слагам в резервоара),явно говоря с факти.Борд компа съм съгласен,че не винаги е абсолютно прецизен,но да знам аз по колко слагам и да виждам стрелката на резервоара и да знам колко километри съм изминал от точка А до точка Б и да ми твърдиш,че не си познавам разхода...айде няма нужда.
Поздрави и съжалявам ,че си наруших обещанието да не коментирам.Рядко ми се случва,но да ми твърдят ,че си измислям...

НЕ съм казал ,че с 20 лв. минавам София - Плевен и карам из града ,Кайлъка и селата,а казах с 30 лв. !
Единствено си прав,че не биваше въобще да се обаждам,защото излиза че моя автомобил е прецедент,имайки в предвид колко хора наскачаха ,че си измислям.Явно другите Мк3 AFN не са така.
Регистриран съм 2006 година и имам 500 и кусур мнения ,защото не съм от тея ,които си пишат за да чешат клавишите.
Щом съм си направил труда да напиша тези цифри(за парите,които слагам в резервоара),явно говоря с факти.Борд компа съм съгласен,че не винаги е абсолютно прецизен,но да знам аз по колко слагам и да виждам стрелката на резервоара и да знам колко километри съм изминал от точка А до точка Б и да ми твърдиш,че не си познавам разхода...айде няма нужда.
Поздрави и съжалявам ,че си наруших обещанието да не коментирам.Рядко ми се случва,но да ми твърдят ,че си измислям...

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Колега DrugiaBliznak, да не караш със Шарк Фюел сейвър - http://www.fuelsharksaver.com/bg/
.
Карал съм 1.9 TDi с роторна помпа, имам достатъчно впечатления, за да съм убеден, че или лъжеш, или си в заблуда.

Карал съм 1.9 TDi с роторна помпа, имам достатъчно впечатления, за да съм убеден, че или лъжеш, или си в заблуда.
- richko25
- Двигател:
...
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:17, променено общо 1 път.
По принцип във форума по скоро би трябвало да става дума за това,да не вкарваме в заблуда потребители,сервирайки им подвеждаща информация.За да се избегнат бъдещи разочарования и напразни загуби на средства.Защото утре юзъра,повярвал на думите за ниския разход ,ще си купи въпросния дизел,и като разбере че вместо с 4 литра,мине 100 километра в града със 7,ще се вкара във филм.
Все едно да ми каже някой че ААМ мотора му (какъвто е моя) му дава 8 градско газ.
Ще се почне една смяна на кабели,свещи,капачки,изпарители,ходене по майстори - де факто харчене на камара пари и нерви,за какво ? За дето някой си фантазирал.
Аз съм отскоро в тоя форум,и тук ми харесва именно това,че хората съвсем честно споделят цифри за разход,цени,части,ремонти и всичко свързано с колите си.Във форума ,за разлика от други такива в които съм членувал,(да не ги цитирам) има лоялност и толерантност към собствениците на други марки автомобили.Това е факт,който е достоен за уважение и много радва.
Основното което ми е направило впечатление тук е обективността,което е много важно,както и солидарността между членовете.
Все едно да ми каже някой че ААМ мотора му (какъвто е моя) му дава 8 градско газ.
Ще се почне една смяна на кабели,свещи,капачки,изпарители,ходене по майстори - де факто харчене на камара пари и нерви,за какво ? За дето някой си фантазирал.
Аз съм отскоро в тоя форум,и тук ми харесва именно това,че хората съвсем честно споделят цифри за разход,цени,части,ремонти и всичко свързано с колите си.Във форума ,за разлика от други такива в които съм членувал,(да не ги цитирам) има лоялност и толерантност към собствениците на други марки автомобили.Това е факт,който е достоен за уважение и много радва.
Основното което ми е направило впечатление тук е обективността,което е много важно,както и солидарността между членовете.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Цялата работа идва от неправилния метод на засичане, според мен.
Относно ААМ - това е един прекрасен мотор. С подходящото оптимизиране разходът му на газ може да стане съвсем приемлив, в това съм почти убеден.
Относно ААМ - това е един прекрасен мотор. С подходящото оптимизиране разходът му на газ може да стане съвсем приемлив, в това съм почти убеден.

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
не мислите ли че на 20 годишна кола дизел евентуалните 3 проблема и отстраняването им -демпферен маховик, помпа и турбо струват колкото целия голф, то хубаво тди ама да го вземеш 2004.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”