Моля за съвет, пътувам до Франкфурт в понеделник.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля за съвет, пътувам до Франкфурт в понеделник.

Мнениеот jordanpar » Пет 04 юли 2014 14:24

Всеки си знае най-добре за себе си.Аз например далеч по бих предпочел района Дортмунд-Дюселдорф-Есен-Кьолн ако си търсех кола от немско.В този район който си избрал може сериозно да те наиграят ''местните немци''.А като гледам едната ти обява е до Швабиш Хол-там не ти трябва немски а български с разградски или кърджалийски диалект ти върши работа ако ще ме разбереш. :mhihi Но 100 човека 101 мнения както се казва.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 04 юли 2014 16:08

Преди време , когато си купувах последната кола , бях си харесал една по обява . След разговор със собственика , останах с убеждението ,че правя сделката на века , кола в много добро състояние и за сносна кинта . Нарочно пратих мои хора да огледат колата и те да ми "потвърдят" състоянието . Те- много хубава е ! Идвай ! И аз моя милост се дигам и със самальота в Дортмунд , нал' сичко уредено , колата ме чака :mhihi отивам да я видя :banghead :banghead обърнах се и след три дни обратно към Бг - пак със самолет. Нямах никакво време за обикаляне тогава . Ръснах над 5 стотака ей така за нищо. Е после два три месеца след това си купих желаната кола, от немско разбира се. Така, че недей много се доверявай на снимки и прочие ! Око да види , ръка да пипне ! Успех ти велая и огледай предложенията в близост , не се насочвай на точно един модел кола , има и др ВАГ с този мотор , по-добре да е малко по-скъпа , но да не харчиш излишни пари да обикаляш половин Германия с цел да "спестиш" лев ,пък на място да завариш курник ( и там ги има ) и да отиде икономията по дяволите :exclaim

Последна промяна от samo_pechka на Пет 04 юли 2014 16:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 04 юли 2014 16:16

fiashkata написа:...Толкова ли е голям проблем, че колата е без ТЮФ, не може ли да се изкара като отида там и след това да пътувам на обратно?

Може. Струва под 100 евро. Само, че срещу тези пари не е изключено да получиш ферман с кусури за отстраняване и сърдечно пожелание да минеш ...следващия път...

П.С. Щом си решил да ходиш по такива места( Гайлдорф е селото, където са регистрирани 90 процента от лъскавите точилки, които се карат с немски номера в България :mhihi )може да ти свърши някаква работа адресът на франкфуртското Горубляне:

Am Römerhof 13 60486 Frankfurt am Main

Целият квартал Griesheim там е една голяма автокъща, мисля, че на местния диалект на немския се казваше otomobil pazari :mhihi

Последна промяна от icoico на Пет 04 юли 2014 16:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 04 юли 2014 16:20

Кола без Тюв само ако си с платформа , иначе настоявай продавача да си направи прегледа и така да ти я продаде , щото точно това може да се случи
icoico написа: Само, че срещу тези пари не е изключено да получиш ферман с кусури за отстраняване и сърдечно пожелание да минеш ...следващия път...

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пет 04 юли 2014 16:45

icoico написа:
Може. Струва под 100 евро. Само, че срещу тези пари не е изключено да получиш ферман с кусури за отстраняване и сърдечно пожелание да минеш ...следващия път...

Потвърждавам.Страшни педанти са и не им пука хич.Некви като роботи пишат на ония фермани и ти казват es tut mir leid,все едно си клечка за уши.Отказаха ни ТЮФ на един Авенсис само щото на гърнето отзад имаше побито (не пробито,а побито)петно има няма колкото един наш железен лев.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 05 юли 2014 12:58

Автора на темата да има предвид и че времето в региона се разваля.Идните 3-4 дни е кофти.

fiashkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fiashkata » Пон 07 юли 2014 11:13

Ок а ако купя колата от автокъща и предоставя ддс номер означава че няма да платя ддс-то и ще купя колата по-евтино. В бг мога да си напиша кауффертраг и съм ок за регистрация, или беркам?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 07 юли 2014 16:31

Хехе...дявола във въздуха искаш да уважиш...първо трябва да намериш кола, която се продава без ДДС и после търговеца, който да се съгласи да ти я продаде нето за износ...поемайки риска да плати той впоследствие ДДС-то, ако спретнеш гореописания номер :mhihi

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Пон 07 юли 2014 16:40

icoico написа:Хехе...дявола във въздуха искаш да уважиш...първо трябва да намериш кола, която се продава без ДДС и после търговеца, който да се съгласи да ти я продаде за износ...поемайки риска да плати той впоследствие ДДС-то, ако спретнеш гореописания номер :mhihi

Трето местата да са повече от 4+1 или да бъде товарен автомобил :) Т.е. ти трябва шаран/туран..., а не пасат :)

С две думи: колата ще е фирмена и ще се продаде с вътрешнообщностна доставка, фирмата ти трябва да е регистрирана по ДДС, прави се договор, осчетоводяваш си я и готово... По начина, който си описал освен за данъчна измама не знам за какво може да те търсят :) Най-много да се разминеш с ДДС в двоен/троен размер и някаква глоба? :gruebel

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 07 юли 2014 17:05

Абе в Швабишхол всичко е възможно :mhihi :mhihi :mhihi Че едната му кола по обява беше там някъде.Там са факири ''немците''.
Всеки втори в БГ с SHA номер кара под наем от там за 3-4 месеца с версията че е лизингова.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”