Покупка на Пасат Б5/5.5...... вече купен :)
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Re: Покупка на Пасат Б5/5.5
Аз като говорих с него,той ми каза, че сам си внася по една две коли и гледа да ги продаде....каза ми, че няма забележки, не я хвалеше като повечето, особенно търговците по автокъщите.....оглед може да се направи по всяко време, колата е в гараж и не се кара, обслужена, което мога да повярвам ако се докаже с някакви документи! Интересува ме дали някой колега, ако има време може да направи един оглед, ще дам телефона на ЛС, за да знам дали си заслужава да отида до там, защото колата не изглежда лошо, човека също не звучеше като търговците, за които говорех по горе! Клата е в някакво село до Горна Оряховица и ако някой колега от околноста се съгласи, ще черпя 

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
ела да вземеш моята, но да знаеш, че я давам скъпо.
- vankatagb
Здравейте колеги, ходих на оглед на въпросния Пасат от обявата в предишните постове! Колата видимо изглеждаше добре за годините, дребни забележки, но не бих казал, че беше фрапантно. Вътре също беше запазена, или е изпран салона много добре или беше сменян, както и кожата на скоростния лост, но нямаше скъсано или протрито.....воланът обаче беше в не много добро състояние, когато махнах калъфа! Акумолатора беше откачен, не беше палена поне месец според мен и първото палене нормално(така си мисля) беше малко по трудно, предполагам и самия акумолатор беше стар! Чуваше се някакъв шум като вентилатор, той ми каза, че било нещо свързано със смукача....има ли такова нещо? Оставихме я да поработи, изфорсирах я няколко пъти така студена, нямаше прекъсвания и замисляне, загря си нормално и пак я форсирах и пак нямаше проблеми...като я извадих от гаража не видях да има течове!!! Отидохме на сервиз да я закачът на компютър, нямаше грешки или проблеми по електрониката или поне това каза момчето! До там я палех и гасях поне 3-4 пъти, всичко си беше нормално, но като тъгнахме от там хидравликата изчезна, човека каза, че ще смени помпата ако се съглася да я вземам! Съмненията ми дойдоха като се прибрахме, когато след като постоя малко пак я запалих и самото палене стана много трудно за една секунда, цялата кола се разтресе и запали като дизел направо и така следващите няколко паления! Както и се чуваше едно виене, което той каза, че е от някой лагер на генератора! Отказах се от колата, защото ме притесни това трудно палене и това виене! От какво може да са според вас тези неща? Благодаря предварително и 
Да допълня, че хидравликата после пак се появи, така от самосебе си!!! Масло имаше в казанчето, имаше съмнения за клапан!!!

Да допълня, че хидравликата после пак се появи, така от самосебе си!!! Масло имаше в казанчето, имаше съмнения за клапан!!!
Последна промяна от vankatagb на Нед 23 ное 2014 12:47, променено общо 2 пъти.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Паленето с повече въртене е характерно за този мотор,виенето на студен двигател е от вторичната помпа(secondary air pump).
Все едно си пуснал сешоар.
Относно изчезналата хидравлика-може и помпа,но ако е заминала рейка...
Лагерите на алтернатора сравнително лесно се хващат,ако за тръгнали.
Цената е сравнително добра,регистрация,има поне.
Компромиси ще правиш,то е ясно.Дали ще е с колата,цената...
Все едно си пуснал сешоар.
Относно изчезналата хидравлика-може и помпа,но ако е заминала рейка...
Лагерите на алтернатора сравнително лесно се хващат,ако за тръгнали.
Цената е сравнително добра,регистрация,има поне.
Компромиси ще правиш,то е ясно.Дали ще е с колата,цената...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Щом е изчезнала хидравликата -по вероятно е от нея да е виенето като е останала без масло 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Нали е обслужвана, а най-елементарни неща не е сменил
Вярно колата е ента употреба, ама ако наистина искаш да я вземеш, му кихах 4 бона и я отнасяй, за 700 лева ще я вкараш в правия път. Но има едно на ум, има вероятност и да има и други проблеми. Така по форума никой не може да ти каже какво и къде се е прецакало. Ако си имал приятел майстор който се занимава с тези неща, е щял да прецени дали си струва. А според мен, със сигурност и климатика/троника няма да работи. С две думи без думи. То няма кола колято, след покупката да не се налага да се прави, ама мен най-много ме притеснява това с паленето 

- vankatagb
Колеги има развите от преди малко.....продавача ми се обади специално да ми каже, че е сменил помпата на хидравликата и лагерите на генератора и сега нямало шумове и проблеми! Тя като цяло си работеше добре колата, форсираше се и топла и студена без прекъсвания и замисляния! Но остава съмнението за трудното палене, дали е заради слаб акумолатор, защото не е палена отдавна и компютъра не се е настроил нещо или е проблем с двигателя!!!
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Вземай я. Явно ти е на сърце - щом два месеца се въртиш около нея
. Колкото и добре да изглежда, винаги ще има какво да се пооправи в последствие. Избий си го от главата, че ще вземеш кола втора ръка и само ще караш. Качи актуален линк да я видим пак, `щото обявите от Карс не са активни.

Трудното палене .. по-скоро не е от акумулатор. Той се чува много добре, когато е заминал. Откарай я на сервиз да се види от какво е това.
Вярно е това, което каза колегата за колите втора употреба, ама да вземеш кола, за която знаеш, че не е наред .. това вече е глупаво.
Вярно е това, което каза колегата за колите втора употреба, ама да вземеш кола, за която знаеш, че не е наред .. това вече е глупаво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата с мнението за колите втора ръка е много прав....Има една поговорка "Жена и кола на късмет ".Моя В5 го купих 2009г от Италия,обикалях салоните и обявите от вестниците,търсех само това.видях над 100 бр.Последния който видях беше моя
Запали си без проблем при студен мотор,покарах малко по паветата в Милано,нямаше тропане-лопане,изглежда ОК.По едно време жената ме пита"Какво означава това 4 МОУШЪН и V5?".Като и отговорих и тя каза "Това е колата".От тогава съм сменял бобина,комутатор комплект кабели на свещи ,два горни носача,един долен и вчера ТОТАЛ цял комплект на Мейле по предница(без амортисьори).Все пак е техника един вид ,въсзможни са проблеми ,особено енти ръка....Пак ти казвам"Кола и жена на късмет"Ако те е грабнала ,взимай....всичко се оправя....

- vankatagb
Да колеги, знам че колата е на късмет в някаква степен, и че взема ли я, която и да е, ще се дават пари, все пак машина е, втора трета ръка!! При тази кола ме привлича и цената, защото и 1000лв да дам за ремонт по двигателя,пак няма да си надвишавам бюджета, но въпросът е че все пак като се купува нещо, то поне нека в момента на покупката да е безпроблемно...не виждам логика да купувам проблемен автомобил и после да хвърлям още пари по него и то не малко! Трябва ми кола, но не бързам! Тази бих я взел, но ми направи лошо впечатление продавача...в началото ми каза, че сам си внася колите от Австрия, а на място ми каза, че я взел от някой от Варна, че била дроп и т.н. Това ми говори, че може да лъже или крие и други неща! Търсенето продължава! 

-
- Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
- Двигател: AVF 2004
Аз пък не мога да се съглася с вас за израза "кола втора ръка на късмет" , това сте го правили едно време с Ладите и Москвичите , сега автомобилите са наблъскани с ЕЛЕКТРОНИКА и МЕХАНИКА и ако не гледаш малко поне по-внимателно ще останеш разочарован в крайна сметка !
Аз когато си търсих автомобил го търсих 1г. , не исках поредния таралясник и накрая излезе обява на един много приличен Пасат - след щателен оглед и тест от порядъка на 3-4 часа + 4 сервиза и диагностики разни , разбрах че това е моята кола (но и цената му не е като този пасат дето коментирате).
Кола на късмет би трябвало да не съществува при хора запознати с последствията и цените на обслужване точно на такъв тип автомобил (в много теми са обсъждани болежките на автомобили толкова сложни и по нищо не приличащи на старата лада или джуганеско на село ! ).
За това моя съвет е не бързай , пробвай , тествай , закачай на диагностики , вземи някои който разбира малко или много да те посъветва и т.н !
Един автомобил си личи когато е по-запазен , а точно този ми изглежда на автомобил поне 10та ръка , на 600 000км най-малко , убит от каране , дори и да е сменено маслото и филтрите както му викате "обслужен" не ти дава гаранция , че рейката му не е тръгнала , че маховика или съединителя не са пред умиране , че му е капнато някаква смазка на носачите да не скърца в момента на пробата и след 50-100км да се разкърца , или ред други проблеми да бъдеш сигурен в това (там идва малко късмета , но никога не оставяй това да бъде водещо !!!!!)
Късмет с търсенето !
Аз когато си търсих автомобил го търсих 1г. , не исках поредния таралясник и накрая излезе обява на един много приличен Пасат - след щателен оглед и тест от порядъка на 3-4 часа + 4 сервиза и диагностики разни , разбрах че това е моята кола (но и цената му не е като този пасат дето коментирате).
Кола на късмет би трябвало да не съществува при хора запознати с последствията и цените на обслужване точно на такъв тип автомобил (в много теми са обсъждани болежките на автомобили толкова сложни и по нищо не приличащи на старата лада или джуганеско на село ! ).
За това моя съвет е не бързай , пробвай , тествай , закачай на диагностики , вземи някои който разбира малко или много да те посъветва и т.н !
Един автомобил си личи когато е по-запазен , а точно този ми изглежда на автомобил поне 10та ръка , на 600 000км най-малко , убит от каране , дори и да е сменено маслото и филтрите както му викате "обслужен" не ти дава гаранция , че рейката му не е тръгнала , че маховика или съединителя не са пред умиране , че му е капнато някаква смазка на носачите да не скърца в момента на пробата и след 50-100км да се разкърца , или ред други проблеми да бъдеш сигурен в това (там идва малко късмета , но никога не оставяй това да бъде водещо !!!!!)
Късмет с търсенето !
- dimovip
Да, ама няма гаранция, че ако вземе същия пасат за 7000 в цветущо здраве няма пак да се проявят болежките, по които се дават маса пари.За това по- добре евтина и си я ремонтирай.
-
- Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
- Двигател: AVF 2004
Затова ще гледаш колега , когато даваш 7000лв ще гледаш !!! Няма да зяпаш мухите .....
Ами честно да ти кажа този пасат 4700лв и ако има 2-3-4 болежки за оправяне може и 7000 лв да ти се сторят малко ( и ако му взимаш и нови гуми ).
Да не говорим , че за моя дадох 9500 (ама всичко зависи от човека нали знаеш), аз разчитах на всичко което му беше сменено + фактурите + каското + новите гуми + добрата визия и оригинална боя + кожения салон които дори няма и драскотина , абе все тая .... Автора си знае кое е по - изгодно за него !!!
Ами честно да ти кажа този пасат 4700лв и ако има 2-3-4 болежки за оправяне може и 7000 лв да ти се сторят малко ( и ако му взимаш и нови гуми ).
Да не говорим , че за моя дадох 9500 (ама всичко зависи от човека нали знаеш), аз разчитах на всичко което му беше сменено + фактурите + каското + новите гуми + добрата визия и оригинална боя + кожения салон които дори няма и драскотина , абе все тая .... Автора си знае кое е по - изгодно за него !!!
- dimovip
Абе ти с тоя АВФ да не се възгордяващ, щото такъв може да го гризнеш без да предполагаш, че още една кола ще си купиш.Аз слизам от АВФ, купен за 6000лв с всички сервизни документи от как е създадена тая кола, на 330000км без нито една изпусната смяна на масло и с всички документи за сменените части от сервиз на VW.И без да искам разбрах за отклонението на дюзите, което беше малко над нормата, но нямах никакви признаци на това.Дано да нямаш никакви проблеми с колата, но това че си дал маса пари не гарантира качеството по никакъв начин, защото е машина и си иска нейното.А и моя си беше оригинален хайлайн, което преди 2 години като го имах си беше много добър, както и цената му.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”