Golf 3 1,8 mono 90PS или 75PS - въпрос за разхода

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Golf 3 1,8 mono 90PS или 75PS - въпрос за разхода

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 сеп 2014 13:04

Какво разбираш под няколко петънца ръжда? Трябва сериозно да се огледа:

- пода на колата от долу
- преден мост
- прагове
- вежди на калниците (особено ако е с пластмаси под тях е гнилоч)
- над челното стъкло (между стъклото и тавана)
- под задното стъкло
- задната част на предните калници
- предната част на предните калници в дупката между калник и предна броня
- задната част на задните калници (панел), в дупката между калника и задна броня
- ботушите в двигателния отсек

Ако няма ръжда със сигурност си заслужава цената. Ако има ръжда трябва да се прецени на място.

А седалките дали са удобни - влез вътре и пробвай.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Вто 30 сеп 2014 13:46

Аз не знам що пък точно към Голф си се узрел.Има толкова много по добри алтернативи.....

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Вто 30 сеп 2014 14:14

Според мен ако е читава и няма ръжда и дупки по пода за 1400-1500 лв добре но 1800 ми се струват множко за такава кола,е то зависи и какви екстри има.Гледай да няма ръжди и гнило и мотора да е здрав това е най важното .За тея 1800 лв можеш да вземеш що годе добро гти с много екстри.

vw_das_auto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_das_auto » Вто 30 сеп 2014 15:02

Добре де, Росене, нали ти самият имаш Голф? Не си ли доволен? Препоръчайте нещо, ако има и по-добри варианти. Аз нямам много опит. Това ще ми е първа кола. Иначе шофирам от 10 години.
Търся нещо до 2000 лв. Кола, която не е много скъпа за поддръжка, искам да мога да разчитам на нея поне на първо време. Пък по-нататък то е ясно, че рано или късно ще се сменя с друга.
Все пак това е форум за фолксваген, но ще се радвам ако някой изкаже мнение и за друга марка автомобили.

Росен2

Мнениеот Росен2 » Вто 30 сеп 2014 16:47

Да,аз наистина в момента съм с Голф,но категорично не мога да кажа че е нещо повече от другите марки които съм карал.Доста коли съм сменил вече,и с ръка на сърцето мога да кажа,че единственното предимство на Голф 3 пред останалите е,че се намират много части ВТОРА ръка.И с това се изчерпва всичко.
Когато съм си търсел кола,водещ принцип в критериите за мен винаги е било техническото състояние,а не марката.Купувал съм това ,което към момента ми се е струвало като най изгодно като съотношение цена/качество.
Аз,а и всички участници във форума не можем да ти кажем еднозначно - купи си Рено...или Пежо или Фиат.Щото можеш с еднаква сила да попаднеш на бирник,независимо дали се казва Голф или Хюндай.
Пред очите ми са примери с ДЕУ-та надживели по 3 голфа,Рена и Ситроени скапани от каране безпроблемно години наред,без никакви сериозни проблеми..
Както и съм виждал Голф 5,в който за една година смениха всичко освем шасито.Ауди за 23 000 лева пък доведе до нервен срив човек,теглил кредит за него.
Единственното нещо,което мога да те посъветвам с чисто сърце е - да не се изхвърляш много много,и повече от 1200-1500 лева да не даваш за кола.Щото гаранция в последствие ще ти се наложи да наливаш,и то доста.
А ако си малко търпелив и късметлия,за 1500 може да попаднеш на кола,която ще ти изкара повече време ,и многократно по евтино от такава от 3000 да кажем.
И такъв случай съм имал.
И запомете - всичко е математика.Всичко е цифри ,и пак цифри.Щото всичко се прави,имаш ли пари.И двигател,и салона,и шасито и купето могат да станат като че все едно колата слиза от конвейра...
Цифра само ти трябва и си първенец.И най голямата бангия можеш да превърнеш в красавица.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 сеп 2014 17:09

vw_das_auto написа:Търся нещо до 2000 лв. Кола, която не е много скъпа за поддръжка, искам да мога да разчитам на нея поне на първо време.

Правилно си се насочил към голф 3. Отговаря на всичките условия. Единствено проблемът с ръждата.

Това са плюсовете на голфа 1.8 моно:
- Може да се пали и кара само на газ (моят 1.8 ABS пали на газ при -16 гр. и заминава)
- Комплект съединител може да се намери за около 120 лв нов.
- Масло 10W40 - всяко най-евтино става за него
- Предни дискове и накладки 70 лв за всичко
- Скоростна кутия 2ра ръка - 100 лв

и т.н. и т.н.

Росен2

Мнениеот Росен2 » Сря 01 окт 2014 7:32

Имам поставена нова газова уредба,обикновенна.И паля винаги на бензин сутрин когато колата е студена.Дори и при 6 градуса ,колкото беше оня ден,не можах да запаля на газ.Въртях няколко пъти и се отказах.Запалих си на бензин.Всеки месец изразходвам по 20 лева за бензин.
Иначе за другите неща си прав.
Но и за други автомобили има евтини части.За опела си взех съединител комплект за 110 лева LUK,а миналата седмица купих два задни амортисьора за Транзит 1999 година дизел за по 29 лева,чисто нови чешки Старлайн в кутия.
Колкото и да е евтино,ти писва да наливаш всеки ден по нещо в тия бангии.Вчера си монтирах реле за рестарт на компа,щото ми писна да разкачам или да влача лаптопа - станах за смях.Комшията ме подиграва - ти го напрай професор вика тоя таралясник,пак ли ще го обучаваш :mhihi Радиатора сълзи,стъпков мотор се ебава - веднаж вече е сменен заедно с датчик,сутринта отварям капака,гледам теч около тръбата на хидравличнта течност,допълних газ и се втрещих = 130 километра със 16 литра смесено,с палене на бензин...купих нови предни пружини и амортисьори,пружините са по 75 лева,а амортисьорите по 110,протече ми водната помпа - 60 лева ,абе заеби...вече съжалявам честно казано че го купих тоя голф.С обслужването ми стъпва до тук на над 3200 лева сигурно,като не смятам че имам да правя два детайла по ламарините ,което си е цифра.
Имам и познат който си купи голф 3 за 800 лева и с още 500 го позакрепи.Не го спира наистина,ама оня ден като седнах в него се уплаших - викам човеко -това ще те убие някъде.Той лупа,тропа,носи се като бито куче на ветър на една страна,присецва,не знае какво е антифриз,кабели извадени,пали се на реле,няма парно и музика,в салона има пясък къща да построи човек,стъклото му пукнато долу в ъгъла...Ама човека си вика че се е отвозил без пари,много здрава била машината ....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 окт 2014 8:30

Росен2 написа:Имам поставена нова газова уредба,обикновенна.И паля винаги на бензин сутрин когато колата е студена.Дори и при 6 градуса ,колкото беше оня ден,не можах да запаля на газ.Въртях няколко пъти и се отказах.Запалих си на бензин.допълних газ и се втрещих = 130 километра със 16 литра смесено

Росене, как очакваш кола, която на плюсови температури не може да запали на газ да ти гори малко газ? Извинявай за риторичния въпрос, ама... това показва не колко са смотани ФВ, а колко ти е хубава газовата и/или настройката й :mrgreen Аз днес, както и всеки ден си я запалих на газ сутринта от раз без да се замисля, такъв разход смесено не съм имал смея да кажа никога при никакви условия, а на извънградско си я разтривам доволно :mrgreen

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”