Избор на лек автомобил съвети?
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Re: Избор на лек автомобил съвети?
Човека каза кола до 4 000, ти му предлагаш за 7 000. Бюджета му е далеч от СуперБ. Пассат Б5 или А6 са вариантите.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
А4 Б6 за 6500 ще е...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги :)
Значи, след дълго обикаляне мнения, харесвания и т.н. Баща ми избра да си вземе Ауди А4 Б6 "131 к.с. 6 скорости КОМБИ" , въпроса ми тук е комби с 4х4 ли да търсим или без 4х4? Но проблема е там, че незнаем как точно се включва това 4х4. Смисъл има си както на джиповете, отделен "ключ" за включване/изключване ли как точно става номера?
Значи, след дълго обикаляне мнения, харесвания и т.н. Баща ми избра да си вземе Ауди А4 Б6 "131 к.с. 6 скорости КОМБИ" , въпроса ми тук е комби с 4х4 ли да търсим или без 4х4? Но проблема е там, че незнаем как точно се включва това 4х4. Смисъл има си както на джиповете, отделен "ключ" за включване/изключване ли как точно става номера?
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Има отделен диференциал, който разпределя въртящият момент между предните и задните колела. Задвижването е перманентно(постоянно) и не може да се изключва.
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
За мен 4x4 е супер ненужно освен ако не живееш някъде в планините или на някой сериозен баир.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив живея на най-оживения квартал в Хасково, улиците винаги са почистени , но незнам и яз. Значи да взимаме без 4х4
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
4х4,излишно и усложнено.
Освен това 4 еднакви гуми,още един задвижван мост,още един диференциал.
Да,колата Пе по-стабилна,но баща ти предполагам няма да се състезава с нея.
Карал съм Пасат В 5.5 с тоя мотор на предно и колата се държеше повече от прилично на пътя.
Освен това 4 еднакви гуми,още един задвижван мост,още един диференциал.
Да,колата Пе по-стабилна,но баща ти предполагам няма да се състезава с нея.
Карал съм Пасат В 5.5 с тоя мотор на предно и колата се държеше повече от прилично на пътя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ВИ, отново за бързите и точни отговори. Имам само последно питане
1. Наистина ли комбито се паркира по-трудно от седан?
2. Освен с по-голям багажник, какви други предимства има?
3. Аудито заслужава ли си парите? "5-7К"?
Извинявам се, че задавам такива глупави въпроси, но това ще е първата ни кола й не искам нещо да объркаме.
Ако бяхте на наше место, комби ли щяхте да си вземете или седан? Автомобила ще се ползва за всичко, не мисля, че ще се товари кои знае колко!
1. Наистина ли комбито се паркира по-трудно от седан?
2. Освен с по-голям багажник, какви други предимства има?
3. Аудито заслужава ли си парите? "5-7К"?
Извинявам се, че задавам такива глупави въпроси, но това ще е първата ни кола й не искам нещо да объркаме.
Ако бяхте на наше место, комби ли щяхте да си вземете или седан? Автомобила ще се ползва за всичко, не мисля, че ще се товари кои знае колко!
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Лично за мен комбито се паркира по-лесно от седан, защото стъклото на багажника ти осигурява голяма видимост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, а заслужава ли си парите, самия автомобил?
Прочетох, че разход/а на седана в града е 7,5/100 км. А на комбито е 8,6/100 км.?
Прочетох, че разход/а на седана в града е 7,5/100 км. А на комбито е 8,6/100 км.?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За бюджета 3-5 К Skoda Superb TDI или ще е с десен волан или ще е с предстоящи ремонти за още 3-5 K.
Бюджет 3-5 К = Passat B5 TDI.
Бюджет 6-8 К = Passat 5.5 TDI или Superb TDI
Бюджет 3-5 К = Passat B5 TDI.
Бюджет 6-8 К = Passat 5.5 TDI или Superb TDI
jorkata944 написа:Благодаря за бързите отговори, след като го обсъдихме с баща ми се спряхме на следните автомобили;
1. VW Passat 1.9 TDI 90-110 к.с. годината от която ще гледаме е 1998-2001 год. максимален бюджет само за колата е 4К
2. Audi A4 B6 1.9 TDI 131 к.с. година 2001-2004 год. максимален бюджет е 6500 лв.
3. Kia Sorento 2.5 CRDI 140 к.с. година 2003-2005 год. максимален бюджет е 6500 лв.
Щом сте вдигнали леко бюджета не е лошо да погледнете и този модел.Изключително здрав и надежден.Доста приемлив разход на дизел.Изключително приятно и луксозно пътуване предлага.Във форума на Волво има доста писано за този сполучлив модел.Цените за подръжка купени от точното място също не са стряскащи а и здравината им е пословично известна...

За какво ти е дизелово Ауди/Пасат - да го откраднат на 2-рия месец ли? Я погледни Пежо 607 щом държиш на голям багажник. Комфорт, екстри, големи размери и нисък шанс да го опънат. За дизел 2.2 общо взето няма отрицателни отзиви за разлика от някои модификации на пасата. 607 преди 2004 ще намериш за под 6000.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Да - може добре да го погледне, дори да си го снима и да си запише НИКОГА да не прави грешката с такава кола.$100 написа:Я погледни Пежо 607 щом държиш на голям багажник.

Хората търсят съвети на база опит, а не на база "кой какво видял в нета"... То за гледането в нета съм сигурен, че и колегата пуснал темата може сам, без да е необходимо някой също толкова незапознат да го насочва...
Това наистина са сред най-крадените коли, но пък има и начини да се защитят. Отново от личен опит говоря$100 написа:За какво ти е дизелово Ауди/Пасат - да го откраднат на 2-рия месец ли?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”