Ами ще ти кажа,защо подскачам прочети всяка една тема в този форум някой да е питал за 2.0 тди
и чети какво става и то от хора дето ама си нямат и ни най малко понятие за този мотор и приказват абсолютни абсурди.
Ще ти кажа и че са ми е минала някоя друга бройка от VW и това което най много ме дразни е често се случва някой познат приятел или страничен човек ме попита с какъв мотор да си купя Голф 5 примерно и като му кажа еми 2.0 тди примерно и отсреща се чува ама в интернет пише ,че това е много проблемен мотор

просто хората чули нещо не чули не виждали такъв проблем и почват да ръсят простотии А просто тези мотори изобщо нямат аналог с която и да било друга марка вървеж разход и т.н.
Разбираш ли защо съм убоден ,защото нали се сещаш каква бройка са произведени за годините и че да има такива, който се проявява в някой случай проблем с отливка ли с материал ли (поне така казват от Vw) и главно се забелязва при Шкода модели и в голям процент се проявчва в начален пробег на километрите и се е случвало,но не е масов,а по скоро редки случай на фона примерно ,че са произведени 2 000 000 мотора или 5 000 000 и има 0.5 брак процентен проблем и това го прави недъгав ли,ако имаше проблем със всички или за 30 % да кажем със сигурност нещата щяха да се поемат от VW за подмяна и т.н. както примерно е ситуацията с пиезо дюзите те се сменяват по гаранция и до днес и цената на 4 броя дюзи е малко повече от тази на оборудвана глава без дюзи.
Така че цялата работа е пълен фарс според мен,поне аз и никой около мен не е имал такъв проблем,а повярвай не е като да не са минали през ръцете 2.0 тди или около мен познати и т.н.
Интересното е ,че съм виждал (не ми се е случвало на мен) 1.9 BKC мотор 2 или 3 броя с пукнати глави и са правени при мой майстор ама това може да се случи на абсолютно всеки един мотор
Аре стига ,че стана много дълго,а и реално ,ако се зачетеш в Нета 80% от информацията е пълна глупост и нишо общо с реалността или истината за това и много кадърни хора изобщо спряха да пишат във форуми и т.н. щото има 90% само дървени философи
Всичко написано по горе е на база личен опит и не обременявам никого с нея