Дилема между няколко модела автомобили
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема между няколко модела автомобили
Давам едни пари повечко само в началото , умишлено съм взимал по-евтини коли , за да мога след това да вложа някой лев в тях , защото няма как - знаете в повечето случаи какви са процедурите - всички течности смяна , ангренажен ремък , евентуално акумулатор, гуми , документи ако няма - предвидил съм го. Но след това наистина си карам и си свиркам и само консумативи сменям , ремонтчетата са съвсем дребни.След първоначалното обслужване - по-голяма сума от 100 лв не съм давал за ремонт (и то рядко предвид километрите, които изминавах особено с голфа).Бил съм свидетел десетки пъти когато мои приятели колеги са давали бая сериозни пари за ремонти и дори са споменавали части , които аз не съм чувал че ги има по колата! Че затова става дума - докато едни се чудят как да си оправят многото датчици и всякакви други там електроники - моята грижа е да видя дали не ми е избеляла някоя лайстна да я пръсна , дали някоя по-добре хромирана емблема ще ми изпадне , стелките дали не се износиха и тем подобни неща - което говори че щом се занимавам с такива простотии значи важните неща , които са от значение по колата са си наред - от това по-добре , здраве му кажи 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Мой приятел си купи 124ка преди около 10 години . От две години живее и работи в германия , и си взе втора кола с немска регистрация за да може да се движи там. Познайте каква? МБ 124. До ден днешен той не знае какво е това сериозен ремонт по тия коли. Мотора може да работи без никакво електричество. Дори гасенето на мотора е по пневматичен път , с вакуум. Малко са му слабички моторите 2.0д 70к.с. ,и похарчват около 6 7 на 100 . Усещането да се качиш в такава кола не може да се опише с думи. Може само да се изпита.
- Malinov
- Автомобил: Vento
- Двигател: AHU 1996
- Контакти:
Предишната ми кола беше 124-ка,300 чист дизел 115 коня.Автомат.Запомних я с това че разхода и беше сериозен,от порядъка на 10-12 в града.Извън града падаше значително,но в града си гори.Данъка и беше 30 лева,застраховката 300.Действително са много здрави коли,но частите им не са евтини,а евтините изкарват по 6 месеца.След определени километри скоростите започват да "ритат",ако не и се е сменяло маслото в автомата.Масово не се прави това.И както доста колеги казват,всички дизелови са милионери,без преувеличение.Вози много хубаво,зимата е невъзможно да се кара по склоновете,и с чисто нови гуми,не може да отлепи.Аудито си е проходимо като танк,в сравнение с 124-ката.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
124-ката не е лош автомобил,НО имат едни тампони на задния мост,които са доста на брой и скъпи за купуване и смяна.
Моста се разчеква и скърца като циганска каруца.
Що не се огледаш за някое читаво Ауди А6/С4.2.5 ТДИ.
Моста се разчеква и скърца като циганска каруца.
Що не се огледаш за някое читаво Ауди А6/С4.2.5 ТДИ.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
До колегата пуснал темата, хубаво си се насочил към такъв автомобили, карал съм на приятел колата, която той само караше, без да прави НИЩО, и колата си вървеше. Но като ми спомена какво трябва да прави по-окачването и тогава какви пари трябваше да дава, направо не вярвах. Да имат супер возия (Ако са потдържани) маневреност голяма. Колко са здрави зависи от предишния собственик как я е експоатирал! Не може цял живот 10 години само да я е карал преди тебе, видиш ли защото нищо, не е било скапано и ти да я купиш и да очакваш и ти да я караш 10 години без да пипаш нищо. Каруца да е се ще има кавко да се прецака по-нея.
Според мен, явно досега си изкарал късмет, и моя съвет е да си седнеш на задника и да си караш колите, че така можеш да се наиграеш, че като гледам как си си повярвал, че ще намериш точната кола, и така можеш да се наиграеш, че после ще те е яд. Разбери, че и късмета е до време, особено със стари коли, не си е шега работа. Не ме разбирай погрешно а се замисли. НЕ си струва според мен!
Според мен, явно досега си изкарал късмет, и моя съвет е да си седнеш на задника и да си караш колите, че така можеш да се наиграеш, че като гледам как си си повярвал, че ще намериш точната кола, и така можеш да се наиграеш, че после ще те е яд. Разбери, че и късмета е до време, особено със стари коли, не си е шега работа. Не ме разбирай погрешно а се замисли. НЕ си струва според мен!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно съм съгласен , риск си е, за това пуснах темата , кефа цена няма казват хората и нямам намерение да правя автопарк - но наистина ако се разделя с нещо добре работещо (аудито) за да взема нещо, с което те първа трябва да се оправям... не си струва и ще попадна в доста финансови затруднения и мерака ще ми мине бързо, но просто освен че са качествени тези автомобили , които аз харесвам ми харесват и на външен вид доста - изчистени правилни форми... съвременните не ми харесват честно казано ( с много малки изключения и доста скъпи при това ) Сега вече такива авотмобили ги причисляват към янгтаймерите -произведени от 75 до 90-та година. Но пък за мен това са така да се каже последните най-добри производства - Мерцедес 124 , Ауди б4 и да речем Старата 5-та серия на Бмв (но не съм фен на БМВ). В смисъл такъв това за мен са коли , които на мен лично ми харесват - не ме разбирайте погрешно , че търся някаква стойка или правеж с подобни коли, аз се радвам даже , че хората ги приемат като стари барутници и нито ги крадат нито нищо... не бият на очи вече , но в същото време са представителни , изчистени като дизайн без нищо излишно по тях, добре изчислени и т.н. Една бъдеща класика , а може и вече да се водят класика - не знам.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Мой роднина има като твоето ауди б4 само, че с дизелов мотор 1.9 тд 75 коня. Купи го преди 9 години и още го кара, а ако ти кажа, че по-него е вложил 3 коли като пазарна стойност няма да вярваш. И все още си го кара, и няма намерение да го продава. Аз му давах пари да ми го даде, и то пари 3 пъти над пазарната цена, защото колата е гледана и само караш, и рядко му има нещо за правене. НЕ го продава, каза ЩЕ ГО карам докато мога. Има и мерцедес от старите 93 година цедка и нея не продава, защото е вложил и по нея доста пари. Пиша ти затова да си помислиш, дали някой би си дал кола потдържана с доста пари, за нищожна цена. Да може да има, но се броят на пръсти. Ако купуваш такъв Мерцедес, гледай да е от човек не от автокъща, че ще се наиграеш. Много гният, особено от Германия. Частите като консумативи не са евтини.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за мнението колега, да за гниенето е много лошо също , особено за нашия морски климат тук без гараж... аудито си е добра машина поне от към корозия, все пак за него нямам чак такова мнение както за голфа , имам малко километри все още - малко над 30 000 ... до сега няма проявени някакви "болести" - единствено сега при смяна на антифриза , видях че изтече доста кафява течност , което значи че системата е добре да бъде промита - за сега не го направих, оставих за следващия път... иначе си прав за цената- но то за всяка стара кола важи това - то като видиш дори и голф 2 - има от 500 лв до 3500 , че и нагоре , та така според цената състоянието. А колкото до това , че е стар автомобил специално за лукса и комфорта няма възраст. Давам пример със моето Ауди от 92-ра и Полото на един приятел от 2001-ва - тотално по-нова кола, знам че е друг клас , но той плати много повече от мен за това поло - и в крайна сметка кара една кола , която не може да стъпне на комфорта и пространството на аудито от 92-ра , полото му е със сменен двигател незнайно защо (2005-та година двигател) и в крайна сметка това поло му стъпна на 5000 лв , а моето ауди на 3000 - 2000 лв разлика! А единственото по-добро нещо е по-ниския разход при него , да но ако аз бях сложил газово ? - Това , което го говоря тук съм му го казвал лично в очите де , да не си мислите , че му пиша зад гърба, просто понякога не си струва да се нагърбваш с по-нов автомобил.Ами извинявайте ама в неговото поло като пътуваме аз като съм на пасажерската седалка - лявата ми ръка при нормално отпуснато положение му пречи да си сменя скоростите и трябва да се свивам
, а не съм някой кой знае колко едър и огромен човек... просто кво да си говорим. Но той избираше предимно автомобил с параметри - да е по-нов от 2000 година .. е аз нека съм с дъртото ауди - и 2 полота като неговите да ми дадат няма да го сменя , затова и винаги съм казвал човек да гледа самата кола , а не годината и на производство 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен вече тези мерцедеси са стари само пари за ремонти ще даваш като компромис не,че са много нови е да събереш още пари и да вземеш следващата е класа w210
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Имал съм две 124-ки, първата беше двулитрова бензинова, втората 2.5 турбодизел и двете автоматици. Ако имам възможност пак ще си взема и ще я направя кукла, усещането поне за мен е невероятно. Бензиновата гореше 15/100 градско, дизеловата 12-13/100 дизел, а тогава карах почти само в града. Частите определено не са евтини, на бензиновата сменях алтернатор и нищо друга за 3 години, но виж дизеловото комби ми разказа играта, веднъж 1000лв за окачване, после виско , после пак окачване - тогава карах по наистина много гадни пътища- оправих го и го продадох без пари. И на двете коли сменях скоростни кутии, а редовно им сменях маслото на 40 хиляди км. Чудесни коли са но трябвада разполагаш с достатъчно пари за поддръжка, както може нищо да не се наложи да правиш, така може и да ти бръкне дълбоко в джоба. И въпреки всичко ми остана любим модел автомобил и някой ден ще си взема пак такава, като дори мисля да взема някоя колкото за шаси, ще направя основен ремонт на двигателя, ще сменя ел. инсталацията, пълна рециклация на скоростната кутия- задължително автоматична- смяна на всички агрегати, вентилатори и каквото се сетя с нови, ще си я карам с кеф. Когато и да му дойде времето ще си я карам с кеф и може би ще ми е последния автомобил.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Абе аз като гледам цените са си доста евтини на частите....Обслужването на мотора масло с филтри ми стъпи колкото на голфа който имах (2.0 115 2е). Тук в Германия за 79 евро се продава комплект с всички тампони и щанги за отзад...Кое е скъпото? Амортисьорите също са евтини...почти колкото на голф 3ка (правя сравнение с голф, защото му знам цените на повечето части които се водят консуматив) Ремонт на главата например отново е с близки цени като на голфа. Дисковете ми излезнаха с накладките 80лева(предните), на голфа мисля малко повече....
Моделите след 94-95та мисля правеха мизерии с електрониката....кабелите се разпадаха, но при по-старите 124ки този проблем го няма.
За комфорта и возията няма да говоря....всеки карал или возил се в такава кола знае за какво говоря.
Е имах малко проблеми, но все пак за стара кола милионник може би се ядва...
Моят съвет е да си вземеш 124ка от първите години до 91-92ра година....мотори бензинови има много....
Парното е да си е*** мамата....Няма ангренажни ремъци....няма филми. Багажник огромен....всичко 6 точки. Не взимай с нивомат...ще ти излезе златен
Моделите след 94-95та мисля правеха мизерии с електрониката....кабелите се разпадаха, но при по-старите 124ки този проблем го няма.
За комфорта и возията няма да говоря....всеки карал или возил се в такава кола знае за какво говоря.
Е имах малко проблеми, но все пак за стара кола милионник може би се ядва...
Моят съвет е да си вземеш 124ка от първите години до 91-92ра година....мотори бензинови има много....

Парното е да си е*** мамата....Няма ангренажни ремъци....няма филми. Багажник огромен....всичко 6 точки. Не взимай с нивомат...ще ти излезе златен

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”