Да си припомним тази култова реклама:

мнения за 4motion?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнения за 4motion?

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
За 5 дни поледица да развозваш полуоски и дференциал цяла година скъпо ми се чини 

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
така е колите не са съвършени... целогодишно да върти шайбата на климатичния компресор при положение че настиваш от климатика, багажно отделение при положение че задните седалки не сяда никой, защо ли са сложили 55 литрови резервоари като слагаме по 20лв гориво... или защо ми е кола с 4 врати при положение че съм ерген.. Снега може да те хване в най-неподходящото време през зимния период
Това че "развозваш полуоски и дференциал цяла година" не вдига разхода или поне няма оплакали се, а кое му е скъпото сам ще кажеш
Това че "развозваш полуоски и дференциал цяла година" не вдига разхода или поне няма оплакали се, а кое му е скъпото сам ще кажеш
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
За моите нужди е безмислено да плащам по 2литра на 100км повече нафта.Синхрото е много хубаво нещо и ако ми трябваше бих се замислил.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
При мен не е два литра разликата , дори и един не знам дали е . Извънградско е под половин плюс спрямо преднячка . Чисто градско нямам , 50 на 50 е, и е под литър разликата . Това за 1.9 АФН А4 куатро и А6 АФН с предно . Над тези имам лично наблюдение .
П.п. сетих се и нещо друго , освен по-добрата проходимост при куатро , вози и по-меко от кола с предно ( поне моята ) . Става въпрос за нормалното окачване .
П.п. сетих се и нещо друго , освен по-добрата проходимост при куатро , вози и по-меко от кола с предно ( поне моята ) . Става въпрос за нормалното окачване .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е да, ама сравняваш коли с еднакви мотори пък различно тегло. Може би затова я няма разликата 
Предполагам А4 с предно тежи поне едни 100кг. по-малко от куатрото.

Предполагам А4 с предно тежи поне едни 100кг. по-малко от куатрото.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
samo_pechka написа:При мен не е два литра разликата , дори и един не знам дали е . Извънградско е под половин плюс спрямо преднячка . Чисто градско нямам , 50 на 50 е, и е под литър разликата . Това за 1.9 АФН А4 куатро и А6 АФН с предно . Над тези имам лично наблюдение .
А4/Б5 4х4 е с независимо окачване отзад,мисля.
Само с предно задвижване задния мост е цял.
- G3
IRRITATING написа:За моите нужди е безмислено да плащам по 2литра на 100км повече нафта.Синхрото е много хубаво нещо и ако ми трябваше бих се замислил.
2литра нафта може да качи само ако дърпаш платформа с над 2 тона товар. С 50 кила кардан и 2 полуоски няма как да стане. Изпробвано е от колеги синхро и само предно харчат еднакво. ДОри е пробвано лятото да се махат полуоските и кардана разлика в разхода пак няма ;) обслужването е 100 лв на 4мот... и се прави веднъж на 10 години грубо.
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
При нашите климатични условия (5 месеца зима) въпросът ("To be 4motion, or not to be ..." ) става риторичен 

- G3
4х4 не е само за сняг бе. Кал баири и други екстремни който в България се случват почти ежедневно
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
За тази реклама на Пасата има един много хубав лаф - А дано ама надали - 

Някой (мъдрец) беше казал - "...и за 5 метра заледен баир, и за един хлъзгав завой за годината, заслужава си...".
Не съм карал 4х4, но имам мерак...ще видим.
Не съм карал 4х4, но имам мерак...ще видим.

Тук приказката малко е като "Да си взема ли автоматик..?"
И отговора го знаем всички- "Който се е качил веднъж, не слиза от него!"
Истината е по средата, за мен щом почваш да се замисляш дали това няма да ти оскъпи експлоатацията на колата, значи това не е за теб и като цяло изобщо тази кола! Зависи и какво точно правиш с този автомобил, ако ходиш на сбирки ОМВ само да чоплиш семки ,4 моушън за да стигнеш до колонката не ти трябва.Ако използваш комбито по предназначение, товарене, деца, ремаркета, излети, пътувания и опредеш до услугите му, тогава ще видите как се спуска малка мазна усмивка по лицето Ви...:)
След няколко Пасат-а и няколко Ауди-та от които имаше и предно и 4х4, ръчки и автоматици, ще ви кажа, че по-голяма благинка от автомат 4х4 НЯМА!! И тук изобщо не зачеквам темата за подръжка,цени и т.н. и не на последно място 4 моушън или куатро не помага само при зимни условия, а и при пътни ситуации каквито имаме постоянно всички.
Истината е по средата, за мен щом почваш да се замисляш дали това няма да ти оскъпи експлоатацията на колата, значи това не е за теб и като цяло изобщо тази кола! Зависи и какво точно правиш с този автомобил, ако ходиш на сбирки ОМВ само да чоплиш семки ,4 моушън за да стигнеш до колонката не ти трябва.Ако използваш комбито по предназначение, товарене, деца, ремаркета, излети, пътувания и опредеш до услугите му, тогава ще видите как се спуска малка мазна усмивка по лицето Ви...:)
След няколко Пасат-а и няколко Ауди-та от които имаше и предно и 4х4, ръчки и автоматици, ще ви кажа, че по-голяма благинка от автомат 4х4 НЯМА!! И тук изобщо не зачеквам темата за подръжка,цени и т.н. и не на последно място 4 моушън или куатро не помага само при зимни условия, а и при пътни ситуации каквито имаме постоянно всички.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
jrc2 написа:Тук приказката малко е като "Да си взема ли автоматик..?"
Аз от типтроник се върнах на ръчка и няма да си взема автомат пак по собствено желание

Сега, аз като човек притежавал една и съща кола на предно и quattro мога да кажа, че ако зависи от мен не бих се върнал отново на предно. Просто увереността, че при всяко ускорение колата ще изтегли и факта, че не трява да се чудиш дали няма да забокслува не го заменям за нищо. Това важи и за лятото, с преднячката често ми се е случвало на леко прашен асвалт да забоксува при рязко падаване на газ.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”