Passat B5.5 - автоматик ???

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 - автоматик ???

Мнениеот stoev87 » Сря 18 фев 2015 12:17

Мдам ... и сега какво разбрахме - комфортната возия няма отношение към алуминиевото многораменно окачване и неговата настройка но за сметка на това напълно се обуславя от "многото цилиндри" както и от "лазерното заваряване" ! Титан :bowdown За по-прецизно сглобения интериор - без коментар ...
Някога да си се замислял че между понятията "конфорт" и "стабилност" съществува "лекичка" разлика ? :wink И в общия случай тези две понятия взаимно се изключват - тоест едното е за семтка на другото и пътното поведение е баланс и компромис между двете .
Та тука идеше реч за комфортна возия - не за стабилност и максимална скорост в завой ...

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 18 фев 2015 12:34

Аз пък си искам сложното окачване на Пасата. Бас хващам, че ония от Волфсбург не са го измислили само за да им е гадно на хората като вземат да го сменят. На мнение съм, че голяма част от комфорта на този автомобил идва именно от това "сложно" окачване и не мисля, че обслужването му е лукс. По съм склонен да кажа, че съм резервиран към автомата. Не заради друго, ами рано или късно дава фира, а ремонта му и обслужването са си цифра.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 18 фев 2015 12:38

stoev87 написа:Мдам ... и сега какво разбрахме - комфортната возия няма отношение към алуминиевото многораменно окачване и неговата настройка но за сметка на това напълно се обуславя от "многото цилиндри" както и от "лазерното заваряване" ! Титан :bowdown За по-прецизно сглобения интериор - без коментар ...
Някога да си се замислял че между понятията "конфорт" и "стабилност" съществува "лекичка" разлика ? :wink И в общия случай тези две понятия взаимно се изключват - тоест едното е за семтка на другото и пътното поведение е баланс и компромис между двете .
Та тука идеше реч за комфортна возия - не за стабилност и максимална скорост в завой ...

Опитвай да формулираш една теза, няма как да ти отговоря на тази манджа.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 18 фев 2015 16:51

Видяхме че няма какво смислено да отговориш - затова по добре спри да спамиш в темата на човека . Манджа няма - просто трябва леко да си понапрегнеш мозъчните гънки и всичко ще ти се изясни . Иначе за "лазерните заварки" разбрахме ... :th_up

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 18 фев 2015 21:18

stoev87 написа:Та тука идеше реч за комфортна возия - не за стабилност и максимална скорост в завой ...

Успокой тона. Тотално излишно се изостря!

А иначе за стабилност - аз повдигнах въпроса.
И никога не е стоял въпроса само за комфорт в автомобилостроенето. Отдавна е измислен същинския комфорт (споменах два модела с такова окачване в предишния си пост). Ще добавя и всяка американска кола над 5 метра, произведена 80те, 90те години icon_idea
Предизвикателството е в съчетанието комфорт и сигурност/стабилност.
Точно това е и предимството на това многокомпонентното.
На моя пасат съм сменял пружините с по-високи от дизеловите събратя(беше много нисък стоково) заедно с амортисьорите (нови - афтърмаркет) и това по никакъв начин не промени нещата. В завои просто описваше една дъга - никога не ми е тръгвала задница.
Паралелно карах и един работен Форд мондео комби, който имаше също супер комфортно отношение към неравности, но ужасно се усещаше в завои.

hooligan_sk - мога да направя разлика в привода и къде и доколко е той относно стабилност. Както и гуми, и т.н. Карал съм такъв пасат и на предно само. Карал съм и с 15, 16, 17 цолови джанти.
Иначе за заварките - разбирам идеята ти, но повярвай никога няма да усетиш това предимство и то е в съвсем друг аспект.
Интериора е важен за комфорта в звуков аспект и няма отношение. А и 5.5 пасата е толкова прекрасно изпълнен в това отношение, че гаранция няма осезаемо предимство за В6.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 18 фев 2015 21:57

Така да бъде! Останал съм с грешно впечатление. :th_up

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Пон 23 фев 2015 16:58

Ако все още темата представлява интерес и аз да вмъкна нещо-
В момента карам Пасат 6 ВМР 2.0 170 к.с.,а предната беше пасат Б 5.5 1.9 131 к.с. автомат типтроник/комби/.
Кумецът ми я внесе от Белгия/Б 5.5/.Доволен бях,само предното стъкло беше спукано,нямаше един фар за мъгла и решетката на фара за мъгла.Да не се отплесвам-Карах една година колата,изключително доволен бях,но разхода беше :bowdown .В града не можех да го сваля под 10л/100 нафта,а извън града също под 7л/100 не можах да го съборя/жена,дете и аз макс 170 кг - багажа 200 кг/.Това беше и причината да се разделя с него.
Сега Б 6 в града ми гори 8л/100 ,а извън града пада на 5.8-6.2л/100.Не съм ,,Ефе,,и си карам нормално,където може,може.
родих се,поне от към гориво.
Е,имат си и своите минуси,но както всяка кола.Трябва да свикваме с болежките,дано не станат хронични.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 24 фев 2015 22:58

Колеги,проблема при б5.5 се състои в това да намериш читав такъв.
99% са пребити и смазани от каране, за дизелите говоря.
Аз имам огромен проблем с намирането на читав хайлайн,при условие че нямам проблем с тавана за парите на модела към момента.
Последно гледах един 2004 и се отчаях от живота.
Колега,горещо те съветвам ако ти е запазена б6цата да си я караш ,че иначе такива ядове може да си създадеш.
На снимки са кукли ,но доближиш ли ги на живо и запалиш ли ги...оле мале,така че умната до 1-2години няма да има проблем да ги оправят навсякъде.
Умната.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Сря 25 фев 2015 9:25

То Б6 е хубава кола ама с тая електроника... но и аз като гледам какво предлагат по пазара... :screwy
Просто ужас. Не бързам. Даже по едно време мислех да си купя нова Dacia Duster :11
Не е VW ама е ново от магазина :mhihi
Много хубави Пасати има по немско ама няма как ида. Поне не и в скоро време :cry
Благодаря на всички за мненията :beer

П.С. В5.5 вози мнооооого по-добре от В6 :Mr Green Fun

doggygop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doggygop » Пон 08 юни 2015 22:36

Здравейте. А как са автоматите на 2.8 V6 193к.с. , някой има ли впечатления?
Планирам да си закупя такъв 4х4.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Вто 09 юни 2015 19:22

Ами колега ако говориме за B5.5 с тоя мотор е със 5-степенния типтроник на ZF. Там след около 300 000 обикновено започват проблеми. Ако говорим за B5 там е стария 4 степенен автомат. По-принцип 4-степената кутия е по-надеждна. За съжаление е и по-тромава.

doggygop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doggygop » Пон 22 юни 2015 18:30

Става дума за В5.5 Както казах планирам да вземам такъв - 2.8V6 193к.с. 4х4, автомат. Незнам какво мога да очаквам освен разход разбира се. В севлиево имало някакъв газаджия, доста хора ходят при него ..та той предлага zavoli газова уредба за около 1800лв с гаранция..Тоя автомат как излиза поддръжката му? и като е 4х4 колата имам ли някакви допълнителни груби ремонти? Ако някой може да помогне, ще му бъда благодарен.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”