Препоръка за VW?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Препоръка за VW?

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 мар 2015 0:03

10 години за кола от среден- висок клас не са много, но минимума от 300 000км пробег който ще получиш е много. Гледаш едни коли, като А8 и фаетон, които купуваш за 10 000лв, но поддържаш машина за 100 000лв. в разцвета на чупенето й. :th_up

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Пон 16 мар 2015 13:42

Виждам вече,че си склонен и на 12000 лв да отпуснеш като бюджет.Не че аз карам Пасат 6 2.0 TDI,но ако си вземеш такъв,наистина и ако случиш на читав 170 к.с. заводски,ще си най-щастливия.Комфорт,аз също съм 184 см и тежа 106 кг,така,че се чувствам прекрасно.Разхода ми е супер/за такъв автомобил/,пак казвам,ако случиш на точната бройка,ще останеш много доволен.
Гледай в тая посока и няма да съжаляваш./Малко наистина съм пристрастен/Признавам.
Успех-ще ти е нужен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 16 мар 2015 13:47

mr.lover написа:Имал съм няколко Форда - Фиеста, Ескорт, 2-3 Мондео. Фиат Пунто, Ситроен Саксо, Опел Корса, Опел Астра, Вентото, Пежо 106

Като гледам какви "автомобили" си карал (да не използвам епитет, защото съм културен), май Вентото е било най-кола от всички, само че си нЕмал късмет да случиш на поддържана.
Моето предложение е Джета Мк5 - двигателят ти си го избери :beer

skromnia1970

Мнениеот skromnia1970 » Вто 17 мар 2015 14:40

Нищо против марката, но имам против към купето .Джетата е също като голфа.Тясно от вътре,но от вън изглежда компактно.Като ауди А 4.Пасатът наистина си е една идея напред.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 17 мар 2015 16:38

Не мога да разбера защо робувате на година на производство? Вземи си Пасат до 2000-ната година - къде къде по-надеждни са , с по-високо качество ... с тези пари ще е запазен и с куп екстри, по-лесна поддръжка и само плюсове,сигурността на пътя пак си я има , това че колата ще е на 15 години какво значение има ако е поддържана от а до я. Моделите след 2000-ната година при всички коли са правени да се чупят по-лесно. Но предполагам ти си свикнал с честите смени на автомобили и дори и да вземеш кола 2004-та година , то до 5 години пак ще я смениш? Ако е така то не си струва изобщо да му мислиш много много каква ще е ако ще я продаваш толкова скоро, просто гледай да ти е комфортна и все пак да не си нацелил някоя напудрена и замаскирана... Иначе , прави са колегите по-горе , които написаха , че ВАГ отдавна не правят коли като голф мк2 (от 11 години карам такъв и не ми е минал мерака) , така както и Мерцедес не правят модели като 124-ката... но това е живота :beer

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 17 мар 2015 17:52

Принципно, в Голф 5, ще се събереш, конфортни коли са, доста повече от 4 - ките - не че те са лоши, но 5 е много по - конфортна, но в никакъв случай неможе да се каже, че е голям автомобил. 105 коня определено не са малко на това купе, но не са и много. На мен лично ми е приятно да я карам с тези коне. А и в крайна сметка, не е сложно да я чипосаш на 120 или 130 коня, с които вече ще ти влезне в изискванията за ускорение и динамика, които си написал. Ако искаш да изглежда малко по - голяма и по улегнала кола - вземи Джета. Реално то е Голф седан, по дълга с 20-тина сантиметра, с повече багажник, и със излъчване близко до това на Пасат - ОТЗАД. Като килограми и динамика на пътя е горе доло същото, да ме поправи някой от колегите ако не е така.
Пасат 6 - във форума има доста изписано за тях, мен точно тия писания ме отказаха да си купя тази кола- въпреки, че изглежда впечатляващо, а и на немските тестове, надежността и беше плачевна с 2.0 ПД мотора. Винаги можеш да случиш недефектния мотор, който никога няма да ти направи проблем, стига късмета да ти е силната страна. 1.9 там определено е слаб, а бензинките си горат доста.
Авенсис - карал съм на тест драйв, когато и аз бях пред подобна дилема, незнам обективно не е лоша кола, но този кораб определено не ме грабна - нито като излъчване, нито като интериор, нито като пътно поведение - да кажем, че тук съм субективен.
Хонда Акорд тия години - определено много добра кола, мощен и икономичен дизел, само че успех да намериш някоя на под 300-400К километра - аз неуспях. За BMW - имат си форум, мисля че там биха изказали доста по - компетентни мнения как са нещатата там.

И за финал, като усещане между Фокус 2006 на един колега и моя Голф 5, еми без да убиждам някой, да и онова екстрите си ги има, ама конфорта вътре, поне лично за мен няма нищо общо - като започнем от сядането в седалката, през подредбата на приборите, пътно поведение, возия, шум... незнам, може да съм станал твърде пристрастен.

Потребителски аватар
zoovanka
Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
Двигател: 2016 1395 TGI метан

Мнениеот zoovanka » Сря 18 мар 2015 17:29

Напълно съм съгласен с колегата над мен,вярно е че бензинките горят доста ,но пък 1,6 малкия двигател на Голф5 успешно се газифицира за около 1000 лв.,а и при тези цени на горивата 10 лв./100 км е напълно постижимо с пропан-бутана.За 10-15 хил вече си на плюс.

skromnia1970

Мнениеот skromnia1970 » Съб 21 мар 2015 9:31

Нищо лично газифицирането,но този голф 1.6 на бензин е спънат,пък ако му сложиш и газ.... :stumm

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 23 мар 2015 17:26

Купи си по-стара, но мощна кола.

mr.lover
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.lover » Вто 19 май 2015 12:31

Макар със закъснение, пак се включвам. Искам да благодаря на всички колеги, изказали мнение по-горе. И да кажа крайния резултат - не се престраших да изневеря и този път на марката Форд и пак взех такъв - Мондео от 98 V6 - 170 кс. За пореден път се убеждавам че колите преди 2000 са значително по-здрави от тези след, особено ако са пазени. Не съжалявам за избора си, колата радва, макар да не върви както на мен ми се искаше (малее ми). Но в близките месеци (година-две-три) ще е тя. След това вече надявам се да мина в отбора на ВАГ - дотогава може да съм забогатял и да взема някоя S6 или S8. Но има време - засега се кротвам с Форда и "леко и умерено" ще наливам средства за неговото "тунинговане".
Благодаря,

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 19 май 2015 21:26

не е за хвалене този варел

уж беше приготвил десет хилки,а то са оказа че си добавил една нула в повече :icon_lol

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 май 2015 22:27

Форд, опел, да ме извиняват ама не ми допадат тези коли, e що пък "умрели коне" дизеловите коли са в пъти по мощни от бензиновите, говоря за стандартни такива, не някоя бензинова с 2 турбота и така нататак, и остави друго ами и ще гори цяла бензиностанция бензин. Eдин мой комшия имаше форд и всичко по него окапа, дръжки, стъкла, лайсни, стопове мопове, всичко, когато и да дойдеше все казваше че нещо липсва или се е развалило, аз не си спомням тоя човек да не е поправял нещо по тая кола, тя излезна 5 форда бах си, щом си я харесваш със здраве да си я караш, важното е на теб да ти харесва! Аз преди тази имах фиат типо, много бях доволен, караше ме няколко години, взех я 10 годишна и след 4, 5 започнаха проблемите, да не говорим за ръждата, пазех я като очите си, иначе изглеждаше и вървеше много добре за 70 коня моно инжекция, екстри имаше които на голф не бях виждал от тези години, електрониката се развали иначе друго освен ръждата нямам за минус да казвам. Аз сега много се кефя на пасата си, много добре изглежда, е пристрастен съм защото това имам, но са доста добри коли според мен, ако имаш повече пари да беше взел нещо по ново.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 20 май 2015 6:07

mr.lover написа:И да кажа крайния резултат - не се престраших да изневеря и този път на марката Форд и пак взех такъв - Мондео от 98 V6 - 170 кс.

С'я ако кажеш и че си платил 10 000 за него, направо :o055

martin1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin1977 » Сря 20 май 2015 8:15

Не съм платил 10, малко по-малко са. И ще ме извинявате колеги, вярно е че сме ФВ форум, но Мондео е далеч по-добра кола във всяко отношение от разните му гоуфове, пасати, еле пък поло. Затова не взех ФВ (за пореден път)...... Дори някога да мина във ВАГ, гарантирано няма да е ФВ, евентуално А6 или А8, въпреки, че и сред тях има такива кочини. За съжаление в БГ ФВ е секта ...... като всичко останало в държавата - държавата на Златките, на мутрите..... всичко скапано е на почит в БГ. :scare3

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 20 май 2015 8:29

martin1977 написа:Мондео е далеч по-добра кола във всяко отношение от разните му гоуфове, пасати, еле пък поло.

С тази глупост мисля да приключим темата. Всеки да си носи кръста. :h020 :h020 :h020

:death

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”