RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
Re: RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
Съветвам те да си изясниш моделната гама и при БМВ и при пасат за да си по-подготвен.
Нито пасат Б6 ще намериш за 10-12 000 лева ,за БМВ Е60 пък е срамота и смешно дори да го предположиш.
218 к.с. няма 4х4.Правиш аналог между Е46 и Е60 които са коренно различни като години на разработка и производство.
Събери още малко парички или си свали изискванията за автомобил който търсиш.
Успех ти желая.
Нито пасат Б6 ще намериш за 10-12 000 лева ,за БМВ Е60 пък е срамота и смешно дори да го предположиш.
218 к.с. няма 4х4.Правиш аналог между Е46 и Е60 които са коренно различни като години на разработка и производство.
Събери още малко парички или си свали изискванията за автомобил който търсиш.
Успех ти желая.
Комплект ангренажен ремък с всички ролки и водна помпа за vw pasat 133€ мисля че за Бмв-то веригата комплект е по скъпо http://www.oscaro.es/bomba-de-agua-kit-correa-distribucion-skf-vkmc-01250-1-3157664-3096-p
Като чета постовете ти .. това са събирани мнения по кафенетата. Кой какво чул някъде, кой какво видял някъде ..
Не бих казал, че Пасат 5.5 е съпоставим с Е60. Като цена, като лукс, като двигатели, като поддръжка. Та даже и Пасат 6 не бих го сравнявал с Е60.
За тези 10к, за които говориш, можеш да си вземеш добър 5.5, от последните години на модела (2004-2005). И не, няма да ти излезе 6к, както спомена, ами поне 8000. Само покупката.
За тези 10к можеш да си вземеш някоя от първите 6-ци и след това преспокойно да се самоубиеш, като видиш какво си направил. За повече инфо погледни във форума количеството теми за тези мотори преди 2008.
Или пък да си вземеш мечтаното Е60 и да повториш същото нещо от малко по-нагоре.
Не бих казал, че Пасат 5.5 е съпоставим с Е60. Като цена, като лукс, като двигатели, като поддръжка. Та даже и Пасат 6 не бих го сравнявал с Е60.
За тези 10к, за които говориш, можеш да си вземеш добър 5.5, от последните години на модела (2004-2005). И не, няма да ти излезе 6к, както спомена, ами поне 8000. Само покупката.
За тези 10к можеш да си вземеш някоя от първите 6-ци и след това преспокойно да се самоубиеш, като видиш какво си направил. За повече инфо погледни във форума количеството теми за тези мотори преди 2008.
Или пък да си вземеш мечтаното Е60 и да повториш същото нещо от малко по-нагоре.
да си купиш най-евтиното БМВ на пазара, и само да си го караш, е като да си купиш обикновен фиш от ТОТО-то и да чакаш 6-цата.
ако нямаш автосервиз, с тоя бюджет от изброените си вземи един пасат б5.5
ПП
по спомен на е60 530xd само за смяна на предни дискове и накладки отиваш над 1000 лева (консуматив, който е 10% от бюджета за покупка на колата).
ако нямаш автосервиз, с тоя бюджет от изброените си вземи един пасат б5.5
ПП
по спомен на е60 530xd само за смяна на предни дискове и накладки отиваш над 1000 лева (консуматив, който е 10% от бюджета за покупка на колата).
Последна промяна от VWGT на Пет 06 мар 2015 11:46, променено общо 2 пъти.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
за 12к лв. фейсова е60-ка Х-драйв.......

- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ето и един полезен "филм" за N47, 4 цилиндровите дизели също си имат характер:
wmalevski написа:Колега, с тези средства, по-добре погледни Е39
в колко голяма грешка си ако знаеш само.като оставя нормалните консумативи,които по кличество и цена са х2,данъка по 1,5,разхода +40%,трошливата кутия на ГМ/по-трошлива от мултитроник със сериозен пробег/,дребните заигравки и проблемчета,ремонта на всичко отзад - тампони и щангички,щото тези коли не са първа младост,а са си тежки,какво остава?Единствено мисълта,че си в премиум кола.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Тарикатче, и аз преди повече от 2 години търсех като тебе да си купя висок клас кола- бмв е39, е60, ауди а4, а6 и тем подобни. Бях решил да дам до 13 14к за кола и още 2 3к за ремонт и привеждане в състояние на колата- наливане на гориво и каране. Но след около година обикаляне из автокъщи и гледане на коли къде ли не направо се отчаях. Навсякъде само трошляци на по 120 - 150 000 км
. накрая минах на нисък клас и си купих полото 2007ма за 7500( което само карам и наливам нафта, а то върви и няма хлоп троп- яка кола излезе). Карам си полото и почва да ме яде,че не съм си купил по висок клас някоя тупалчица- все пак и аз съм човек, бачкам яко заплата 1***, И точно миналата зима така стана, че ми попадна за няколко месеца едно бмв Х5 е53 м пакет- луксозна тупалка. това добре, ама като го караш по- мъжката отива на 30 на 100 разход, а тая кола просто предразполага да я караш със тежък десен крак. Та имах мерак за голяма луксозна кола и я получих. Стана време за смяна на масло- изпи си към 8 литра по 30 кинта килото, отделно филтъра, после стана топло- трябва да махам зимните гуми- предните 255/45/19,5, задните 285/45/19,5- към 2300лв само за гуми- 680 лв е само едната задна, които едвам намерих, после смяна на масла на скоростната кутия, на диференциалите и излезе нещо развалено - и там 900 кинта, и това така всяка година. Та бмвто го разкарах-върнах си го на сестра ми, взех си полото, сега имам 3 коли- едно тико на газ, полото и една опел омега б 2.2 газ бензин- тия и 3те коли ги карам постоянно и не ме събарят и наполовина на бмвто
. просто споделям през какво минах дано вземеш поука. на тия Хдрайв бмвта те са обути с 18 - 19 ки само гумите им са към 2 бона- говоря за нови. за това моя съвет е ако не си яка пачка вземай пасат и карай и си свиркай- тия луксозните бмвта гълтат яко портфейла, дори и да не се развалят....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Премиум автомобилите не са за хора, които са на заплата. Мисля, че го каза някой преди мен 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Не са за хора на заплата 1*** 

Мина времето, когато заплата 1*** беше много. Сега е .. да не казвам нищо, но малко. Да не говорим, ако към този бюджет включим БМВ.
- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте бмв-то си е скъпо за поддръжка няма спор,но ако имаш късмет и вземеш от човек някое което да е поддържано и всичко сменено и сменяваш масло и филтри на време и го пазиш няма да набуташ много пари.Пасата Б6 ми предлагат от Германия на 202 или 207 000 реални км 2006г. за 10 000 2.0ТДИ ама е 140к.с. от първите където са,а аз видях че тези 170к.с. където са 2008-2009г. май.За пасат Б5 не съм казал че може да се сравни с бмв-то за поддръжка.Преди да тръгна да търся кола имах VW Голф 4 1.6 16V 105к.с. и бях много доволен за 5г. от както го имах му смених още като го взех всички консумативи и след това всяка година задължително маслото и всичките филтри и колата беше много стегната и запазена.За това време смених и едни предни дискове и накладки и задни накладки друго абсолютно нищо и на скоро преди 2г. сложих и газов инжекцион,но реших да сменя колата с по-голяма и се насочих към пасат и бмв(но май то ще отпадне).Колата беше много евтина за поддръжка и до някъде съжалявам че я продадох
Tarikatchet0 написа:но ако имаш късмет и вземеш от човек някое което да е поддържано и всичко сменено и сменяваш масло и филтри на време и го пазиш няма да набуташ много пари.
И един мармот завива шоколад...Когато на таблото светне жълта/оранжева/ лампа,ако нямаш достатъчно добри доходи ще ти се приплаче,а светне ли червена с хубав текст на борда - ще плачеш с глас.
Вчера след покупка на Б5.5 Пасат, който е от последните години на производство, след регистрации, каско и покупката вече съм над 9000 лв. А още не съм влезнал в сервиза за начално обслужване. Прецени си възможностите и чакай да излезе някоя оферта която ти грабва окото и си заслужава.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”