Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 апр 2015 10:24

miauu написа:Казвам му, че колата е удряна и вратите са сваляни, поправяни и пак закачени. Човека ми обяснява, че продава коли втора употреба, а не нови. Дори ми показа с какво пръскат таблото и пластмасите, та да изглеждат като нови. ПОдлакътника счупен - било консуматив за 20 лв от автоморгата. Да съм си го оправил сам.
Сега пак съм в процес на търсене. :)

Това по принцип е точно така. С толкова трици, няма да хванеш кой знае какви маймуни. :th_up

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 24 апр 2015 10:30

Точно пък подлакътник ще намериш с триста зора, и стигат до 100лв. Просто се търсят много. Не вярвай на нито една дума на джамбазин, повечето са за Балшой театър и цирк Балкански, взети заедно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 апр 2015 10:33

Не виждам смисъл да се тюхкаш, че си изтървал някоя оферта на годината. Оглеждай се и търси такава пресен внос, аз имах колега, който си свали БМВ 320Д направо от автовоза и то без да е кой знае какъв приятел с джамбазина. Или потърси някой приятел в немско да ти вземе някоя ударена, ти само да си платиш транспорта с автовоз до тук.

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Пет 24 апр 2015 12:48

hooligan_sk написа:
miauu написа:Казвам му, че колата е удряна и вратите са сваляни, поправяни и пак закачени. Човека ми обяснява, че продава коли втора употреба, а не нови. Дори ми показа с какво пръскат таблото и пластмасите, та да изглеждат като нови. ПОдлакътника счупен - било консуматив за 20 лв от автоморгата. Да съм си го оправил сам.
Сега пак съм в процес на търсене. :)

Това по принцип е точно така. С толкова трици, няма да хванеш кой знае какви маймуни. :th_up

Триците са малко, ама хептен на луди и слепи ни правят тия джамбази.
Брат ми има Тойота Корола 1987 г. купена от автокъща преди 10 години - всички ламарини са си там, където в завода са ги поставили. Хем ни продават катастрофилрали коли хем се правят на обидени като им казваме истината в очите.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 24 апр 2015 17:21

Затова колега, търси кола от частно лице, или ако не искаш да е карана в България, намираш начин да си докараш от Италия, или от Германия. Но за тези пари, по-добре си купи от частно лице. И без това, всички са внесени от автокъщи но повечето са подбирани. В смисъл, има хора които познават джамбазите и за разлика от нас, им дават хубави коли, които си струват. Късмет с избора, и не бързай за да не се наденеш на някой кенеф и после да се чудиш как да го закърпиш :c020

п.п Погледни тази, да магерена е малко ама има вид, поне според мен http://www.cars.bg/c1139147

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 24 апр 2015 17:37

според мен ако търсиш бензин гледай 1.8 и 1.8t

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Пет 24 апр 2015 23:42

Аз не бързам. Затова вече два месеца се оглеждам и нищо не съм избрал.
Търся бензин. От това, което съм гледал(може и да греша) 1.8 ги слагат само на 4motion, но там проблема е, че багажника ми идва малък. Точно заради багажника се спрях на Bora, а не на Golf IV. 1.8Т пък е с голям данък.
Няма угодия, затова и не бързам. :)

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пет 24 апр 2015 23:48

1,8 20V- 125 кончета, 1,8Т- 150 магарета ( има и 180к. ама те и без това са рядкост ) та сега да те питам Колко ли да е разликата в данъка?

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Съб 25 апр 2015 0:58

hvp800 написа:1,8 20V- 125 кончета, 1,8Т- 150 магарета ( има и 180к. ама те и без това са рядкост ) та сега да те питам Колко ли да е разликата в данъка?

Ами не знам. Нали всяка община си определя данъка според решенията на общински съвет, или ми е грешна информацията?

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Съб 25 апр 2015 9:59

след 101-вият кон данака вече е по 90 ст. на всеки кон,има разлика за различните градове,но тя не е толкова голяма :th_up ,отделно има значение и годината на производство на колата :th_up

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 25 апр 2015 10:48

Наблегни на обявите от частни лица, не се хвърляй много по автокъщите, там ги "пудрят" здраво, имат възможности, и го правят! В Пловдив, Дупница, София, Димитровград, са по-скъпички, нормално е, потърси в северна България, най-вече северозапада, там е по-евтино, обяснимо защо! Казвам ти това от опит, отпреди 2 години! И накрая - всичко си опира до късмет!

ПС - Почти всички обяви за коли - от автокъщи и частници, ще намериш в cars.bg, mobile.bg! Набелязваш си там бройките, обаждаш се, и тръгваш на оглед :biggrin !

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 25 апр 2015 14:28

На мен данъка ми е ~ 120лв за 1.8 125к.с., на 113к.с. е около 105лв. Ако искаш може да поогледаш и за Сеат Толедо след 99-та. Все едно Бора с други ламарини, мястото в купето е същото, багажника даже май е по-голям. Но, ти си преценяваш.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 25 апр 2015 14:45

Toledo 2 би бил и моя избор. Окачването му е настроено подчертано по-комфортно от Г4! Някои може да сподели дали и при Бора е така. :gruebel

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 25 апр 2015 15:44

Да споделя и моето мнение.
Миналата година започнах да се оглеждам за автомобил,който да замени вече доста остарелия ми Пасат.
Изпадна ми един Голф 4,1.6,на много тънки пари.
Мотора е ясен,багажника малък.Обаче много дървена возия.
Като тествах автомобила от подписа първото ми впечатление беше,че возията няма нищо общо с тази на Голф-а.
Стегната,но не и да друса.
Но не и толкова комфортна като на Пасат В 5.5,който също карах за 4-5 дни пробно.

miauu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miauu » Съб 25 апр 2015 16:57

Seat Toledo ми стана доста симпатичен. Ама цената е същата като на Бора, с разликата, че май са се внесли по-нови автомобили по автокъщите и частните лица.
Във връзка с возията, може ли, на база окачването да се направи предположение на кой автомобил возията му е по-комфортна. Например:

VW Bora:
Предно окачване Винтова пружина
Задно окачване Винтова пружина

Seat Toledo II:
Предно окачване Амортисьорна стойка
Задно окачване Винтова пружина

Спрял съм се на VW Bora, защото всеобщото мнение е, че е здрав и лесен за поддръжка автомобил(евтини резервни части), има приличен багажник и вози сравнително комфортно.
Всякакви предложения за автомобили, които отговарят на посочените критерии са добре дошли.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”