VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI
Има в предвид, че ще си все тук заврян да пишеш за проблеми 

- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:

Това ми беше първият избор за кола, даже бях готов да я вземам...сериозно ли говорите?
Passat B5 2.5 V6 е проблемен?
http://www.cars.bg/c1198687
А по мощният вариант - 2.8 ? - http://www.cars.bg/c1197270
Или може би този рядък вид..2.3 VR5. http://www.cars.bg/c1030850
Също така какво мислите за този дизел -
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415646032441254&slink=9swa5g
...и този B5.5 ... доста е нов и ме съмнява, че ще е някоя скрита лимонка ... http://www.cars.bg/c951378
- betaserk
- Контакти:
Аз доколкото знам за 2.5 е че имали течове, за харченето и то автоматик със сигурност ще ти трябва цистерна след теб за да ги захранваш. Автоматиците са много трошливи и от мои приятели които имат такива знам, че маслото на скоростите се сменя колкото и маслото на двигателя, с една дума искат много поддържане или ше ти седнат няколко бона! Тези евтините със сигурност не струват, моята я взех за 6800 и пак има кусури пък камоли за 4
Колега не бързай, ако имаш познати който се сещат, вземи ги със себе си като ходите да гледате или ако не, някой майстор! Автоматиците трябва да не придърпват като включваш и какво още не помня, може и затова да са с такава цена, нещо е на заминаване, но кое?
Евтиното ще ти излезе много по скъпо, по добре търси някоя запазена за повече пари отколкото тези кашони, ако познаваш хора които разбират, идете ги вижте, но според мен си е губене на време! Не бързай, аз проучвах пазара и всичко за тези коли и търсих с месеци да намеря читава, през това време видях много боклуци за малко пари и дори и скъпи такива които са за основен ремонт, но имали кожа и незнам си какво и хайде 7000 и като им кажеш че са издухани тези коли, казват, "аа не може да бъде, тая кола незнам си какво , майстор му казал че е супер, да я продаде за 9000
ако си бях записвал всеки лав от тези щях да издам книга с вицове 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
2.5 е проблемен, да. На тоя мотор му викат "душегуб" :) . Има разни драми с моторите - примерно разпределителните валове заминават при определени условия. А цените за ремонта не са никак ниски. Ако т'ва ти е фаворита за дизел по-скоро се загледай в бензиновите двигатели.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ако търсиш евтинийка за разхода търси си бензин. Но силно ти препоръчвам да не вземаш кола карана в България освен ако не познаваш собственика и не знаеш колата как е карана и поддържана. 2.5 tdi не е задължително да ти е проблемен, но само като се замислиш че смяна на ангренаж ти е около 1000лв и някак си ти се убива хатъра. Като цяло в твоя ценови диапазон дизелова (а може би дори и бензинова) б5.5 ми е трудно да повярвам, че ще намериш читава.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Б5.5
Дизел търсиш 1.9 тди 131кс.-помпа дюза по възможност 6ск.
Безнзин 1.8Т.
Б5
Дизел 110кс,116-помпа дюза
бензин 1.8Т
Което изкочи читаво първо.
Придържай се към тези рамки и няма да сгрешиш.
Дизел търсиш 1.9 тди 131кс.-помпа дюза по възможност 6ск.
Безнзин 1.8Т.
Б5
Дизел 110кс,116-помпа дюза
бензин 1.8Т
Което изкочи читаво първо.
Придържай се към тези рамки и няма да сгрешиш.
- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги, информацията ми е много полезна!
Да разбирам ли, че не е вариант да търся 4х4 Passat, в този случай?
Да разбирам ли, че не е вариант да търся 4х4 Passat, в този случай?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Запитай се защо 2.5тди са по-евтини от 1.9! Може да е незаслужено, а може и да е заслужен прякорът "душегуб". Дали да е бензин или дизел е един безкраен спор и победител няма. Лично аз дизел с предно предаване не бих карал доброволно, но мнението е като гъза.
За мен критериите за избор на кола за определени пари, подредени по важност, са:
1. Най-запазената
2. 4х4
3. Бензин/газ

За мен критериите за избор на кола за определени пари, подредени по важност, са:
1. Най-запазената
2. 4х4
3. Бензин/газ
Както каза колегата по-нагоре, ако е дизел, по-добре да е 4х4. Но за бюджета, който имаш, по-добре гледай някоя по-скъпа Б5, отколкото евтина Б5.5, било то бензин или дизел.
А, и забрави, че съществува мотор 2.5.
А, и забрави, че съществува мотор 2.5.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy +1
Мисля че със оглед на ограничения бюджет който разполага колегата най-удачен би бил избора на читав B5 1.9TDI AFN 110кс. Избягвай автоматиците.
Мисля че със оглед на ограничения бюджет който разполага колегата най-удачен би бил избора на читав B5 1.9TDI AFN 110кс. Избягвай автоматиците.
- betaserk
- Контакти:
stoev87 написа:Danny boy +1

- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:
Добре колеги, да кажем, че се спра на това - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11425407617736891&slink=9tb0g2
Какъв разход дава точно този мотор, ако някой има тук с такъв. Градско/извънградско?
Какъв разход дава точно този мотор, ако някой има тук с такъв. Градско/извънградско?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Е какъв, зависи от много неща, къде ти е градското, стил на шофиране, лято/зима, климатик/без, десен крак, гуми/джанти и т.н.
Остави го разхода, не е толкова важно дали ше е +/- литър, два ... другите по-важните неща гледай по-колата!
градско 8-9-10 извън 5-6-7
Остави го разхода, не е толкова важно дали ше е +/- литър, два ... другите по-важните неща гледай по-колата!
градско 8-9-10 извън 5-6-7
- betaserk
- Контакти:
Колега, незнам за какво ти е това 4 Motion , ще ти гори отгоре, а относно тези двигатели, междинните 116 коня не съм чувал хубави работи, по старите 90 и 110 коня са много здрави и издръжливи, мой приятел има 90 коня и я кара с години, мисля че 110 е съшия, само нещо турбото му беше с променлива геометрия ако не се лъжа! Според мен не гледай екстри, те се купуват! Гледай двигателя и колата да са гледани и обслужвани както трябва, такива нагласени коли тип младеж който е човъркал по цял ден не ти трябват според мен, трябва ти нещо стоково после да си го направиш както искаш.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”