Струва ли си кола без климатик
Re: Струва ли си кола без климатик
Абе то и аз карам кола без климатик в момента, ама повече не бих си купил, пък била тя и за 1000 лв.
Ако мислиш да я сменяш след година примерно, може да си купиш без, но ако мислиш да я караш поне няколко години, според мен ще съжаляваш!
Ако мислиш да я сменяш след година примерно, може да си купиш без, но ако мислиш да я караш поне няколко години, според мен ще съжаляваш!
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Значи тук повечето колеги подкрепят мнението, че без климатик е някво чудо страшно.. е аз да ти кажа.. не е толко страшно. Хич даже.. вярно леко може да се запотиш по някога, но човешкото тяло има начин да си регулира температурата. Има хора, на които климатиците въздействат зле.. така че и без климатик може 100% не се плаши. Зависи как чустваш жегата. За мен лично простия климатик е ужасно решение, бичи студено та свят ти се завива, почва да те цепи глава, схващат ти се синусите, като излезеш навън, посядаш да починеш от топлинния шок... драма.
Виж, по новите коли с климатрониците говоря, след 2007-8 коли, там вече климатичната техника е доста по-добре развита и се усеща по благодатно, не те зашематява
Така че ако аз не бих се плашил толкова ако колата е без климатик. Просто 2 месеца в годината гледай да не правиш през деня дълги преходи и практически проблемите ти ще бъдат сведени до 0.
Сега ако си чуствителна натура и жегата убива детето в теб, ще трябва да помислиш за кола с климатична инсталация.. която идва на съответната цена, нали разбира се.
Виж, по новите коли с климатрониците говоря, след 2007-8 коли, там вече климатичната техника е доста по-добре развита и се усеща по благодатно, не те зашематява

Така че ако аз не бих се плашил толкова ако колата е без климатик. Просто 2 месеца в годината гледай да не правиш през деня дълги преходи и практически проблемите ти ще бъдат сведени до 0.
Сега ако си чуствителна натура и жегата убива детето в теб, ще трябва да помислиш за кола с климатична инсталация.. която идва на съответната цена, нали разбира се.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Климата си требва точно 2 3 месеца в годината, моя е преебан всяка година иска пълнене за към 40 кинта, така и не разбрахме откъде изтърва, на година едно зареждане... мислех да си играя да го правя окончателно тия дни, но ще пътувам в турция в неделя,чакат ме към 2000км, там сигурно е 40+градуса, и пак ще го напълня и ще изкара тая година, няма време за търсене на проблема....
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
В града климатик/климатроник не ти трябва.
На дълъг път си е плюс, но и едни ветробрани вършат работа.
Ако пътуваш всеки ден извънградско си е задължително да имаш клима, но за 2-3 пъти месечно ще преживееш и без клима.
На дълъг път си е плюс, но и едни ветробрани вършат работа.
Ако пътуваш всеки ден извънградско си е задължително да имаш клима, но за 2-3 пъти месечно ще преживееш и без клима.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:В града климатик/климатроник не ти трябва.
Точно в града си трябва, особено ако караш много в него. В задръстванията пече, няма сянка и няма вятър.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Абе друго си е да слезеш със залепнала за гърба тениска, изпотен като животно ... кабардясал и вмирисан на пор 

- hooligans
Ако караш по 7-10км в посока сутрин и вечер не виждам смисъл от климатик.
Ако цял ден кръстосваш София естествено, че ти трябва.
До сега не ми се е случвало, може проблема да е в теб
Ако цял ден кръстосваш София естествено, че ти трябва.
forski написа:Абе друго си е да слезеш със залепнала за гърба тениска, изпотен като животно ... кабардясал и вмирисан на пор
До сега не ми се е случвало, може проблема да е в теб

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ако я караш по 10км. сутрин преди изгрев и вечер след залез, наистина няма как да ти се случи 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Потвърждавам! Моята я карам по 10 км сутрин и вечер, няма климатик и за този маршрут - не ми липсва.
Сигурно ще се ми залипсва ако тръгна на дълго пътуване, ама...
Сигурно ще се ми залипсва ако тръгна на дълго пътуване, ама...
- hooligans
forski написа:Ако я караш по 10км. сутрин преди изгрев и вечер след залез, наистина няма как да ти се случи
И в 09ч и в 10ч да излезеш няма да има проблем според мен.
В 18ч и 19ч пак няма да има проблем.
За мен не си струва. Но аз предпочитам климатроник пред обикновен климатик, поне можеш да регулираш градусите.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Кола без климатик, е като кола с климатик, но без климатик. 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Гледам някои колеги изтъкват, че от климатика се настива, не влияе добре и прочие. Сваления прозорец също не е от най-полезните неща. 4 години карах голф 3 от който бях много доволен, с изключение на липсата на климатик. Резултата... Шипове на врата. Ако си пускаш климатика умерено и не да ти блъска в лицето съм сигурен, че синусите няма да те заболят. Това е че автора не даде достатъчно инфо и ни остави тука да дъвкаме на въображение. Ако я караш само сутрин и вечер хубаво, може и без климатик, ама някой ден решаваш "аз имам кола, защо да не ида с нея на море?" и отнасяш големия х*й.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е той като тръгне за морето пак ще стане рано...3-4 сутринта и да е там в 6-7 сутринта.
Сега майтапа настрана. Трябва си такава глезотия.

Сега майтапа настрана. Трябва си такава глезотия.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Идеята ми е (и в началото на темата се каза), вземи кола с климатик защото докато не си го включил все едно караш кола без климатик 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”