Ван до 5000 лева. Мнения.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Re: Ван до 5000 лева. Мнения.

Мнениеот kostik » Пон 13 юли 2015 19:05

Mihailov78 написа:Колега, защо държиш да е ван? Това не е практична кола, по-скоро е комби от колкото бус, но не е бус нито комби. Вземи си един бус VW Т4 каравел и ще видиш какво е истински практична кола. Освен това оказването и купето е в пъти по-подсилено спрямо ван/комби. Много по просторен е вътре, а с по-големите мотори 2.4 дизел или по-големия бензинов вървят като лек автомобил. Ако бус ти е голяма кола си купи комби. Ван-а не дава никакво предимство пред кобито като обем, може би само ако возиш много хора има предимство за най-задния ред. Макар че има и такива комбита, като Дачия Логан 7 местна. За Т4 и бусовете форума си има специален раздел и ако поразгледаш темите ще се ориентираш що за машини са тези бусове. Също е вариант бус Мерцедес Вито, пътически, ако се пътува на дълго редовно тези мерцедеси са много добър избор.

Работя в фирма с над 10 буса и се карат нормално, големи само изглеждат по-лесно се шофират от голфа ми :) Мислил съм по този въпрос, но все си мислих, че поддръжката на Каравела е скъпа. Ще прочета проверя и може и да е това нещото :) Между другото много ми харесва Т4-ката, как изглежда.
Продължавам да чета Вашите интересни и полезни мнения, Благодаря колеги.
П.С. Имам собствен вкус и виждане за нещата. Благодаря на muns61 за полезният коментар. Има хора, които биха го послушали.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 13 юли 2015 19:34

Т4 е много далеч от ван.
Минуси:Прекалено шумен, некомфортен,бавен,огромен,не спира ,върви като тир с 5 прицепа.
Това е работен камион,не се класира никъде при вяновете.
Перфектен за строителство и дограма,но не и за всекидневна кола.
Друг минус-ужасно лесно гние,не чак като голф 3,но все пак е далеч от Т3 по антикорозионна защита.

Хубави са само Каравелите бизнес,но те са да далеч над 5000.
Рено Еспейс също е вариант,само гледай да не е 2.0 16 мотора,търси стария 2.0 115.Имам преки наблюдения над такъв и е чук.Разход в град като Пловдив 13газ,извън 9-10.Прилично за размерите и купето.
Избягвай така наречения нов Еспейс..това е невероятно проблемна кола.
Последните редове са в духа на това,че все пак може да хвърлиш един поглед на тези машини,пък били те и френски.

Потребителски аватар
pepss
Автомобил: VW Golf III Pink Floyd 1995
Двигател: 1.6 AEA

Мнениеот pepss » Пон 13 юли 2015 19:48

В последните 10 години карам само ванове - общо 4 /2 от които френски/. Темата ми е интересна и за статистиката излязох на терасата. Докато изпуша една цигара /около 10 минути/, без да броя паркираните автомобили и разни седани, купета и др., преминаха 8 вана, 9 комбита, 2 SUV-а и 1 бус /последните 2 незнам що толкова малко ги карат :mhihi /.
От тях:
- 4 от вановете бяха френски и италиански, съответно отпадат;
- 4 комбита отпадат по същата причина;
- двата SUV-а не попадат в категорията "до 5000 лв.", съответно отпадат;
- буса беше VW :respekt
Мога по марки да ги изброя даже :mhihi
Сегмента "ванове" придобива популярност и мисля, че от един поглед на улицата може да се събере повече информация относно предпочитанията на потребителите /което също е свързано с поддръжката на автомобила - защо е ясно/, отколкото да се събират мнения по симпатия. В момента също имам ван, немски е, но не искам да правя реклама, а само да помогна за взимане на правилното решение :confused
А дали комби или ван - въпрос на симпатия. Успех!

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Вто 14 юли 2015 20:40

Благодаря на всички колеги. Очевидно за тези пари не успявам да си харесам нищо. Реших да посъбера още пари за да взема VW Touran понеже много ми харесват и никой не ме гони.
Информация за тях в форума на килограм т.е. темата се изчерпи за мен. Благодаря Ви отново. :delete

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Сря 15 юли 2015 18:52

Аз си купих преди 7 месеца Мазда Примаси..1.8 114к бензин 2001год..Трябваше ми здрава кола за Германия и това е чудесен избор.Няма никакви болежки и е супер здрав.Елементарна подръжка и евтино обслужване.Не е толкова ефектна като визия и малко спартанска вътре но съм супер доволен.След време естествено ще купя доста по нова и хубава но на този етап това е оптималният избор в предвид че я купих за 3600лв....Пълно обслужване около 450лв....По широк е отвътре от Зафирата...със Френските автомобили не го сравняван понеже са доста надолу като здравина и подръжка.Разход около 7.0 изв града и около 9-10.0 градско.Говоря за немско обаче....

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 15 юли 2015 18:57

Хубав избор,няма какво да се лъжем японеца е икономичен.За съжаление повечето Австралийски имат ръждица.За конете си е икономична и понавървява прилично.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Сря 15 юли 2015 21:10

Моята е от Швеицария и учудващо е доста добре отдолу.По ламарините няма ръжди.Явно е доста пазен екземпляр.Както писах на този етап това е супер.Наистина си наема доста добре а и не е тежка като килограми.Събира доволно багаж и без да сгъвам задните седалки.Единствено ми липсва автопилот.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”