Защо не трябва да си купувате Volkswagen Golf?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо не трябва да си купувате Volkswagen Golf?

Мнениеот ktamen » Съб 18 юли 2015 3:59

skydiver_pd написа:– няма как автомобил на повече от 20 години да е по-добър или по-здрав от който и да е 5-10-годишен модел, независимо от пробега и марката. С други думи – дори и да се намират тук-таме супер запазени екземпляри от „двойката“, не звучи логично изобщо да се заглеждате към такива возила, пише autoclub.bg.

Поне за мен добър и здрав автомобил на първо място е този дето ще ме закара там за където съм тръгнал без да се строши по средата на пътя. Комфорта е второстепенен фактор. Двойката е здрава и надеждна не толкова щото е направена с по-качествени материали или нещо от този род, а защото при нея са спестени много от смятаните днес за задължителни екстри. И просто възможните повреди са много по-малко. Примерно не може да ми се скапе хидравличната помпа или да се прецака АБСа щото нямам такива подробности, дори лампата в багажника не може да изгори щото и тя е спестена като са го правили.
Като чета за техническите проблеми във форума, повечето от тях са свързани с чаркове дето в двойката просто липсват.
Та в този ред на мисли, ако двойката е поддържана добре през годините и купето не се разпада от ръжда не виждам коя по-нова кола може да я конкурира по надеждност.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Съб 18 юли 2015 6:20

За нищо не е прав автора! :thumb_down Тва ми напомня за един колега който ме убеждаваше, че дачията която си е купил чисто нова преди няколко месеца е в пъти по-добра от 23 годишното ми ауди :screwy :icon_lol

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Съб 18 юли 2015 6:35

Колега ktamen много си прав. Проблема е да попаднеш на запазен екземпляр.
От гледна точка на подръжката, новите машини са занчително усложнени и от там оскъпени.
От към безопасността при удар, по-големите поражения обаче отнася по-стария автомобил, ако са със сходни габаритни размери.

С двойката нямам опит, обаче тройката има недостатъци(или недостатъка е в разбитите и надупчени пътища) мачка тампоните на макферсона по-често от смяната на амортисьора, кривя джанти и го е налазила ръждата.
Другия основен недостатък ,че на по-новите автомобили фаровете са по-силни и при разминаване се получава заслепяване(то са ксенони,лупи,лед, чакам скоро и лазери) :11 .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 18 юли 2015 7:10

Така като гледам "журналистът" доста време е прекарал и тук във форума, за да напише тази статия, защото наистина са набелязани голяма част от проблемите на поколенията голф, но данните за пробега са смехотворни.

Основният проблем на VW в България е, че се купуват гробници на по 300-500 хил. км., които се превъртат на 130-150 хил. и после имало проблеми... Ами ще има. На голяма част от другите марки на същия пробег основният им проблем е, че тези километри никога не ги достигат, защото много преди това вече са претопени...

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Съб 18 юли 2015 7:27

Аз не си взех голф, защото всички карат голф :Mr Green Fun БМВ не си взех, защото всеки втори циганин кара БМВ и е със задно.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Съб 18 юли 2015 7:38

Pirogov написа:Аз не си взех голф, защото всички карат голф :Mr Green Fun БМВ не си взех, защото всеки втори циганин кара БМВ и е със задно.

Купуваш си автомобил който никои не кара, поврежда се и отиваш до магазина за части и питаш:
- Търся еди си коя част ...
Получаваш отговор"
- Извинявайте господине, обаче този автомобил не се кара и за това не зареждаме части за него, потърсете на друго място"
Другото място е само едно(производителя) и каквато цена ти обяви , толкова. Избор няма. :icon_lol

Само които е минал по този път, той си знае!
За това сега Голф!

И аз за това не си взех Вейрон! :a045

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Съб 18 юли 2015 8:06

Не се притеснявай, за колата която си взех части има :) И при това са евтини, защото е немска :icon_razz

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 18 юли 2015 9:03

Всеизвестно е, че "тройката" е болнавото дете на фамилията Голф. А е разпространена, защото лежи на старите лаври на "двойката". :drunk

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 18 юли 2015 9:39

Изобщо не съм съгласен с горното мнение.
Бих казал , че Мк4 е черната овца.
Според моите лични наблюдения от Мк2, Мк3, Мк4.

krasi76
Автомобил: VW
Двигател: 2000 GTI

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 13:01

Всеки сам си преценява какво да си купи. Голфа е с ниско качество но пък и с евтина подръжка,което не е никак маловажно на базата на заплатите които получаваме.То е ясно че ако имаме по добри финансови възможности ще забравим за vw като цяло.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 18 юли 2015 13:20

Тези Опели и Фордове като са толкова добри защо няма кръстен на тях клас автомобили като на Голф?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 18 юли 2015 13:32

IRRITATING написа:Тези Опели и Фордове като са толкова добри защо няма кръстен на тях клас автомобили като на Голф?

Какъв клас нямат кръстен на тях, че не разбрах? Имат аналози на голф, астра и фокус се казват! На практика, всички модели си имат аналози! Дали са по-добри, или по-лоши, не знам, мисля, че отдавна са с изравнени възможности и показатели!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 18 юли 2015 13:35

За Голф клас предполагам си чувал,а за Астра и Фокус клас най вероятно не си защото тако понятие няма.

krasi76
Автомобил: VW
Двигател: 2000 GTI

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 13:43

Ми то по тази логика няма и голф да участва в рали шампоинати както например рено клио или ситроен саксо,но пак си купуваме голфове.Разковничето-евтините резервни части .... Превода на името vw - народна кола не е случаино.Евтина за покупка и евтина за поддръжка.

Последна промяна от krasi76 на Съб 18 юли 2015 13:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 18 юли 2015 13:45

IRRITATING написа:За Голф клас предполагам си чувал,а за Астра и Фокус клас най вероятно не си защото тако понятие няма.

Що за абсурден аргумент е това, нарича се голф-ов клас, защото първи голфа налага хечбека в Европа. Опел Астра е модел от 90-те, а Кадетт-а който се произвежда по времето на мк1 представлява компактен седан. Форд пуска Фиеста-та 2 години след Голф мк1, така че това ти е правилния отговор, защо се нарича golf-ов клас.

П.П
krasi76 написа:...Разковничето-евтините резервни части ....

Да бе, я почни да обслужваш от Golf 4 нагоре, май не са чак толкова евтини :mhihi

За 2ри път променям поста си, след твоята промяня:

Превода на името vw - народна кола не е случаино.Евтина за покупка и евтина за поддръжка.

Ама пък за евтиното за покупка изобшо не съм съгласен, при положение че заради големия интерес държат бая голяма цена найстина добрите екземпляри :neutral

Последна промяна от Mario951 на Съб 18 юли 2015 13:53, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”