Дизелов или бензинов двигател?
Re: Дизелов или бензинов двигател?
аз не бих се ограничил и бих гледал всичко, но все пак при така подадените параметри БЕНЗИН.
1. по-вероятно да е много по-малко каран и съответно по-запазен
2. по-евтино придобиване при равни други условия (търсенето им е по-малко)
3. по-рядко обаче се среща бензин с хубаво оборудване
с този бюджет търсиш кола при официалните дилъри с доказана история. Даже и нещо по-ново може да изпадне.
1. по-вероятно да е много по-малко каран и съответно по-запазен
2. по-евтино придобиване при равни други условия (търсенето им е по-малко)
3. по-рядко обаче се среща бензин с хубаво оборудване
с този бюджет търсиш кола при официалните дилъри с доказана история. Даже и нещо по-ново може да изпадне.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Подкрепям. За бюджета предвиден за покупка, смятам че може да се намери бензинова в представителство.
Mihailov78 написа:и мойте 5 ст. по темата:
Гласувах - бензин. Бензиновият мотор е по-лек, лесно се газифицира и се движи с евтино и екологично гориво.
Нали знаеш, че говориш за коли от един друг век, не от този, в който живеем? А човека едва ли иска да си купи голф 2ка, 3ка или 4ка...
Аз бих посъветвал колегата да опита колите, които иска, с различните двигатели (бензин и дизел). Със сигурност единия двигател ще му допадне повече от другия. И да взима него.
Тази тема, с въпроса поставен по този начин .. ще видиш в какво ще се превърне утре.

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
К'вото дойде.
Има предвид, зависи на какъв конкретен екземпляр ще попаднеш, който да ти хареса. Ако е дизел, ще е дизел, ако е бензин, ще е бензин.
Важното е да е „твоята кола“.

Има предвид, зависи на какъв конкретен екземпляр ще попаднеш, който да ти хареса. Ако е дизел, ще е дизел, ако е бензин, ще е бензин.
Важното е да е „твоята кола“.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето малко по - конкретно, какво ми задържа вниманието:
http://tinyurl.com/pdlshre - Toyota
http://tinyurl.com/nkz2c9t - Honda
http://tinyurl.com/qydrgn7 - VW
http://tinyurl.com/pdlshre - Toyota
http://tinyurl.com/nkz2c9t - Honda
http://tinyurl.com/qydrgn7 - VW
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
тойотата не ти я препоръчвам този двигател е с горивна система денсо при евентуален проблем ремонтите излизат много скъпо,аз бих погледнал тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11435936088967401&slink=a9nzap
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Снимките на Пасата са реални ама от 2005г 

-
- Автомобил:
- Двигател:
:) Този не си е настроил датата на фотоапарата. В Германия на 01.01 било то и 2005 едва ли е пекло слънце 

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Какво е впечатлението ти от Пежо -307...........Карах такова с малкия мотор-1.4 бензин.....голямо разочарование. Добре че беше служебно . Дизела 1.6 HDI казват че бил добър.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моето е 2.0 бензин 12.2003 - купих си го 2007 от Швейцария за 10 000 франка. Освен че харчи комбинирано 8 всичко друго си е супер. Аз дори не го продавам, те сега са без пари тези. Ще го подаря на баща ми направо.
Имам една колежка с едно 2001 година 2.0 HDI постоянно беше в сервиза и на пътя беше пълен труп. Сега си купи много хубава 308, но на мен просто ми се иска да мина един клас по нагоре.
Имам една колежка с едно 2001 година 2.0 HDI постоянно беше в сервиза и на пътя беше пълен труп. Сега си купи много хубава 308, но на мен просто ми се иска да мина един клас по нагоре.
Последна промяна от gr_kanev на Пет 07 авг 2015 11:53, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Тези теми са дъвкани дъвкани и изплювани многократно. Няма да казавам кое е по-добро или по-лошо, както каза някой колега по горе, на вкус е работата, ще кажа само... Имам преки наблюдения върху 3 коли, моята Vw Passat b5.5 1.9 TDI 131 коня 2002 г, на жена ми Renault Kangoo 1.9 dTi 80 коня 2001 и на брат ми Fiat Bravo 1.6 16V 103 коня 1996, и на 3-те коли поддръжката е горе долу еднаква, някой части са дори по скъпи при най-евтината и най-старата. Така че избирай каквото ти е на душата, а без пари за ремонти няма начин да се мине, кола, човек, къща, всичко си иска поддръжка и пари, както казват къща цял живот се поддържа и за колата е същото! Докато е твоя си я поддържаш, после почва някой друг и така докато стигне до автоморгата и пак стане кола в някой завод и цикъла започва отново, дaно и с хората да е така, но надали!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел,в зората на демокрацията ,мой братовчед от София започна да се занимава с внос на коли.Та той ми беше казал една сентенция,която с годините се оказа много вярна ;Ако разполагаш с2-3000лв.ще си купиш кола веднага,ако обаче си приготвил 10000лв.и нагоре само ше слушаш акъли и скоро няма да си купиш кола.
Така че бензин или дизел няма значение,според мен когато се колебаеш в избора си,качваш се в една която си харесал ,оглежаш салон ,екстри ,удобна ли ти е,''мърка''ли мотора и ако в този момент ''вътрещния ти глас''каже ;да това е моята кола плащаш и напред.
Това не е моя измислица ,а на мои познати ,които за разлика от мен са изпитали по няколко пъти щастието да си избират автомобил,оставяйки бюджета на втори план.
А с твоя можеш да си позволиш нещо такова. Успех.
Така че бензин или дизел няма значение,според мен когато се колебаеш в избора си,качваш се в една която си харесал ,оглежаш салон ,екстри ,удобна ли ти е,''мърка''ли мотора и ако в този момент ''вътрещния ти глас''каже ;да това е моята кола плащаш и напред.
Това не е моя измислица ,а на мои познати ,които за разлика от мен са изпитали по няколко пъти щастието да си избират автомобил,оставяйки бюджета на втори план.
А с твоя можеш да си позволиш нещо такова. Успех.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
betaserk написа:Докато е твоя си я поддържаш, после почва някой друг и така докато стигне до автоморгата и пак стане кола в някой завод и цикъла започва отново, дaно и с хората да е така, но надали!
Не си ли чувал за прераждането?

Май само такава тема не съм виждал във форума, ама модераторите със сигурност няма да я харесат.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
какво ще кажеш за гази километрите са малко за дизел http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11437484899902665&slink=a9u0ov
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
С вълшебната пръчица(кабела към лаптопа) - всичко е възможно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”