Помощ при избора на голф 3 до 1500 лв
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Помощ при избора на нова кола
Попълни си в профила от кой град си колега, така ще ни е по лесно да ти помагаме! Ето и сайта да си видиш данъка колко ще е, зависи от населеното място, но над 100 коня е по-голям ...http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
- kostadin_danov_91
- Автомобил:
- Двигател:
От Велико Търново съм, но в момента работя в Бургас и колата , която съм намерил е в Бургаска област. Нямам много познати тук и за това не мога да разчитам на добра преценка. В мене буди подозрение това,че колата е газифицирана, по думите на човека е пушка, а някак цената ми се струва ниска за 97г/150000км. Недостатък е , че няма гражданска и винетка. Била е обслужена тази година , не е карана и е пусната за продажба. Отделно гумите били износени и трябват 4 нови, които не са ми проблем , тъй като имам много гуми във Велико Търново от старото голфче. След огледа ще споделя впечатленията си до колкото мога да съм компетентен в тази сфера. Като се добави нова винетка, гражданска и евентуално 4 нови гуми, би могло цената да стигне 2000лв и за това да са преценили , че 1600лв е добра цена, но ще видим какво ще излезе. Няма да си правя големи планове, защото накрая няма да излезе нищо. Благодаря за помощта!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
E колко да струва този 18-19 годишен Голф, който е без гражданска и гуми (практически спрян от движение)
.
Отиди я огледай и ако е ок - защо да не я вземеш.
Ако не е карана дълго обаче със сигурност ще започне да дава ядчета оттук-оттам - тампони, маркучи, течности...

Отиди я огледай и ако е ок - защо да не я вземеш.
Ако не е карана дълго обаче със сигурност ще започне да дава ядчета оттук-оттам - тампони, маркучи, течности...

- kostadin_danov_91
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас!
Гумите бяха гладни като асфалт. Фаровете не работеха, нямаше масло в двигателя, на мястото на въздушният филтър беше наръгано изрязано на половина бирено шише. Спирачките едвам държаха, не знам как се качих да я карам изобщо. Акумулатора е за смяна. Двигателя омаслен, кормилната система при пълен обратен свири, пищи . Някакви части от колата бяха прикрепени с самонарезни винтове. Имаше лека ръжда по калниците. Никакъв вътък при шофиране , не иска да наема. Старата кола вървеше по- добре от тая кочина. Директно му казах, че е не сериозно да бия път 50км , за да видя тази кола. Колата е карана на доизживяване. Идваше ми да го убия, за дето ме разкарва, а по телефона ми вика, запазена е супер е колата.... Утре ще гледам тук в Бургас едно голфче 180000км, 96г , 1800лв. Обслужена , готова за каране , ще я видим и нея. Само се чудя дали да не вложа 1000-1500, за да си оправя старата колица , вместо да ги давам за нова.
Гумите бяха гладни като асфалт. Фаровете не работеха, нямаше масло в двигателя, на мястото на въздушният филтър беше наръгано изрязано на половина бирено шише. Спирачките едвам държаха, не знам как се качих да я карам изобщо. Акумулатора е за смяна. Двигателя омаслен, кормилната система при пълен обратен свири, пищи . Някакви части от колата бяха прикрепени с самонарезни винтове. Имаше лека ръжда по калниците. Никакъв вътък при шофиране , не иска да наема. Старата кола вървеше по- добре от тая кочина. Директно му казах, че е не сериозно да бия път 50км , за да видя тази кола. Колата е карана на доизживяване. Идваше ми да го убия, за дето ме разкарва, а по телефона ми вика, запазена е супер е колата.... Утре ще гледам тук в Бургас едно голфче 180000км, 96г , 1800лв. Обслужена , готова за каране , ще я видим и нея. Само се чудя дали да не вложа 1000-1500, за да си оправя старата колица , вместо да ги давам за нова.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
kostadin_danov_91 написа:. Само се чудя дали да не вложа 1000-1500, за да си оправя старата колица , вместо да ги давам за нова.
Най-доброто решение според мен. Поне си знаеш колата

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
polovera_9n3 написа:Ако искаш кола дето върви- вземай такава с колкото може по-голям въртящ момент на колкото се може по- малки обороти- естествено това е турбодизел, но ако искаш тяга и да катериш баирите на 5та - трябва ти такава
пп. личен опит имам 2 коли - дайхатсу куоре 70 коня и полото 70 коня. 1вото е 90нм на 5000об/мин, полото е към 170нм на 1800 об/мин. огромна разлика. на изхода на Кърджали посока хасково куорето го почва с 80 на 5та и горе е с 80 на 4та, полото го почва с 60 на 5та и горе пускам газта на 5та със 130, щото не мога да взема завоя с тая скорост...дано да разбра нещо от моя пример
Аз с Пасатко, съм същата раота. На 5-та с 1500 об/мин. съм нагоре с 60-70 км. След пункта , цялата кола пълна с багаж на 5-та с 150, завойте ги взимам без проблем. ДНес,й пуснах един тигел на новия мост, на кръстовището на бул. България, едвам спрях с 170 км

По темата, по-добре си оправи колата и си свиркай, вместо да взимаш нова
- kostadin_danov_91
- Автомобил:
- Двигател:
Мнения за модеда ГТ, 1.6 , 101К? Как са като здравина, гледах току що една и на пръв поглед изглежда добре. Проблемът е , че не работи климатика , тавана е паднал малко, и страничното огледало е счупено. Малкия данък , цената е в допустимата, която мога да си позволя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами ако искаш да имаш климатик, трябва да знаеш, че ремонтът може да струва 50, може и 400-500 лева, според зависи какво му има 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Така във форума трудно може да се определи дали една кола е запазена/хубава/читава или не - гледаш на място, преценяваш и ако ти харесва - скачаш в боя.
Реално погледнато, в ценовия диапазон около 1500 лева не можеш да очакваш чудеса - все нещо ще й има - или ръжда, или по мотора проблеми, или няма да работи климата, или по окачването драми... все пак са коли на по 20 години с ен на брой собственици и незнайни километри.
Не може да няма и нелоши, ама трябва да се търси с търпение.
Реално погледнато, при положение, че си познаваш своята кола добре и си я поддържал, по-добре да вложиш още малко пари и да знаеш, че имаш кола, на която можеш да разчиташ. При покупка на друга в този ценови диапазон винаги ще има неизвестни и варианти за неприятни изненади.
Реално погледнато, в ценовия диапазон около 1500 лева не можеш да очакваш чудеса - все нещо ще й има - или ръжда, или по мотора проблеми, или няма да работи климата, или по окачването драми... все пак са коли на по 20 години с ен на брой собственици и незнайни километри.
Не може да няма и нелоши, ама трябва да се търси с търпение.
Реално погледнато, при положение, че си познаваш своята кола добре и си я поддържал, по-добре да вложиш още малко пари и да знаеш, че имаш кола, на която можеш да разчиташ. При покупка на друга в този ценови диапазон винаги ще има неизвестни и варианти за неприятни изненади.

Оправи си колата колега, ако купето ти е здраво. Сложи й един по-мощен мотор и си ти. Мене ако питаш, мини на дизел. Ще видиш въртящ момент и чудо.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Доста преправяне ще трябва за трансфер от бензин на дизел - мотор, ел. инсталация, водна инсталация, скорости... малко няма смисъл...
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Moже и да останат - зависи кой я прави обаче.
Много специфична и изискваща страшно широкоспектърни знания и умения е смяната на бензинов с дизелов мотор + всичките други агрегати и инсталации.
Ако всичко не се направи както трябва, може да се окаже, че колегата е платил 1000++++ лева и е получил скрапер, който ежедневно дава някакви драми и ядове. С други думи - да си платиш скъпо, за да се ядосваш и да се занимаваш с допълнителни ремонти.
Ако има майстор, на когото има доверие и може да разчита и намери читава кола за донор (макар че то няма как да знаеш кое колко е читаво, докато не подкараш колата си с модификациите) - може, но според мен е неоправдан риск.
Много специфична и изискваща страшно широкоспектърни знания и умения е смяната на бензинов с дизелов мотор + всичките други агрегати и инсталации.
Ако всичко не се направи както трябва, може да се окаже, че колегата е платил 1000++++ лева и е получил скрапер, който ежедневно дава някакви драми и ядове. С други думи - да си платиш скъпо, за да се ядосваш и да се занимаваш с допълнителни ремонти.

Ако има майстор, на когото има доверие и може да разчита и намери читава кола за донор (макар че то няма как да знаеш кое колко е читаво, докато не подкараш колата си с модификациите) - може, но според мен е неоправдан риск.

- kostadin_danov_91
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще карам това ГТ, а от другата страна брат ми ще издърпа старата до един майстор, който от своя страна ще каже какво ще е необходимо за преправяне. Все пак "новата" ще я запазя в случай, че старата излезе много скъпо. Ще ви държа в течение за развитието...
- kostadin_danov_91
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ при избора на голф 3 до 1500 лв
Щях да купувам в Сряда това ГТ, но нещастника го продал днес, а му казах,че 100% го взимам, как ще да е, чикиджийска история. След това решихме, че не е писано да вземам нова, а да си направя старата таратайка. Утре с платформа ще я карат в сервиз и ще я диагностицират окончателно, за да видим дали ще може да се оправи сегашния двигател. А ако не какъв двигател трябва да сложа, за да избегна смяната на други части? Съвети от къде мога да намеря друг двигател (сайт/фирма/частно лице и т.н) ? При евентуален двигател 90кс, какви други елементи от купето трябва да се сменят?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”