BMW или Mercedes-Benz 2007-2009 г.?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: BMW или Mercedes-Benz

Мнениеот ALESYZ » Пон 17 авг 2015 14:22

Като цяло, BMW за града, седан с 4 врати, дизел с автоматик, не е на-добрата опция, от гледна точка на оправдаване на разходите. В смисъл, че това не е градска кола, а кола за път предимно. Същото се отнася и за Мерцедес. Но ако човек може да си го позволи, що не. Тук има едни цигани, цял ден обикалят с една S8 4.2 TDI.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 авг 2015 14:57

Искаш да кажеш А8 :mhihi

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 17 авг 2015 17:12

Тоя шматарок 2 страници никакъв пост, само седи и гледа сеира, кой какво ще напише и да се разтягат локуми до безкрай, да ходи да си търси по-другите форуми, тук не му е мястото!!! моментално !!!

:death :death :lock

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Вто 18 авг 2015 9:05

Sashko_Trg написа:Тоя шматарок 2 страници никакъв пост, само седи и гледа сеира, кой какво ще напише и да се разтягат локуми до безкрай, да ходи да си търси по-другите форуми, тук не му е мястото!!! моментално !!!

:death :death :lock

Сефте.

Тъй де, с S пакет или там как се казваше.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 авг 2015 21:37

ALESYZ написа:

Тъй де, с S пакет или там как се казваше.

Щото S8 D3 е само 5,2 V10. Тия S line са само козметики :biggrin

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Сря 19 авг 2015 10:12

Един от най-неприятните недостатъци на демокрацията е, че по форумите, включително и автомобилните е разрешено да се пише почти всичко... И въпреки това, е леко извратено в този форум да се дискутират такива дилеми (поне от кумова срама можеше да се включи и алтернатива от ВАГ групата). Няма нищо лошо в това да се сравняват характеристики на различни марки и модели, но поне това да е в контекста на конкретен модел на Фолксваген. Иначе що за дилема е това Мерцедес или БМВ, вероятно търсеният отговор е свързан с това кое е по-престижно, по-гъзарско и най-вече тузаро-гъзарско :screwy и всичко това с презумпцията, че автомобилите от ВАГ не са.
Е, ако това е дилемата, то отговора е - Бентли :mhihi

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Сря 19 авг 2015 13:11

Колега, аз съм доста съгласен с тебе. Обаче още в началото на форума пише, че този форум е за автомобили, не свързани с VW. Така че няма проблем с обсъждането на други марки и модели автомобили. Обаче само виж какво пише още в първото мнение. Питащия мисли, че тук ще получи по-достоверна информация за обсъжданите автомобили, понеже във форумите на BMW или Mercedes хората били пристрастни и оттам необективни. Това е вярно в една или друга степен, но също така е вярно, че този/тези, които поддържат, карат и изобщо притежават въпросните автомобили, могат да дадат достоверна информация много повече, от хора, които само са чували, чели, возили или видели въпросните автомобили. В такива теми също личи очевидния мързел да се потърси информация, а се иска наготово, смляно и даже сложено в устата инфо, което да е категорично и обективно. Например, кажете ми кой е по-проблемния двигател от тези двата: ..... А за проблемния двигател има изписано, вкл. и от производителя, който може да е адресирал някои проблемни възли и детайли(както въпросните клапи, за които споменах), но няма кой да търси и да се интересува, а трябва да се занимават хора от цялата страна, с потенциалната кола на някого, която в повечето случаи даже не се купува. Да, форума е за взаимопомощ, но не и помощ за мързеливци и лентяи. Ето и в тази тема питащи изчезна и не взема никакво отношение, сякаш не става въпрос за неговата евентуална кола, а за моята. И после някои от тези, регистрирали се само за да им каже някой каква кола да си купят, се пишат като горда част от този форум. Думите са офтопик, но исках да напиша това.

mravka_s_passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka_s_passat » Сря 02 сеп 2015 23:36

Първо съжалявам че не писах до сега. Налага се да карам по смяна и половина на ден заради отпускарите. Не ми остава никакво време. Само да Ви кажа че се спрях на мерцедес, но ще изчакам още няколко месеца да ми се качи рейтингът, че искам да я купя по запазена на изплащане. Оня горе здраве да Ви дава за коментарите и мненията. И за отрицателните дори. Защо се спрях на МБ по-конкретно? Убеждавам се всеки ден че сигурноста е по-важна. Да оставим коне, Nm, мислите ли, че МБ е по-обезопасена от БМВ? Става въпрос за моделите, на които съм се спрял. Може би само аз така си мисля. Какво Ви е мнението по този въпрос?

mravka_s_passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka_s_passat » Сря 02 сеп 2015 23:51

Офф топик
Карал съм по много хиляди км три генерации пассат. По-добра кола няма за мен. Това, че гледам друга марка не ме прави по лош за да може да ме назовавате... какво беше там... както и да е. Ако не Ви ценях мненията нямаше да питам въобще в някой форум. Тук ми е добре. Гиспод здраве да Ви дава...

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Чет 03 сеп 2015 0:42

Само VW пич. Мани ги другите

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Чет 03 сеп 2015 1:51

mravka_s_passat написа:Първо съжалявам че не писах до сега. Налага се да карам по смяна и половина на ден заради отпускарите. Не ми остава никакво време. Само да Ви кажа че се спрях на мерцедес, но ще изчакам още няколко месеца да ми се качи рейтингът, че искам да я купя по запазена на изплащане. Оня горе здраве да Ви дава за коментарите и мненията. И за отрицателните дори. Защо се спрях на МБ по-конкретно? Убеждавам се всеки ден че сигурноста е по-важна. Да оставим коне, Nm, мислите ли, че МБ е по-обезопасена от БМВ? Става въпрос за моделите, на които съм се спрял. Може би само аз така си мисля. Какво Ви е мнението по този въпрос?

С такива изписани глупости обезопасена/необезопасена купи си Волво 1995 г.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”