мнения за киа спортиидж

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: мнения за киа спортиидж

Мнениеот moimoimoi » Чет 17 сеп 2015 16:36

тия 7-8 години не са съвсем така относно гаранцията
по точно е да се каже 7 години или 150000км......което от двете настъпи по първо.
т.е. ако тез 150000км ги врътнеш за 2 години и гаранцията свършва
ако пък караш малко то 7 години трябва да ходиш и да плащаш за переодичното обслужване

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 17 сеп 2015 16:51

Обсужването (масло, филтри, накладки) си се плаща и не е част от гаранцията.
На Кия Венга дизел смяна на масло и филтри излиза без малко 400 лева - не лонглайф, там ще е още по-голяма резачка. :stumm
Миналата година смениха и предни и задни накладки - още 600+++.
В официалните сервизи свалят по 4 кожи.

И понеже явно са имали проблеми с майсторчета, които не са сменяли нещата, а са си ги крадяли, ти оставят в колата старите филтри в кутиите на новите + тубата от маслото - да си знаеш, че са ти сменени. :mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 18 сеп 2015 12:56

Доста скъпо ако слагат като в Хюндай масло Тотал.

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Мнениеот helikamov » Съб 19 сеп 2015 16:36

connor cane написа:
helikamov написа:

А как се държи автоматика - съвременен агрегат ли е откъм превключване, ускорение, връщане на предавки и тн?

Не бих казал, че съм удивен.
Ускорението е бавничко, дори с кик и връща само една предавка.Автомата превключва на около 2000 оборота и си няма добър ряз.
Но пък си има ръчен режим на предавките и там вече си се държи много по-добре.
Самото превключване и при автомат и при ръчка става много меко и плавно.
Общо взето ми хареса, още повече че е и служебна /а те са най-хубавите/
Добра колица за улегнали шофьори.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 19 сеп 2015 17:25

защо не skoda yeti цената е почти аналогична техника и двигатели на vw според мен много удобна и надеждна и не е скъпа за обслужване и поддръжка

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 19 сеп 2015 18:51

connor cane написа:Обсужването (масло, филтри, накладки) си се плаща и не е част от гаранцията.
На Кия Венга дизел смяна на масло и филтри излиза без малко 400 лева - не лонглайф, там ще е още по-голяма резачка. :stumm
Миналата година смениха и предни и задни накладки - още 600+++.
В официалните сервизи свалят по 4 кожи. :mhihi

При кой официален е евтино...иди при VW, там сменят масло за 600, ма наливат от модерния Кастрол лонг лайф :mhihi
При положение че човека е тръгнал да купува нова кола, маслото би трябва да му е последна грижа, 400-500-600 все тая!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 19 сеп 2015 20:00

В Еуратек масло + всички филтри вкл. горивен(скъп е) + комплект чистачки(60лв) излиза няколко лева под 400. Съвсем прилично за оторизиран сервиз, а и също бих взел Йети пред спортажа. :th_up

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 20 сеп 2015 8:23

hooligan_sk написа:В Еуратек масло + всички филтри вкл. горивен(скъп е) + комплект чистачки(60лв) излиза няколко лева под 400. Съвсем прилично за оторизиран сервиз, а и също бих взел Йети пред спортажа. :th_up

да ме прощаваш колега че, точно и в нашия форум други марки обсъждаме.но формата на йети е като, кола от 19 век!може всичко да е , но спортижа дизйна и физия е като на автобил от бъдещето, поне в това отношение са се постарали , а това не е малко грабва погледа! :icon_lol

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 20 сеп 2015 15:05

според мен има много по-важни неща от дизайна ето какво казват от ауто билд за него
5 място (последното)
Майсторът на дизайна Чудесна визия, много богато оборудване, ненадмината гаранция. Но има нужда от фина шлифовка
Kia Sportage 2.0 CRDi AWD Spirit До вчера те бяха евтини копия, но днес Kia ни допада с елегантния и индивидуален дизайн. Същото важи и заSportage: масивно тяло, ниска каросерия, тясна остъклена площ – много впечатляващо излъчване. Индивидуализмът на Kia продължава и в интериора. Но както сме свикнали и от други дизайнерски предмети, предлаганoто място е по-скоро скромно. Мястото на задната седалка и вместимостта на багажника на Kia са относително скромни.Феноменално: 7 години гаранция Двулитровият дизелов двигател с мощност 136 к.с. се справя със задачите си много прилично: не е толкова пъргав като моторите на Honda или Mazda, но е много жизнен – и леко шумен при средни обороти. Kia задължително трябва да обърнe внимание на настройките на кормилното управление, което не работи хармонично. Поради това Sportage се управлява трудно и завива с нежелание. Неприятно впечатление ни направиха и най-слабите спирачки в теста.

другата кола която има подобна цена и бих ти препоръчал пред киата е ford kuga в същият тест той е на третото място според мен също е добър автомобил

п.п не се подвеждай само заради гаранцията

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Съб 05 дек 2015 23:51

@automan, ти не можеш да пишеш, откъде имаш пари за нова кола? Сори, че е малко прекалено, ама главни букви не знаеш къде се слагат, всъщност май не ги ползваш, запетаи не знаеш къде се поставят, айде майната им, ама да сложиш такава СЛЕД "че"...откъде имаш 50-70 к за кола, бре? Кой ти е дал средно образование изобщо, ам' ти сигурно имаш виШо някое даже :)!!!
Извинявам се на колегите, ама живеем в държавата на абсурдите.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 06 дек 2015 10:33

Pagemakerboy написа:@automan, ти не можеш да пишеш, откъде имаш пари за нова кола? Сори, че е малко прекалено, ама главни букви не знаеш къде се слагат, всъщност май не ги ползваш, запетаи не знаеш къде се поставят, айде майната им, ама да сложиш такава СЛЕД "че"...откъде имаш 50-70 к за кола, бре? Кой ти е дал средно образование изобщо, ам' ти сигурно имаш виШо някое даже :)!!!

ами аз имам повече пари от колкото акъл,а, народа казва отмини п.....ка с мълчание! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 дек 2015 10:57

В интерес на истината и аз като пагемакербой съм си задавал същите въпроси. Как хора, дето не могат да пишат правилно на български език разполагат с петцифрени суми :eek, ама то пък ако всичко беше като в калъп нямаше да ни е интересно :Mr Green Fun

hm9
Автомобил: Passat B 5.5 TDI
Двигател: AWX 2002

Мнениеот hm9 » Нед 06 дек 2015 11:27

Ако имаше зависимост между грамотноста и таланта да печелиш пари,академиците в БАН щяха да са милионери.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 06 дек 2015 12:39

Винаги започвате да гледате човек по писане и тем подобни, според мен това си е чист спам. По темата... возил съм се в КИА/не точно такава/ а по стар модел джип и останах доста впечатлен, беше автомат и с кожен салон, автомата вървеше супер, от вътре беше доста качественно като изключим пластмасотиите, но за поддръжка незнам как е. Според мен повече си заслужава Форд-а! Виждал съм го на живо и е доста модерен на вид. Повече ми харесва от КИА, да ме извиняват тия жълтури, ама кога е имало хубава Киа, все едно да има хубава лада! Сега русофилите ще ме нападнат, че има :h020 :h020 :h020

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 07 дек 2015 10:43

Pagemakerboy написа:@automan, ти не можеш да пишеш, откъде имаш пари за нова кола? Сори, че е малко прекалено, ама главни букви не знаеш къде се слагат, всъщност май не ги ползваш, запетаи не знаеш къде се поставят, айде майната им, ама да сложиш такава СЛЕД "че"...откъде имаш 50-70 к за кола, бре? Кой ти е дал средно образование изобщо, ам' ти сигурно имаш виШо някое даже :)!!!

Живееш в някаква приказка, ако вярваш, че всеки разполага само с парите, които лично е спечелил и започнал задължително от нула. А за главните букви - ако пишеш/чатиш по-често полека лека ще спреш да ги използваш и да им обръщаш внимание. Така че не бързай с изказванията и заключенията.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”