помощ за покупка на Passat B6 2.0TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
veiksi
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ за покупка на Passat B6 2.0TDI

Мнениеот veiksi » Пет 27 ное 2015 13:53

Pagemakerboy написа:
veiksi написа:Звънях Порше и от там ми казаха че справка по ВИН могат да направят само ако отида на място с големия талон на колата-а това няма как да се случи,преди да съм я купил..
Някой има ли познат там който би свършил работа/срещу заплащане разбира се/...

Пиши ми на лично, за да ти кажа кой може да ти даде пълната сервизна история на колата. Аз и на дойче автокъщи с тюркише продавачен нЕ вЕрвам!!!
Височка е цената за тази 2007-ма година. Второ - много трудно се продава тая кола после. Ама много трудно. Но ако я взимаш, за да я караш и поддържаш 5-6 години - решаваш си.
Иначе - има нещо странно в тоя Пасат - при 7500 евра на обява там, да го дават на 15 999 тук...или много са им го намалили там (а там не свалят повече от 200-300 евра при такива цени обикновено)....или има нещо друго.
И веднага са почнали с лъжите - февруари 2008 при реален декември 2007, което първо означава, че колата е с помпа дюза мотора. Старото табло, старият волан, "само" 50 000 км са го върнали, тва си е като минималното "добър ден", моят бивш беше върнат със 150 000. Иначе тази е с УНИКАЛЕН салон, просто уникален. Ако е на все още реални около 220 000 км, валът ИЗОБЩО не е тръгнал, нито има шанс да е от тези с кофти дюзите (което всъщност защо да е кофти, след като ти слагат нови без пари).
На 220 000 обаче шансът DPF_а да е почти заминал във вечните ловни полета е повече от огромен. Пък и нещо ми чернее ауспуха по дупнишките снимки, та не знам дали вече не е свален. Иначе ръждата доволно избива под вътрешните задни стопове и в лявата част на багажника в ъгъла.

Колата изобщо не е с всички екстри за модела, подвежда ви с хубавия салон и навигацията.
-няма ксенон, камо ли биксенон, а това си е прекрасна екстра, особено ако е ксенонът е завиващ
-няма памет на седалките, всъщност някакво ел. задвижване има само шофьорската
-няма подгрев на задните седалки
-няма датчици за налягането в гумите
-не е 4X4 (айде това може и да се прескочи)
-няма датчици за поддържане на дистанция и автоматично спиране при внезапно спрял пред теб автомобил/появил се предмет

И някои други...

Хубава е колата, но дупнишкия и привкус ме кара да се съмнявам доста.

Колега,ходихме и я гледахме колата в сервиз,качвахме я на канал-няма избила ръжда никъде по купето,единствено има по малко ръжда по окачването,тръбите за ауспуха и по някой от болтовете.
Колата наистина иглежда много читава,карах ги да свалят и кората по двигатела-всичко е абсолютно сухо и непокътнато-няма следи от български псевдомайстори и интервенции..
А иначе има подгрев на задните седалки..
На километраж е 219 000-и си мисля че може и да са реални..
Салона наистина е уникален и е много запазен,но не знам дали си заслужава парите,т.к колата ще бъде абсорютно непродаваема след година две..
А и наистина Дупнишкия привкус се усеща някак си...-ще помедитирам още малко

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 27 ное 2015 16:06

Ти купуваш колата, за да я продадеш след 1-2 години ли? :rolleyes
Защо да е непродаваема след този период?
Както на теб ти харесва този салон, така може да хареса и на друг.
Ако е технически ок, харесва ти и имаш парите (съответно и за поддръжка след това, сумите не са никак малки при Б6) - не се чуди, кеф цена няма. :c010

А това, че под кората е чисто, нищо не значи - сваля се за секунди, за още максимум половин час са замили/замазали всичко, което може да е имало и е "слънчак". :Mr Green Fun
На джамбази вяра да нямаш. :beer

veiksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veiksi » Пет 27 ное 2015 17:41

И ти си прав,джамбазите са абсолютни магьосници,ама тука си личеше че не бяха пипали-двигателя не беше мит-имаше си прах и мърсотия като на работещ двигател,отдолу си личеше че не е отваряно,болтчета,витчета-абе то си личи...,добре работи двигателя уж,пък дали е технически ОК-един бог Знае!
мисля че сумите за поддръжка не чак толкова солени/или поне така се надявам де.../разхода също би трябвало да е приличен...

Последна промяна от gr_kanev на Пет 27 ное 2015 19:49, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 28 ное 2015 9:34

Соленички са сумите за поддръжка - един маховик да смениш (демпферен) е 1000++++++++ лева само той - а гаранция ще е тръгнал или направо ще си е за смяна.
Пассат Б6 е хубава количка, ама е брадичка, която си иска сериозно гребенче - особено при положение, че вече е влязла в години и километри. :biggrin

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Съб 28 ное 2015 11:49

connor cane написа:Соленички са сумите за поддръжка - един маховик да смениш (демпферен) е 1000++++++++ лева само той

http://www.mister-auto.bg/bg/mahovik/luk-415-0431-10_g577_a006415!0431!10.html

това е без 30-40% отстъпка евентуално ...

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Съб 28 ное 2015 18:32

Пак да се включа и аз. Моята ми стъпи с докарването 13000лв
500лв за оправяне на ръждите моята имаше и 600лв ролки ремъци по книжка имаше още 20000км ама аз твърдоглав смених ги,
Тоест 14000 там някъде
Ако ти свали 600/700 лв взимай я това е моят съвет.
Успех.

Ааа и моята не е с голямата навигация...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”