Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
Хубаво че е нова ама гледайки ценовата листа чистак бърсак нова дачия комби струва около 22000 лева , като сметнеш първоначално 6 000 лева и още 17000 лева и това че колата дефакто е втора употреба и карана къде е илия на кирия , по добре да отида да си якупя от магазина в брой а не да купувам карана кола за повече пари от новата.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш парите кеш става и от магазина,но колегата търси кола за 12 000лв та предположих че в момента толкова има ! Иначе цитирам от обявата :
В момента цената на чисто нова същата Дачия, със същото ниво на оборудване и същите допълнитени екстри е 26050лв, като около 3600лв се прибавят за първоначалните разходи (при 10% стартова вноска), т.е. общо около 29650лв с оскъпяването. Както всички знаят за поръчка на нова Дачия се чака около 3 месеца. Като прибавим и комплекта нови зимни гуми, които давам с нея става разлика от около 6600лв и без 3 месеца чакане за практически чисто нова кола.
В момента цената на чисто нова същата Дачия, със същото ниво на оборудване и същите допълнитени екстри е 26050лв, като около 3600лв се прибавят за първоначалните разходи (при 10% стартова вноска), т.е. общо около 29650лв с оскъпяването. Както всички знаят за поръчка на нова Дачия се чака около 3 месеца. Като прибавим и комплекта нови зимни гуми, които давам с нея става разлика от около 6600лв и без 3 месеца чакане за практически чисто нова кола.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тоя продавач иска да се набута само с 3500-4000 лева, оптимист.
ежедневно имам досег до почти нови дачии, най-различни нива на оборудване, нищо впечатляващо. Като седна в пасата ми, от аватара се чувствам в кола, в дачията все едно се возя в баничарка. Нито возия, нито усещане за качество, комфорт и екстри липсват. Ниско качество, шумни купета, вратите се затварят като на варбург. 6000лв + 17000лв лизинг.... дачия която след 5 години ще струва 5000лв ??? Кола , която остава вечно твоя...
От 3-те избрани от автора само тойотата бих я задраскал от списъка. И шкодата и турана са добри модели. Двигателя е страхотен и ще те очарова с разход , равномерна работа и динамика за 105 к.с. , които на много хора се струват малко, но за семейна кола са достатъчни.
От 3-те избрани от автора само тойотата бих я задраскал от списъка. И шкодата и турана са добри модели. Двигателя е страхотен и ще те очарова с разход , равномерна работа и динамика за 105 к.с. , които на много хора се струват малко, но за семейна кола са достатъчни.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
connor cane написа:Като започнат "спецовете" да обясняват как 150 000 се навъртат за първите 2 години и винаги ми е ставало много забавно.![]()
Само за сравнение давам статистика - средният годишен пробег на шофьор в Германия е цифром и словом 14 000 км.
Ти понеже си още по-голям спец, хайде да обясниш, дали няма ОГРОМНА разлика в цените на тези, дето въртят по 14 к на година и са на реални под 100 000 километри за 6-7 години и курниците,
дето се вкарват в БГ на МИНИМУМ 350 000 км? Що се правиш на интересен?
- krasengn
- Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
- Двигател: RP 1800
- Контакти:
Защо да задрасквам именно Королата? Аз пък все повече към нея се ориентирам. 100 лв по-евтин данък всяка година. 20лв по-евтина ГО всяка година. По-икономична.
Октавията ми е първа резерва. По-евтини части от VW. По-икономична от Турана...
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Недей така, колега. Моля те. Октавията е на петилетка поне над Королата като изработка, усещане и возия! Даже сега като загледах таблото на Королата - ми 10 години не им мърдат като разлика в интериора.
УЖАС! Королата е нисък клас японски ЗДРАВ автомобил, ама е като сделан в СССР вътре, ама още по-пластмасово!
Октавията е на поне 300 000 км, ама аз пак бих избрал нея. За 13-14 к може да намериш Мазда 6 втората генерация, в пъти по-кола е от Октавията, ама там няма мотор 105 коня. Макар че то малкият данък не беше ли до 102?
УЖАС! Королата е нисък клас японски ЗДРАВ автомобил, ама е като сделан в СССР вътре, ама още по-пластмасово!
Октавията е на поне 300 000 км, ама аз пак бих избрал нея. За 13-14 к може да намериш Мазда 6 втората генерация, в пъти по-кола е от Октавията, ама там няма мотор 105 коня. Макар че то малкият данък не беше ли до 102?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Okтавията е на петилетка единствено пред Дачия Логан ... за сега 

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Японците ги бива наистина много при джиповете, при леките автомобили са нищо особено, дори и посредствени, автомобилите им не блестят с нищо(говоря за модели до към 2010-2012г.). Тойота имат един добър дизел - 1/2AD и нищо друго, което да е по-добро от ВАГ. Този модел Корола е толкова безличен и изглежда като модел от 90-те, както отвътре, така и отвън. Ако толкова искаш Тойота, си вземи Версо с 2.0 дизел(1AD) или 2.2 дизел (2AD), за който модел с тази моторизация може да се твърди, че е изключително здрав и е, може би, единственият ставащ японец от тези години.
Не знам в кой клас се води обсъждания модел Корола, но на размери - и вътрешни и външни е един клас под Октавия.
П.П. ако тези 100лв от данъка и 20лв от ГО са ти толкова определящи, по-добре инвестирай парите си в такси, градски и обществен транспорт.
Не знам в кой клас се води обсъждания модел Корола, но на размери - и вътрешни и външни е един клас под Октавия.
П.П. ако тези 100лв от данъка и 20лв от ГО са ти толкова определящи, по-добре инвестирай парите си в такси, градски и обществен транспорт.
krasengn написа:Защо да задрасквам именно Королата? Аз пък все повече към нея се ориентирам. 100 лв по-евтин данък всяка година. 20лв по-евтина ГО всяка година. По-икономична.
тази октавия или фолксваген не мисли, че имат различни цени на частите. , 120лв не би трябвало да са ти определящи, като се има предвид колко рядко срещана е корола комби, решиш ли да търсиш едрогабаритни части каквито и да е зад предните врати увисваш, алтернативи няма, втора употреба трудно...
Каско ще правиш ли ? Ваг дизел без каско са ти 8000лв в торбичка на улицата и стискаме палци да не я види някой...
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Единствения плюс на Королата е по-ниският данък. Ако 100 лв. на година ще те компенсират да караш спъната колица от нисък клас ...
Аз на първо място бих сложил Турана, а след това Октавията. Този двигател 1,9 105 к.с. е чудесен, има достатъчно мощност за тези купета, икономичен е и може да се чипне до 130 коня при желание. Солидни автомобили с добра изработка и относителен комфорт.
Разбира се, говоря по принцип, а не за конкретните екземпляри.
Аз на първо място бих сложил Турана, а след това Октавията. Този двигател 1,9 105 к.с. е чудесен, има достатъчно мощност за тези купета, икономичен е и може да се чипне до 130 коня при желание. Солидни автомобили с добра изработка и относителен комфорт.
Разбира се, говоря по принцип, а не за конкретните екземпляри.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
krasengn написа:Защо да задрасквам именно Королата? Аз пък все повече към нея се ориентирам. 100 лв по-евтин данък всяка година. 20лв по-евтина ГО всяка година. По-икономична.
Определено колата не е за подценяване,мотора /1,4D-4D/ е с верига ,няма скапан DPF филтър,НЯМА безбожно скъп демпферен маховик,няма проблемни дюзи,има доста прилична динамика за нормално шофиране,а разхода му е с литър по-малък от този на конкурентите ! Единствения проблем е да си намериш читав екземпляр /в нашето мобиле тази която си показал е единственото комби

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ако извади късмет да я намери и в японска сглобка ...те тогава вече ще си разбере от работата 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
krasengn написа:Проблем ли колата да е над 300 000км? Какво е лошото да е гримирана? Защо Королата трябва да минимум 2000 кубика?
Проблем е да се случи на мурдарин колата. Виждал съм и на малко км на какво прилича, виждал съм и на сериозни км, но поддържан. Истината е, че второто е рядкост.
А за 2.0-та литра мотор и за минимума , това го казах малко в кръга на шегата . 1.4 не е по-калпав , просто си е малък мотор за това купе. Това е мое мнение разбира се . Не , че няма върви и да те вози. Не знам и дали ще случиш на поддържан такъв. В немско са малко редки с този мотор 1.4 и комби. В Белия и Холандия мисля, че ще имаш шанс за по-лесно намиране
Дачия...не е "лоша" кола, но аз посмъртно не бих дал толкова пари , еле па за дизел. Усещането е за евтинджьос отсякъде.
Октавията е добра кола

Или си търси нещо до 4-5-6 к.лв Някой Г4 или Октавийка с ALH комби. Корав мотор и сносна поддръжка
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колега, когато избираш автомобил, ако гледаш в перспектива и държиш да си направиш сметка на разходите, пресметни си и тези фактори (гледам някои си ги сметнал):
- Данък
- Застраховки
- Разход на гориво
- Цени за обслужване - части и труд
- Цени за непредвидени ремонти (включително наличност на части втора употреба)
- Годишна обезценка
Гарантирам ти, че тези 120 лв., които си взел предвид по-горе са една много незначителна част от общите разходи по експлоатацията на автомобила. Да не стане евтини на брашното и скъпи на триците...
- Данък
- Застраховки
- Разход на гориво
- Цени за обслужване - части и труд
- Цени за непредвидени ремонти (включително наличност на части втора употреба)
- Годишна обезценка
Гарантирам ти, че тези 120 лв., които си взел предвид по-горе са една много незначителна част от общите разходи по експлоатацията на автомобила. Да не стане евтини на брашното и скъпи на триците...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”