Колебая се между Audi A4 B7 и VW Passat B6.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Колебая се между Ауди а4 б7 и Пассат Б6.
Мда... Само дето Аудито е с надлъжен мотор 

-
- Автомобил: Audi A3 8P
- Двигател:
tdi fen написа:кодовете имат значение ако се търси 140 кс защото има 8 клапанови,който не са проблемни при 170 кс няма значение те са 16 клапана остава да се надяваш главата да е подменена иначе олекваш с още едни 5-6 хиляди лв
п.п мога да ти кажа кодовете на 8 клапановте на ауди и пасат но те са 140 кс
5-6 хил. лв не са ли много? Откъде я имаш тази информация?
Bro0z3r написа:Мда... Само дето Аудито е с надлъжен мотор
А има ли значение дали е надлъжно или напречно?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
vinixxx написа:Мисля,че двата автомобила са на една и съща платформа,разликите са предимно козметични
Да,ама не!
Както е написал колегата,при тези автомобили има разлика при монтирането на мотора.
Освен това при Пасат В6,Фолксваген не използват предно многораменно окачване.За разлика от Ауди.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Има разлика в комфорта, в поведението на автомобила.
Знаеш ли, я вземи и тествай от двата вида по един автомобил от обяви, за да придобиеш на практика представа, така по картинки не става.
П.С. аз продължавам да те съветвам да си вземеш един Голф 3 за 1500лв, да го постегнеш за още 500 и да го караш година- две, докато свикнеш, тогава направо на Ауди Б8 ще се метнеш, ще са поевтинели още
Знаеш ли, я вземи и тествай от двата вида по един автомобил от обяви, за да придобиеш на практика представа, така по картинки не става.
П.С. аз продължавам да те съветвам да си вземеш един Голф 3 за 1500лв, да го постегнеш за още 500 и да го караш година- две, докато свикнеш, тогава направо на Ауди Б8 ще се метнеш, ще са поевтинели още

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ха ха,на момчето му се кара В7 S-- line ,ти го пращаш Г3 да си купи,че той девствен ще си остане с тази тройка 

-
- Двигател:
Stivi написа:Ха ха,на момчето му се кара В7 S-- line ,ти го пращаш Г3 да си купи,че той девствен ще си остане с тази тройка
Точно заради такива като тебе с тия трашалки голф 4-ки искам да си купя нещо по мощно! Защото вие ГОЛФАДЖИИТЕ се мислете за много големи! Аэ скоро ще се кача на около 9-10 годишна кола, а ти ще продължаваш да си караш голфчето и да се мишлиш за гъзар!!!

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Такааа,четете му бисерите и продължавайте да му помагате в избора на "бегачка",после ще го четете в черната хроника как се е увъртял около някой стълб 

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Колата не е израз на социален статус, но за едно си прав- с А8- цата се придвижвам почти без конфликти по пътя, с Фабията всеки ден съм на ръба да ме опатка някой, само защото карам колата на жена ми 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
В Белгия ли ще я купуваш и поддържаш колата?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Едва ли има значение, с този начин на мислене....
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Ама вЕрно ли сравнявате А4 Б7 с Пасат 6? Недейте така. Стига дееее ;)
Пасатът е по-голям, доооооооста по-голям и с по-добра возия и визия.
При 2.0 тди моторите болежките са им еднакви (без А3).
И при всички 170 кончета мотори има дерт с маслената помпа ако не я хванеш навреме (да смениш шестостена във вала, стига вече да не е превъртял).
И при всички 170 кончета мотори има дерт с маслената помпа ако не я хванеш навреме (да смениш шестостена във вала, стига вече да не е превъртял).
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Pagemakerboy написа:Ама вЕрно ли сравнявате А4 Б7 с Пасат 6? Недейте така. Стига дееее ;)
Като цяло съм съгласен колега но не и в частта за визията и возията . Аудито е с многораменно алуминиево окачване което технологично е доста по-добро и осигурява по добра стабилност и поведение в завои при динамично шофиране. Така че зависи какво разбираш под по-добра возия. Ако имаш пред вид че окачването на на пасата е настроено по меко мога да се съглася до някъде. При аудито много зависи с какви настройки и твърдост на пружините е конкретния автомобил. При S-Line моделите окачването обикновено е с по-твърди и спортни настройки. За визията въпрос на вкус и е чисто субективен въпроса. За мен лично А4 B7 Avant с истински външен S-Line e в пъти по-динамично и спортно изглеждащ автомобил в сравнение с Passat B6 Variant Highline . Иначе за размерите си прав - пасата е по широк автомобил както вече отбелязах в предишните постове. Повтарям се но за мен най-големия плюс на аудито е комбинацията на този двигател с Quattro . При пасата тази комбинация е супер рядка и е само със автомат.
-
- Двигател:
hooligan_sk написа:В Белгия ли ще я купуваш и поддържаш колата?
Ще я купя оттук, поне ще знам на колко реални км е, иначе ще си я карам в България

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
И какво като скоро , ще се метнеш на 9 - 10 год. автомобил , да не си мислиш че си хванал Господ за шлифера , мислиш че 10 год. автомобил е нещо нечувано и невиждано по пътищата на България ли !
Не си мисли , че ще си рицаря на пътя , а и едва ли си ти човека да дава определения за голфаджийте , при положение , че сигурно до вчера си карал колело .

-
- Двигател:
Колега няма нужда да обиждаш и ти... Аз просто питам защото нямам опит с коли и затова питам. Да е жив и здрав татко не съм се качвал на ГОЛФ като колегата който ме обижда
От 12 годишен карам кола спокойно ;)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”