Seat leon 1.8t 180hp Въпрос???
-
- Автомобил: е39 530д с чип и м-пакет
- Двигател:
- Контакти:
Re: Seat leon 1.8t 180hp Въпрос???
Понеже бензин съм карал малко,от колко оборота започва да набира този мотор 1.8т?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Леона върви повечко от това дето караш,имам такъв. Ако е читав и ремапа е хубав-върви осезаемо повече. Но не е бегачка незнайна... Към 7 до сто с хубав чип. При мен турбото тръгва от 1800 оборота,над 5500 вече почва да се забавя ускорението и превключваш за да го държиш в бууст,иска си по-горна предавка,за щастие е с шест.
-
- Двигател:
- Контакти:
lion_heart002 написа:Леона върви повечко от това дето караш,имам такъв. Ако е читав и ремапа е хубав-върви осезаемо повече. Но не е бегачка незнайна... Към 7 до сто с хубав чип. При мен турбото тръгва от 1800 оборота,над 5500 вече почва да се забавя ускорението и превключваш за да го държиш в бууст,иска си по-горна предавка,за щастие е с шест.
Не искам някаква бегачка, просто ако този сеат има такъв вървеж както казваш колега -това е колата за мен и това което търся,а именно по малък автомобил с бензинов двг 6 скорости с по ефтина поддръжка :)
Колега може ли да споделиш за някакви чести проблеми или нещо което не ти допада в тази кола след като я караш вече от дълго време? И зимата имал ли си проблеми с нея?
-
С колата съм нямал никакви проблеми,но естествено като я купих смених комплект ангренаж,термостат,всички течности,четири гуми и спирачки отпред и отзад комплект. Колата съм я карал само 30 000 км за тия две години понеже е била винаги втора или трета кола за ползване... Купих го с джанти 18-ки и това не е много добре за дълъг път-изморява. Иначе е адски стабилна на 245/35/18...
-
- Двигател:
- Контакти:
Ясно,благодаря за отговора колега,18-ки джанти повече да не съм чул
само ми разбиваха колата по тези пътища(лично мнение)

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това дали ще се чупи и дали ще е поносима за поддържане зависи повече от екземпляра който ще изровиш колега. Има си доста неща които могат да се объркат по колата. Но при равни условия е доста по-евтина за гледане от Е39ка 

-
- Двигател:
- Контакти:
Оооо 3.0литра дизел е чудо.3 години го карах и като влеза в сервиз чак се плашех,просто за такава стара кола не си заслужава толкова пари за ремонти,плюс това дизела е много капризен ама много отказах се :)
Имам приятели с Леони дизелови частите да не кажа голяма дума, но са около 3 пъти по евтини.
Имам приятели с Леони дизелови частите да не кажа голяма дума, но са около 3 пъти по евтини.
Последна промяна от IvanMan на Сря 10 авг 2016 12:33, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Има и Леони дизелови които ще прекинат шестака,но просто тея коли са вече на години и е хубаво да се погледне техническото състояние най-напред.
-
- Двигател:
- Контакти:
Ооооо дизеловите леони не искам и да чуя. В моя квартал имаше 4 бр тди 110кс с чипове и разни спринт бустери и всичките сменяха двигатели чак. Бензин искам, но остава да покарам такъв леон и да преценя дали ми харесва. Намерих един човек с а3 1.8т 180 кс - тез дни ще тествам да видя как е :)
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Aз карах дизелов, 110-ка, служебен около 80 000 км. Уникален автомобил, беше със сменен софтуер, но направен качествено, вървеше уникално и с добър разход. Освен ремъци, ролки, водна помпа и масла и филтри, друго не съм сменял. Въобще не си прав за дизеловите, въпросът е в поддръжката! 

-
Щом питаш за 180 коня,то това е купра. Няма нищо общо с обикновен леон,окачване,скорости,спирачки,мотор,салон,всичко е различно,вратите са усилени отвътре. Не е като обикновения и е доста приятна кола. Мнения за обикновения не ти вършат никаква работа,просто защото обикновения е пълна скръб пред купрата. Все едно да сравняваш A8 и S8, или голф 3 1.6 с GTI и прочие... Отиваш и гледаш купра,иначе си губиш времето. Не знам какво очакваш да разбереш от това А3 , то е напълно различна кола.
-
- Двигател:
- Контакти:
lion_heart002 написа:Щом питаш за 180 коня,то това е купра. Няма нищо общо с обикновен леон,окачване,скорости,спирачки,мотор,салон,всичко е различно,вратите са усилени отвътре. Не е като обикновения и е доста приятна кола. Мнения за обикновения не ти вършат никаква работа,просто защото обикновения е пълна скръб пред купрата. Все едно да сравняваш A8 и S8, или голф 3 1.6 с GTI и прочие... Отиваш и гледаш купра,иначе си губиш времето. Не знам какво очакваш да разбереш от това А3 , то е напълно различна кола.
Това е доста интересно, не го знаех. Значи окачването е различно хмм. Знам че аудито не е същото но на този етап няма друго. Поне да разбера колко е мощен мотора.
Последна промяна от IvanMan на Чет 11 авг 2016 14:10, променено общо 1 път.
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
Колега, как можеш да кажеш, че не искаш бегачка, а да се оглеждаш за Сеат 1,8T 180 к.с. Това да не е кола за ходене до магазина или до детската градина? В случай мисля, че сменяш кон за кокошка, това е мое мнение. И след като го вземеш, другото което ще направиш е да му сложиш газ. То е ясно защо е гимнастиката, ама що ни будалкаш тука.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има няколко купри в момента , истински купри 209 или 225 , с k04 са докато 180ката е k03s , за около 7к, ако искаш performance......с чип стават към 260 коня, аз съм на мнение, че ако е гарга ще е рошава, газ - защо не , колко народ дето едно време разправяше, че никога няма да си сложи да видиш сега как я тачат тая същата газ и никога няма да карат само на бензин.
-
Кола с ускорение 7.7 до 100 не е сила неземна... С чип сваля на около 7.2, това не е бегачка... Виж ако е около и под 5 до 100 има тръпка.
Тогава можем да говорим за "бегачки" и тн.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”