Голф 5 2.0 SDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Голф 5 2.0 SDI

Мнениеот Dagestan » Вто 16 авг 2016 9:14

Хубави са 5-ците. Но по-добре ще е 1.9тди 90к.с., отколкото 2.0сди.
Иначе едно Пежо 207 ще ти пасне по-добре.

Потребителски аватар
olya.zlatkova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olya.zlatkova » Вто 16 авг 2016 20:34

Може би наистина ще търся пежо или нещо, което ми хареса от автокъщата. Все пак мисля да поизчакам още месец. Та затова искам да събера мнения за горе-долу читав автомобил с по-лесна поддръжка. Всяко мнение за мен е ценно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 авг 2016 5:20

Като цяло, автомобилите с лесна поддръжка, като този в профила ми, отдавна ги няма по автокъщите. Съвременните, актуални модели, към които сте се насочили в голямата си част не спадат към лесното и евтиното :wink То лесно и евтино са относителни понятия ама, нейсе. :cool
Може би някоя конвенционална бензинка би покрила критериите хем да е готина, хем да не бърка много в джоба :th_up

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 17 авг 2016 6:18

Взимаш си едно Пеженце 1.4 от 2011та (фейслифт),реално е с предницата на новото 207 ,а караш 206,което е готино.Моторчето е старото от 206 и е наистина читаво.Има си модерна и приьтна визия,чудесна кола за дама.Едно такова бонбонче с 4 врати..направо идеално.
Пак е 75коня,колкото голфа,но е по леко и върви по добре.
Евтина колица ,един заден мост имаш проблемен и дотам.
Вечен мотор ,стига да не се прегрява.
Върви доволно тая въшка,идеална градска кола.
Лесно се газифицира...10 в София и си бръмчиш.
Още един плюс е ,че за 8000 ще вземеш пежара поне 2011та,което си е доста по-прилична година и все пак,по ново ,по-добре.Пък е и адски здраво.
Успех

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 17 авг 2016 20:30

olya.zlatkova написа:Поне петицата така ми изглежда. Накрая ще яхна някое пежо и така.

За съжаление това се е превърнало вече в "класика" за този форум ... Влиза някой да пита за конкретен модел VW с конкретен двигател който е готов да купи , налазват го няколко "дежурни" VW хейтъри и му обясняват как всичко друго било по-добро само сакън да не е VW . Аргументацията е "желязна" - "Щото така", със няколко упорни точки - скъп, стар ,километри, разходи и т.н . Конкретно естествено не се казва и показва нищо като факти черно на бяло .
Обикновенно ги подминавам тия коментари с усмивка но тука вече не се сдържах - да ми обяснява накой си как пежо 207 е по-добра и надеждна кола от Голф 5 трябва или да е малоумен или просто да няма елементрарни познания в сферата на автомобилите . Най-интересното е че това не се случва във форум на пежо или къде да е а във официалния форум на VW - wtf ... ?!?
Вярно че живеем в демокрация и без цензура но немога да си обясня защо се толерират подобни VW хейтъри и тролове точно в този форум но администрацията си знае най-добре . :rolleyes

Конкретно за колата със двигателя към която си се насочила ще ти върши идеална работа за целта за градско шофиране и да караш децата на детска градина . Двигателя ще е предостатъчен и е супер надежден и икономичен. Парите които ще инвестираш в VW в бъдеще ще се запазят в много по голяма степен спрямо пежо да речем.

За съжаление подобни теми по форуми няма да ти помогнат за правилния избор именно защото в тях пишат всякакви елементи без дори да имат бегла реална престава и досег със нещата. Трябва да можеш да четеш между редовете и да отсяваш полезното от плявата което не винаги е лесна задача. По добре виж на живо конкретния автомобил , покарай го и се конслултирай със компетентен човек на който имаш доверие. Успех и ще се радвам да влезеш в клуба :th_up

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 17 авг 2016 20:39

Колега ти явно четеш избирателно.
Никъде не съм казал,че пежото е по-добро от петицата.
:gruebel
Търси се оптимален вариант нали така?
Пъргавина,лесна за поддръжка,градска кола ,която няма да ти скъса джоба и няма да бъде открадната.По-новата година също не е за пренебрегване.
Никъде не съм казал,че голфът е лош ,нестава за кола и така нататък.Това е твоя интерпретация и е напълно грешна.
Това е предложение,една алтернатива-самият автор заглежда Пежо и го предложих,не е хейтване иили тролизъм.

Хубаво четеш между редовете,но явно наистина е само между тях.

Поздрави

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 17 авг 2016 20:43

Виждам че някои "елементи" започват да се припознават ... :love.vwclub

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 17 авг 2016 20:49

Стоев, дай определение за понятието хейтър.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 авг 2016 20:50

Недей, че да не вземем да се припознаем и двамата :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 17 авг 2016 20:56

Аз понякога също съм препоръчвал нещо различно от ФВ ( в зависимост от точно посочените критерии) , ама пижо... :thumb_down Нито пежо , нито рено , нито ситроен моля. Единсвеният им плюс - рядко се крадат, това е. Останалото са минуси. . От Франция само сирене, вино и салам.
Сори за оффтопика. Успех колежке.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 17 авг 2016 20:59

Мачка , пи4ка и елхичка............Никога! Накарах се на служебни таралясници , но най големи ядове съм брал с едно Пежо-307/чисто ново/. Месец не се е минал да не ме е оставяло на пътя. Истината е , че след 2000г. европейските коли не струват. Виж там нещо японско или корейско.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 17 авг 2016 21:21

Наистина е абсурдно да се пробутва Пежо наляво и надясно. Ок, изглеждат "модерно". И безхаберните водачи които просто карат от точка А до точка Б си ги харесват. Но моделите им от 206 насам са чисто и просто неприятни за управление. Уникална каша от твърдо и в същото време люлеещо окачване, кормилно управление под всякаква критика и разнообразно странни контроли. Това видео обобщава най-добре: http://www.dailymotion.com/video/x2if9gy

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Чет 18 авг 2016 8:34

Колежке, надявам се да не си се отказала от SDI-то, което си пуснала, като предложение. Отиди задължително да го видиш или най-малкото му вземи VIN номера и направи проверка в Порше.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 18 авг 2016 10:18

Съгласен съм с колегата стоев. Колежката пита за голф 5, някои я пратиха за пежо, други за шевролед, на трети голфа бил скъп. Тя си е преценила, че има пари за голф 5, пита конкретно за този двигател. :smile

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 18 авг 2016 10:38

Конкретно 2.0 дизела е проблемен мотор.По малко главоболия ще имаш с 1.9мотора който също е дизелов.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”