Vw Passat или VW Golf след 2006 г.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Vw Passat или VW Golf след 2006 г.

Мнениеот hooligan_sk » Пет 19 авг 2016 15:51

dade написа:На мен много ми харесва Голфчето което съм дал като линк, обаче чета някакви ужаснио неща за TSI моторите и проблеми с обтегачи и ангренажната верига и че имало шанс направо тоталка от дефект в някое от 2-те.

Да, за товая съм ти написал че се сменя комплекта. Тотални повреди се случват след като покараш доста време с дрънчаща верига и я неглижираш.

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Пет 19 авг 2016 17:26

Че какво му е на peugeot 407sw 2.0 hdi , панорама, след 2006, навигация, широки кожени седалки, семейна, здрав мотор (в сравнение с 2.2 hdi). Освен всичко се вписва идеално в бюджета, дори може да останат пари за обслужване. Ако ще го сравняваме с голфа или с октавията, за тези пари какво ти предлагат от vag нито кожа, нито навигация, нито изглед към небето. За возия също, вече с пасата нещата са други, но пък и там цената се покачва.

Хайде да сравним поддръжката на 2.0 hdi 136к.с. и 2.0 tdi 140к.с. или 1.4tsi, к-кт ангренаж за hdi 200лв (евтина смяна), 2.0tdi 400лв к-кт, tsi ако е както при VR моторите трудно ще си намериш майстор, fsi то там цената пак отива към 400лв.

Че съм вагаджия така е, но не винаги правилният избор е VW, ако се разполага с малко повече пари (не се знае какъв ти е бюджета) да се напомпа пасата със кожи/екстри мачка пежото. За тези пари 407sw (с хубаво оборудване) ще е много по стилно, по ще се набива на очи. :th_up

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Нед 21 авг 2016 19:58

Моето мнение е като на hooligan_sk. Допълнително мога да кажа, че поради "лошото име" на 1,4 TSI можеш да постигнеш по-добра цена за аналогично състояние в сравнение с дизелов екземпляр. Успех! :smile

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Нед 21 авг 2016 21:12

СтегнАл си си Пежото, що ти трябва да въртиш отново рулетката?!
То не е останал скъп ремонт или обслужване вече по него... Ако всичко сменено по него, изкара и половината пробег, който са изкарали оригиналните части до сега...пак е по-добре от взимането на нещо в незнайно състояние.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”