IceHeart написа:Да те прецакат с 20 бона...ако си си дал последните пари за кола.
Ако някой има всичко ~20 хил и ги даде за кола, по-скоро заслужава подобна случка.
IceHeart написа:Да те прецакат с 20 бона...ако си си дал последните пари за кола.
Jolly Roger написа:...Изводите от гореописаната случка за мен са, че е крайно време държавата да въведе регулации на пазара на стари автомобили подобни на германските. В германия освен че връщането на километражи е престъпление, а не задължение както го приема БГ автоджамбазина, също задължиха търговците предлагащи автомобили втора употреба да издават гаранция и ако има проблеми недоволния клиент връща колата или ремонта му е безплатен, което обуславя това, че на никой не му се сглобява кола от 2 тоталки или подобни Горублянски изпълнения. Отново искам да напомня, че преди покупката колата е проверявана в сервиз, но всички дефектите са добре замаскирани...
hooligan_sk написа: Имаш ли намерение
Jolly Roger написа:Здравейте, сега да споделя и аз моя опит с Ласерман карс (lasermanov.mobile.bg).
Публикувам мнението си и тук, тъй като в форума на Хонда решиха да заключат темата за нерегистрирани потребители, а според мен всеки има право да знае на кого си дава парите независимо дали е регистриран в даден форум или не.
777 написа:Ако вярвате, че тия изречения в закона могат да помогнат на всеки прецакан купувач, то всички търговци и автокъщи би трябвало да се откажат от дейността си. Кой би рискувал да продава кола на старо, с която може да се случи всичко след 1-2 дни - а законът да го изкарва отговорен за всичко. Не съм много сигурен доколко споменатото изречение важи за употребявани стоки.
777 написа:...Отделно при нов внос е масова практика търговецът да дава оригиналните документи на купувача, все едно купувачът сам е купил колата от чужбина, а продавачът въобще не фигурира в никакви документи.
icoico написа:А здрасти. След, като изклатиш закона, помагайки (срещу пари, понеже по този начин пада и цената на колата)на търговеца да укрие данъци, как очакваш законът да ти помогне, когато търговецът те изклати с развалена кола?
$100 написа:...Нищо не клатиш и помагаш. Продавачът мислиш ли, че ще се съгласи на друг начин на прехвърляне? Ако не си съгласен - хайде, следващия. А ти като си си набелязал тая кола ще помислиш 1 мин и ще се върнеш готов на всичко. Риск печели, риск губи - е, някои губят.
$100 написа:...Споменатото дело е интересно, но не съм достатъчно вещ в издирването. Ако може някой по-запознат да провери дали е имало обжалване и какъв е резултата. Много често на първа инстанция нещата се нареждат "справедливо", а накрая става "както обикновено".
dalgia-73 написа:Общо взето се въздържам от писане на коментари,но не мога да не изкажа възмущението си от тия така наречени търговци.Направо ми се свива сърцето като чета за неволите на колегата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 61 госта