Мнение за Volkswagen Passat Variant (B5) 1.9 TDI (110 Hp) комби
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Мнение за Volkswagen Passat Variant (B5) 1.9 TDI (110 Hp) комби
Има още мнооого неща в едно стандартно обслужване освен твойте 530лв. Към 1000лв спокойно заминават, а ако искаш детайлно да смениш всичко което подлежи на обслужване(това е желателно), много повече. За всичко се плаща и труд в сервиза...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да не съм се объркал и да чета тема в майбах форума?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Че те 4 нови гуми са 400 лева...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво общо имат гумите с обслужването на колата?
Сметнете му и гражданската ,винетката и очевидните неща като .... горивото например към графа обслужване
Сметнете му и гражданската ,винетката и очевидните неща като .... горивото например към графа обслужване

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Прав си, гумите нямат нищо общо с обслужването.
Само че за съжаление най-вероятно ще му се наложи да ги купи, понеже всички знаем колите нов внос с какви гуми пристигат на пазара 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Да го кажем така, купуваш кола нов внос от автокъща, човека пита какви разходи го очакват след покупката за да е подготвен финансово, и да си направи сметка колко да даде за кола и колко да си остави за обслужване след покупката.
Регистрацията, еко таксата, винетката, ГО ги оставяме на страна!
ангренажен комплект ролки и ремък - 250-350лв.
всички филтри + купе - 50-70лв.
пистов ремък - 10-15лв.
водна помпа - 70-100лв.
масло - 60-90лв.
антифриз - 30лв.
спирачна течност - 15-30лв.
предните накладки почти на 100% са за смяна - 70-100лв. дисковете в обозримо бъдеще
труд за всичко - 150-250лв. зависи от много неща
Гуми, купува задължително дали зимни или летни е без значение : тук според зависи но минимум 500лв. за 16 цола.
Без гумите и без регистрация сме на почти 1000лв. за по-стандартно обслужване от това ... не се сещам
Акумулатор още няма да включваме, нищо че купува дизел, но и там са едни 150лв. минимум
Aко няма да купува "нов внос" нещата стоят по-малко по-различен начин!
п.п. Гумите имат толкова общо след покупката на нов внос, колкото и всичко останало което ще му се наложи да смени.
Регистрацията, еко таксата, винетката, ГО ги оставяме на страна!
ангренажен комплект ролки и ремък - 250-350лв.
всички филтри + купе - 50-70лв.
пистов ремък - 10-15лв.
водна помпа - 70-100лв.
масло - 60-90лв.
антифриз - 30лв.
спирачна течност - 15-30лв.
предните накладки почти на 100% са за смяна - 70-100лв. дисковете в обозримо бъдеще
труд за всичко - 150-250лв. зависи от много неща
Гуми, купува задължително дали зимни или летни е без значение : тук според зависи но минимум 500лв. за 16 цола.
Без гумите и без регистрация сме на почти 1000лв. за по-стандартно обслужване от това ... не се сещам

Акумулатор още няма да включваме, нищо че купува дизел, но и там са едни 150лв. минимум
Aко няма да купува "нов внос" нещата стоят по-малко по-различен начин!
п.п. Гумите имат толкова общо след покупката на нов внос, колкото и всичко останало което ще му се наложи да смени.
Aми ако вземе кола от Германия с два чифта гуми с джанти? Ами ако има чисто нов ТUV?? Oт там кви дискове и кви накладки.Говорите така все едно ще отиде да вземе най големия леш от Италия.
Re: RE: Re: Мнение за Volkswagen Passat Variant (B5) 1.9 TDI (110 Hp) комби
parno написа:Къде прочете демпферна шайба и труд да съм писал? И да - за написаното това казвам. Да не пиша на китайски , че да не разбра?
Това че ти правиш половинчати работи не значи, че и другите хора ги правят. Човека пита какви разходи ще има след като купи кола. Ако иска да разчита на тази кола ... с твоите 530 лева .. по-добре с градския да пътува.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ангренажен комплект с метална водна помпа(350лв), пистов с обтегач(абсолютно задълже за такова TDI - 200лв всичко), всички течности(150лв) и филтри(нафтовия е скъп, всички са към 100лв) ми се струват задължително обслужване, без значение състоянието и произхода на автомобила. Работата за това удоволствие е около 200лв(120лв е само свалянето на предницата за ангренажа, надлъжен мотор е). Това са точно 1000лв. От там нататък, дори да намериш супер запазен екземпляр, имаш някакви дреболии за правене. Ако колата е нов внос, само за да се появи легално на пътя също са нужни 550-600лв. И тн и тн, изброявал съм особености на роторните помпи по-назад в темата. 

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
BurgasVW написа:Aми ако вземе кола от Германия с два чифта гуми с джанти? Ами ако има чисто нов ТUV?? Oт там кви дискове и кви накладки.Говорите така все едно ще отиде да вземе най големия леш от Италия.
Минала TUV, чисто нова, на 150 000км, карана само от баба в Италия.
На 100 вкарани коли, една е тази която е да речем в топ състояние, цената и обаче е доста висока, а всеки гледа да мине по-тънко.
Няма да коментирам, колко коли минават TUV, след два месеца автомата да речем сгъва - Австриеца я хвърля, идва тука нов внос и ти си казваш "Ооо тя е с пресен TUV, перфектна е, взимам я." И от там се почва ...
Всички коли които съм имал са били с дискове и накладки на около 80% а на сегашната ми е сменян и катализатора дори.Просто си отварям очите и не позволявам на пропадналите търговци да ме правят на луд.Съвет: Или колата в сервиз преди купуване или човек който разбира с теб.
Разбира се винаги може да изядеш дървото.За това първо в сервиз.Такива стари коли по добре да са с ръчни кутии че...Исках да кажа че колата преминала TUV няма да иска нови дискове,накладки , носачи,гуми , климатикът ще е Ок и т.н. И да за 2800лв няма такъв б5. Абе голям филм е да търсиш...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Вие сериозно наплашихте колегата
Ето, колко ми стъпи първоначалното обслужване, на същия автомобил "AFN"
Къс накрайник - 20 лв
Пистов ремък - 25,90 лв
Втулка носач 4 бр - 36 лв
Маншон полуоска - 14 лв
Филтър купе - 15 лв
Антифриз - 16 лв
Масло - 47,50 лв
Горивен ф-р - 24 лв
Въздушен ф-р - 11 лв
Маслен ф-р - 8 лв
Водна помпа - 55,50 лв
Ангренажен к-т - 166 лв
накладки - 50 лв
обща сума = 490 лв "грубо" в цената влиза и майсторлъка
Та, с такава сума стартирах аз като го взех, регистрация,еко такса,номера,гражданска и т.н. още г/д 500-600 лв

Ето, колко ми стъпи първоначалното обслужване, на същия автомобил "AFN"
Къс накрайник - 20 лв
Пистов ремък - 25,90 лв
Втулка носач 4 бр - 36 лв
Маншон полуоска - 14 лв
Филтър купе - 15 лв
Антифриз - 16 лв
Масло - 47,50 лв
Горивен ф-р - 24 лв
Въздушен ф-р - 11 лв
Маслен ф-р - 8 лв
Водна помпа - 55,50 лв
Ангренажен к-т - 166 лв
накладки - 50 лв
обща сума = 490 лв "грубо" в цената влиза и майсторлъка
Та, с такава сума стартирах аз като го взех, регистрация,еко такса,номера,гражданска и т.н. още г/д 500-600 лв
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: RE: Re: Мнение за Volkswagen Passat Variant (B5) 1.9 TDI (110 Hp) комби
DaDiablo написа:parno написа:Къде прочете демпферна шайба и труд да съм писал? И да - за написаното това казвам. Да не пиша на китайски , че да не разбра?
Това че ти правиш половинчати работи не значи, че и другите хора ги правят. Човека пита какви разходи ще има след като купи кола. Ако иска да разчита на тази кола ... с твоите 530 лева .. по-добре с градския да пътува.
Нито си ми карал колата нито си я виждал за да ги знаеш тея неща бе зеленчук

Като свършат аргументите следват подобни коментари.
Мойто винаги е по-хубаво, другите винаги са се прецакали. Нищо че 10 човека ми казват обратното.
Мойто винаги е по-хубаво, другите винаги са се прецакали. Нищо че 10 човека ми казват обратното.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”