hooligan_sk написа:1,6TDI имам вкъщи от 2011г, закупен нов, сега на 55 000км. Мотора като цяло има доста драми с DPF, дюзи и разни такива прелести. Отделно е немощен и некултивиран.
Различни различни хора, различни предпочитания. На мен много ми допада 1.6тди, вървежа също ме устройва прекрасно. Писал съм и преди, от впечатленията и наблюденията ми над 1.6тди, което вече е над 300 000км и се кара ежедневно по много километри, ами върви, не гори и не се чупи(това е доста относително). Колата дойде на 250 000км от Германия 2015г., там е почти изцяло извънградско, тук също се кара предимно на по-дълги отсечки, и проблеми с дпф все още няма, горивната помпа се предаде преди известно време, също и помпа на съединителя, тук за разумна цена се смениха, но в Германия съм сигурен, че ще ти смъкнат кожата за горивната помпа.
Спрямо 1.9тди пд, здравината е сравнима, но не и с 1.9тди с роторните гнп.
Абе, с няколко думи - колкото по-нов е модела, толкова по-скъпи са ремонтите, а надеждността леко спада.
Вероятно не би сгрешил автора, ако предпочете 2.0тди, динамиката в повече ще е в голям плюс.