Избор на висока кола/малък джип до към 8000лв.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на висока кола/малък джип до към 8000лв.

Мнениеот Кайзен » Пон 02 яну 2017 13:26

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
gergeto написа:Грознички са,ама са железни.

И за всяко дори малко по-сериозно обслужване или ремонт се пипат само от хора запознати с особеностите на тази марка автомобили.
За справка провери каква е основната ориентация на фирмата-майка Fuji Heavy Industries. :c020

Основната ориентация на Fuji Heavy Industries е
Fuji Heavy Industries, Ltd. (富士重工業株式会社 Fuji Jūkōgyō Kabushiki-gaisha?), or FHI, is a Japanese multinational corporation and conglomerate primarily involved in aerospace and ground transportation manufacturing, known for its line of Subaru automobiles.

Също така от 01.04.2017 Fuji Heavy Industries, Ltd. ще се казва SUBARU Corporation - http://www.fhi.co.jp/press/file/uploads ... 0512_3.pdf

Аз също бих предложил Subaru Legacy/Outback/Forester. Още повече, че последния влиза в класацията на "Най-надеждните коли на повече от 10 години" - http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... 10-godini/

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 02 яну 2017 21:54

Vlad777 написа:
icoico написа:Върви прилично, гори прилично(под 7 литра извънградско).

Този разход подозирам, че е с около 100 км/ч по километраж, което е реална скорост 90. Ако заковеш постоянни 140 по GPS едва ли ще е под 9.

Чисто извънградско, само под 100 км/ч. Сложил съм 30 мм по- високи гуми, та километражът показва горе- долу реалната скорост. Комбинирано софийско(него не го броя за градско :mhihi) /извънградско/магистрала под 130 км/ч. около 9. На 140 продължително нямам нерви да карам, имам чувството, че се возя в платноходка :mhihi Двигателят е 2.0 ХДИ 109 к.с. на "Пежо".

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 02 яну 2017 22:45

За тези пари, и за това за което го търсиш аз бих избрал Мицубиши Аутлендър I 2.0 бензин.
Имаш клирънс, имаш прост и здрав бензинов японски мотор, имаш постоянно 4х4, нямаш проблеми с ръждата, имаш място, имаш добра возия, с ГИ имаш разход 10/100 газ извън и 12-15 градско, нямаш дребни и досадни ежедневни проблеми характерни за други марки. Нямаш бавни, но едва ли ще са ти нужни, вътре е малко спартанско но за сметка на това автомобила е достатъчно здрав и надежден за да компенсира този недостатък. Другия вариант е да си купиш някоя Алфа украсена и накичена като сергия със всякакви екстри, и да висиш постоянно по-сервизите да ти ги ремонтират :biggrin

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Вто 03 яну 2017 16:11

Аз си взех Нисан X-Trail 2.2DCI 136hp харчи 6 до 120км (все пак е като тухла четворка с гуми). Двигателя е с верига доволна динамика за това купе. Рав 4 исках да взема но е доста по малък с по малък багажник ако това не те притеснява търси рав....
Ходя на ски на жена ми селото има участък където минават камионите за дърва няма как да мина с лека кола а и в Гърция където хода карам по пясъка. Разликата от 1000лв примерно за гориво ми е ок!

успех

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 яну 2017 21:44

Покарай го малко повече този X-Trail и си записвай с каква скорост караш и колко харчи, защото явно не си натрупал достатъчно километри с него. Комбинирано магистрално и извънмагистрално каране, винаги в ограниченията, това не пада под 8. То и няма как да стане с това кубче.

За да падне на 6 - твърдо под 90 км/ч, без отклонения, за повече от минута-две за цялото пътуване.

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Сря 04 яну 2017 8:39

Тва 6 което казвам беше даже до 100км зад един тир дълго време прав си като се замисля. Аз разход не гледам до 15 градско кола не ми пречи. Всеки трябва да си направи сметка преди да се хвърля. Пасата 170hp него под 10 градско е невъзможно.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 04 яну 2017 12:54

уж се търси колата да не ламя пък се спрягат дизелови сув който тежат по мин 1500кг ,според мен особено зимата градско имат доста висок разход,може би варианта бензинов с ги е по-удачен от към разход на гориво

Потребителски аватар
yobremove
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.9 AHF

Мнениеот yobremove » Сря 04 яну 2017 13:56

Да попитам: 4motion не е ли по-висок от предното?

Мога да кажа със сигурност при Бора няма разлика във височината. Моята Бора е само на предно, като по голямата част от предното окачване го смених с такова от 4motion. Преден мост, амортисьори, шенкели, дискове, стабилизираща щанга и биалетки (че и те са по различни заради моста).

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 04 яну 2017 14:25

Мисля че няма разлика в клиренса поне при пасат B5.5

tdi fen написа:уж се търси колата да не ламя пък се спрягат дизелови сув който тежат по мин 1500кг ,според мен особено зимата градско имат доста висок разход,може би варианта бензинов с ги е по-удачен от към разход на гориво

Щото бензиновите стават по-икономични зимата нали ... :mrgreen Точно за SUV оптималния мотор е само и единствено дизелов.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 04 яну 2017 15:21

На газ са икономични и зиме и лете, от дърт чепел само изненади и то неприятни, eле пък от тези курници които се продават в БГ.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Сря 04 яну 2017 16:31

Миналата година (преди 3 месеца) бях пред подобна дилема - удобен, практичен, непретенциозен автомобил, относително висок, икономичен и по възможност с добро товарно пространство с таван 7000 лева. Бях набелязал няколко марки и модели - Сузуки Игнис (оказа се слабичък), Сузуки СХ (малък багажник), Киа Сийд, Опел Астра Н... В крайна сметка след обикаляне, гледане и сравняване, реших да взема най-запазения (външно и вътрешно автомобил) и той се оказа Астра Н 2006 г., комби от Германия - покупна цена 6100, с регистрация и обслужване точно 7000. Автомобила е с 1.9 дизел 120 к.с. (достатъчни), 8 клапановия мотор (съзнателно избран) и прословутата М32 (гадна) кутия, която за сега не шуми. Колата харчи 5,2-5,5 извън града и около 8 градско (сега по студа). Тествана е по черен път - бива, катерене по бордюри - о.к. Комбито - екстра - събира три пакета фибран 8 мм. със сгънати седалки. Извода - обикаляне, в процеса на обикалянето могат да изникнат непредвидени оферти.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 06 яну 2017 7:12

Кайзен написа: primarily involved in aerospace

Кайзен, това надявам се знаеш какво означава всъщност? Надявам се и другите ще се досетят.
Като правило автомобилите произвеждани от такива фирми/концерни се отличават с особености в конструкцията и обслужването си - пример: СААБ, които за съжаление вече не съществуват. Не случайно собствениците на истинските стари СААБ-и(не Опелските подобия) ги считаха за хора със специфично мислене и маниаци на марката.
Знам и за пълното преименуване в Субару, но не счетох за необходимо да го пиша в тази тема.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 06 яну 2017 12:23

Така се получава когато в едно изречение има съставната буква "и". Един чете първата част, друг втората.
aerospace and ground transportation manufacturing

Кой е основния бизнес на FHI се вижда от графиката.
Прикачени файлове
FHI.JPG

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Пет 06 яну 2017 13:10

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 8201276205
Ето тази определено ми хвана окото. Карам същият автомобил само дето не е 4моушън. Малко и е висока цената обаче - 7100лв.

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Мнениеот Soldier90 » Съб 07 яну 2017 12:05

16 годишен пасат за над 7 к :no ,този не е в час

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”