Избор на автомобил - Passat B5.5, Golf 4
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Re: Избор на автомобил
Анкетата е достатъчно еднозначна.
- SlaviGavrilov
- Автомобил: VW GOLF 4 1 8T
- Двигател: AUM 2001
DoH_KuXoT написа:това заключение как го направи ? Масово са с климатроник и ръчни скорости , дори 2.0 е един от редките двигатели . Климатик също рядко се среща. Автомат още по-рядко. Общо взето заключението ти наобратно би било по-вярно.
Колега в момента няма нито една 1.8 без турбо в Mobile като в филтъра сложиш нов внос, седан и климатроник. Има една 1.6 но мисля че с този двигател ще е доста зле.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Избор на автомобил - Passat B5.5, Golf 4
Ами колегите са ти го написали - 1.8 или 1.8Т.
- SlaviGavrilov
Не искам 1.8 турбо защото вече става много коне и е доста бързо, а за първа кола не мисля че ще е много удачно.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 12 яну 2017 17:18, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "Цитат", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "Цитат", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
климатроника не е кой знае колко важна екстра по-важен е двигателя и състоянието,а климатроника дава повече ядове от климатика
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
1,8T е всичко друго, но не и бърз мотор колега. За автомобил като Б5.5 е по-скоро адекватна и задоволителна моторизация. Иначе си напълно прав че при Б5.5 няма как да го вземеш без турбината. 

SlaviGavrilov написа:DoH_KuXoT написа:това заключение как го направи ? Масово са с климатроник и ръчни скорости , дори 2.0 е един от редките двигатели . Климатик също рядко се среща. Автомат още по-рядко. Общо взето заключението ти наобратно би било по-вярно.
Колега в момента няма нито една 1.8 без турбо в Mobile като в филтъра сложиш нов внос, седан и климатроник. Има една 1.6 но мисля че с този двигател ще е доста зле.
това вече е друга работа, в купето на B5.5 изобщо няма да срещнеш 1.8 125к.с. , просто не се произвежда тази комбинация. Всички други бензинови ги има, 1.6...1.8T...2.0...2.3...2.8...4.0
- SlaviGavrilov
Благодаря ви за мненията най-вероятно ще се насоча към Passat B5.5 1.8T.
Искам да ви попитам какъв ще бъде разхода на бензин и на газ.
Сполочливо ли е газацифирането на този двигател и дали газта няма да се повреди турбото по някакъв начин.
П.П
И един последен въпрос каква е разликата между обикновенната газ и инжекцион. Инжекциона с какво превъзхожда обикновенната газ.
Искам да ви попитам какъв ще бъде разхода на бензин и на газ.
Сполочливо ли е газацифирането на този двигател и дали газта няма да се повреди турбото по някакъв начин.

П.П
И един последен въпрос каква е разликата между обикновенната газ и инжекцион. Инжекциона с какво превъзхожда обикновенната газ.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
С това че е по-умен, газифицирай смело 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
To и да искаш обикновена уредба,никой няма да се навие да я монтира
Иначе си работи чудесно с газов инжекцион,разхода е литър над бензиновия,мотора не се плаши от газ,даже я обича

Иначе си работи чудесно с газов инжекцион,разхода е литър над бензиновия,мотора не се плаши от газ,даже я обича

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Гласувах за Пасат,но карам чешкия еквивалент на Голф4 със споменатия в анкетата мотор.
Поддръжката на Пасата е около 30% отгоре спрямо Голф.
Колегата с Пасат е обяснил нещата,може да погледнеш и моите мнения.
Пасат с 2.0 като цяло е с базово оборудване.
При Голф е по-богато.
И все пак зависи как го е поръчал първия собственик.
А това за ТЮФ няма да го коментирам.
А съм и сигурен,че препоръчалите друг мотор в анкетата не са се качвали и карали 2.0.
Само са чули и чели.......
Поддръжката на Пасата е около 30% отгоре спрямо Голф.
Колегата с Пасат е обяснил нещата,може да погледнеш и моите мнения.
Пасат с 2.0 като цяло е с базово оборудване.
При Голф е по-богато.
И все пак зависи как го е поръчал първия собственик.
А това за ТЮФ няма да го коментирам.
А съм и сигурен,че препоръчалите друг мотор в анкетата не са се качвали и карали 2.0.
Само са чули и чели.......
Аз след прочетеното по форумите се бях наплашил от "чупливото и скъпо" окачване на пасат-а, от "скапания" 2000сс мотор, изпадна ми добра кола на добра цена и затова я взех. Вече 100хил км служи вярно и се убедих, че чета ли по форумите какво си пишат няколко човека не трябва да си купувам кола никоя че нито една не става. Интересното е друго, хейта е еднакъв, проблемите и драмите едни и същи само моделната година се мени. Минават 2-3 години и пасат б5.5 от най-рискова покупка се превръща в най-добрия избор. B6 става гадния модел, после видиш ли колко е по-здрав от скапания В7 и т.н. важното е да се предава форумната легенда, един познат на друг познат казал...
П.с. избираш запазен екземпляр и ще си доволен, попаднеш ли на милионник ще си се наиграл.
П.с. избираш запазен екземпляр и ще си доволен, попаднеш ли на милионник ще си се наиграл.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:и се убедих, че чета ли по форумите какво си пишат няколко човека не трябва да си купувам кола никоя че нито една не става..
Когато определени възли,детайли или конструктивни решения на един модел са доказано проблемни,не е зле човек да го знае предварително пък каквото си реши,то може и да се ожениш за някоя за която казват, че е минала половината квартал ,и да ти е вярна до живот,това обаче не променя факта ,че е минала квартала

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
DoH_KuXoT написа:Аз след прочетеното по форумите се бях наплашил от "чупливото и скъпо" окачване на пасат-а, от "скапания" 2000сс мотор, изпадна ми добра кола на добра цена и затова я взех. Вече 100хил км служи вярно и се убедих, че чета ли по форумите какво си пишат няколко човека не трябва да си купувам кола никоя че нито една не става. Интересното е друго, хейта е еднакъв, проблемите и драмите едни и същи само моделната година се мени. Минават 2-3 години и пасат б5.5 от най-рискова покупка се превръща в най-добрия избор. B6 става гадния модел, после видиш ли колко е по-здрав от скапания В7 и т.н. важното е да се предава форумната легенда, един познат на друг познат казал...
В друга тема тези дни, ти самият обясни точно какви са разходите на масло при този мотор. Положението не е розово. Окачването само по себе си не е чупливо, но сравнено с идиотоустойчивото и просто окачване на Г4 например, се разваля по-често. Това което се промени е че турски производители като АС метал и Беса предлагат съвсем читав и здрав комплект за 300лв. И не съм останал с впечатлението че Б6 се заформя като "читавия" модел, а на ред за оплакване е Б7. Напротив, масово се "хвали" Б7 като дебъгнат дериват на Б6.

В същата тема на предната страница. Сравнението с моделите го направих съвсем образно. Окачването... сменил съм два кормилни накрайника и един тампон долен десен - задния носач.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”