Туарег 7L (facelift) 3.0 - Съвети при покупка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Туарег 7L (facelift) 3.0 - Съвети при покупка

Мнениеот feikot » Пон 30 яну 2017 22:11

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пон 30 яну 2017 23:12

Филтърът се пълни като се пуска помпата в резервоара и се отвива болтчето на филтъра.

За клапите писах, че не съм сигурен, някъде съм чел, че са по-издържливи на новите или нещо такова.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пон 30 яну 2017 23:21

И двете изглеждат добре по снимки. Но ме съмнява да са на тия км. Не че е невъзможно.

Имат си екстри, ако те убедят в километрите си струва, стига да няма някакъв проблем.

Такава кола без да погледнеш с компютър след каране поне 10-15км не бива да се купува.

mhi406vt
Автомобил: VW Touareg 3.0 TDI 240hp
Двигател:

Мнениеот mhi406vt » Вто 31 яну 2017 7:02

Първата и на мен ми хареса, има си екстри, питай защо я продава, и мен леко ме съмняват километрите, но е възможно, моята е 2009 и е на 142К 1000% реални, ако тръгна да я продавам и на мен няма да ми повярват, затуй звъни и иди да я гледаш. Сравни също така цената с други със сходна година и екстри.
Сещам се да обърнеш внимание на:
- на място дай на Д и се ослушвай за звука на колата, после пусни спирачката и без газ я остави да видиш дали тръгва, дори да е лек наклон трябва да тръгва
- след това същото на задна.
- Направи и няколко отсечки с резки ускоронеия поне до 100, слушай звука и виж дали ускорява бързо и нормално
- след като си ускорил до 6-та скорост я остави без газ да намалява скоростта и слушай как превключва предавките надолу, обикновено ако има проблем най вече от 5 към 4 има удар, просто гледай как ги сваля скоростите
- искай ти да я караш, не да те возят.
И както вече няколко пъти се споменава като се спреш на някоя задължително през сервиз за диагностика

ПП: всъщност и втората визуално изглежда доста добре, но е внос и съм убеден че там има много подводни камъни, че чак и риф може да е

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Вто 31 яну 2017 9:21

mshbul написа:За обтегачите не съм сигурен, че е прав колегата, че не могат да се сменят горните само. Някой, който го е правил да каже.

Аз ако не съм сигурен няма да го напиша колега . Как да можеш смениш нещо което липсва ? :wink

Изображение

Колкото до дюзите при новия мотор - да, работят на 1800 бара а не на 1600 и като че ли са малко по-капризни към лоша нафта.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Вто 31 яну 2017 12:25

CASA от генерация 2 ли е и е без горни обтегачи?
Не го знаех това.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 01 фев 2017 20:31

Добре,за автомата още малко инструкции,нещо друго да има,което колегата mhi406vt да е пропуснал в бързината ? А нещо конкретно да набллюдавам като поведение на двигателя при палене ? Звуци и шумове,които са характерни (напр тракането на помпа дюзата или шума на екотек-а) ?

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Чет 02 фев 2017 8:48

При палене на студено може да се чуят обтегачите, ако са отпуснали, за 3-4 секунди тракат. Аз не съм го чувал, но така съм чел.
Но да не е под нумата, защото много вдига оборотите и не може да се разбере.

Ако на загрял мотор при палене задържа стартера или изгасват навигацията, таблото, изобщо пада напрежението силно е от дюзи, стига да е в ред акумулатора, защото би могло да е и от него.

Но ти няма да намериш кола без никакви проблеми. гледай да не са всички налице.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 02 фев 2017 8:52

Да де,ясно ми е,че без проблеми няма как да е,поне да видя кои са по-малки и кои са определящи да не се купува. 5 коли съм купувал сам,поне на 10на приятеля съм помогнал да си купят,но това ще е най-луксозната и скъпя,която ще вземам до сега,за това е малко притеснително. То тука по темите имаше съвети при покупка на кола втора употреба и като ги четох останах с впечатлението,че и в шоурума няма да отговарят на изискванията. Поне да е по-малкия дявол. За тия обтегачи четох,че при студено време можели да доведат до прескачане на веригата и за това са проблемни.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 02 фев 2017 10:06

Дюзите се гледат на Вагком (VCSD) на канали от 72 до 77 и стойностите им не трябва да надхвърлят +/-30 единици, около които нещата са обратими и поправими за без пари .Отрицателните стойности означават, че "пикаят" а положителните че са позапушени. Ако искаш да удължиш живота на дюзите задължително карай с възможно най-скъпата нафта като допълнително си слагай Bardahl BDC например.

Потребителски аватар
xeson
Автомобил: Golf 2 1989
Двигател: 1272 cc 2G

Мнениеот xeson » Чет 02 фев 2017 12:10

:offtopic Това с кражбата на фарове определено е сериозен проблем :stumm
Днес сутринта, отивайки на работа минах покрай един на ул. Нишава в София с липсващи :horror

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Чет 02 фев 2017 13:49

За прескачане на веригата е най-опасно при смяна на масло - докато напълни филтъра, обтегачите не са изпънали веригата.
Затова се пълни филтъра с масло преди да запалиш след смяната и се намалява риска.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пет 03 фев 2017 20:07

Ей тук човекът твърди, че е CASA мотора и като гледам си има горни обтегачи

https://www.youtube.com/watch?v=SgD_upoEv6k

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 18 фев 2017 17:16

Колеги,имам едно питане,каква е разликата между фейса и първия туарег като плюсове и минуси (надали има + за стария). Ясно е,че като по-стар,ще е по-амортизиран,дисплея в таблото е др,предполагам и някои екстри няма да има. Живота на компресора и въздушното окачване със сигурност ще е по-близо до края си,както и на двигател и СК,макар че и до екземпляр е,но какво ви е виждането на вас. Стои ли въпроса по същия начин като при Б5- Б5.5 ,изчистени детски болести и пр. или да гледам последни години преди фейса или първи след фейс ?

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Съб 18 фев 2017 21:09

Има някои дребни подобрения доколкото съм чел. Вече не помня какво беше, Смятам, че не е нищо особено.
Даже освен по фаровете и задния горен стоп направо не ги различавам.

Определено промяната във фаровете подобрява целия изглед на колата отпред.
Аз когато купувах това не ми беше критерий, но предпочитах да е фейслифта.

Иначе останах силно изненадан, че са променили драстично ел. инсталацията - цветове на кабели и сечения. Не знам защо са си правили този труд като всичко е еднакво от двата края на кабелите.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”