Помагайте! Tiguan ли е най-правилният избор?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: Помагайте! Tiguan ли е най-правилният избор?
Колега погледни и Хонда Цр-в трета генерация.Модела след 2007г.Аз също бях пред същата дилема до преди 2-месеца.Почти цяла година мина докато се реша какъв СУВ да си взема и на края се спрях на хондата.Върви си на предно и като пребуксува включва и задното предаване.Много добър разход на дълго 6.8л/100-това на дизел 2.2 140кс.мотора.Мотора е с верига.Само бюджета трябва да повишиш малко!Успех с търсенето и покупката!
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Само ще вметна,че от както имам сув ми е много по добре на планина,до село,на море. Визирам мига в който натоваря жената,двете деца,хладилна чанта,багаж,багажник отгоре и колело. И по добрето се изразява в това,че той остава висок за невероятните инженерни мисли като легнали полицай.Дупките,неравностите тази зима малките улички са в ужасно състояние минах през 3 кори от двигател паднали из улиците а на магистралата пак съм си с 140...
Ако бях в Германия Австрия (давам ги за пример,защото съм карал доста там) не бих си взел сув.
Ако бях в Германия Австрия (давам ги за пример,защото съм карал доста там) не бих си взел сув.
Оооо,явно който ми казва,че няма нужда от кросоувър в българските зимни условия,не е от моят край - Хасково област! Тази зима,просто си разбихме колите в снега,леда,преспите,коловозите ... които се образуваха в този край!!! Ако беше по-висока колата ми съм сигурен,че нямаше да имам проблем,а и с очите си го виждах,защото все пак има хора и тук със СЪВ-ове...пердашиха си без притеснение! Иначе относно това да взема лека кола с 4х4 (примера със Шкодата) един приятел ми вика да сменя Пасата със същия Пасат,но 4х4,което било добър вариант,но .....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А каква генерация е бил пасата? Често един 4х4 лек автомобил от типа на пасат/ ауди А6 са едно добро решение . Просветът е по-малък ( за станд.окачване ) от масовите СУВ-ове , но пък не знам с колко е по-малък от Тигуан примерно. Да не се окаже сант и половина :) . Аз на твое място бих се притеснявал за вгражданите мотори и скорости в Тигуан...
Моят Пасат беше 2009г комън-рейл,2.0 дизел, 140коня...продажбата му не е свързана с някакви проблеми,просто си бях решил,че ще го продам и не липсваха купувачи. А какво имаш предвид под " вгражданите мотори и скорости в Тигуан " ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
зизу написа:Оооо,явно който ми казва,че няма нужда от кросоувър в българските зимни условия,не е от моят край - Хасково област! Тази зима,просто си разбихме колите в снега,леда,преспите,коловозите ... които се образуваха в този край!!! Ако беше по-висока колата ми съм сигурен,че нямаше да имам проблем,а и с очите си го виждах,защото все пак има хора и тук със СЪВ-ове...пердашиха си без притеснение! Иначе относно това да взема лека кола с 4х4 (примера със Шкодата) един приятел ми вика да сменя Пасата със същия Пасат,но 4х4,което било добър вариант,но .....
Колега, ти заради 5 до 10 дни в годината със сняг ли искаш СУВ? Щото и аз видях доста МПС, дето стопаните им ги вадят само за да покажат на някого нещо

- technopolis
- Двигател:
Tiguan - 175mm
Skoda Scout - 171mm
Passat B6 - 150mm
25см не е малко за разликата която му е необходима не за оффф роад разбира се.
Skoda Scout - 171mm
Passat B6 - 150mm
25см не е малко за разликата която му е необходима не за оффф роад разбира се.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
2.5см или 25см. 
175мм. е много малък просвет за СУВ, поне 190-195мм за да има някакъв смисъл от по-високата кола, с подходящи гуми получаваш още няколко сантиметра нагоре!
Тези два сантиметра разлика при Пасата можеше да ги компенсира зимата с едни високи гуми.

175мм. е много малък просвет за СУВ, поне 190-195мм за да има някакъв смисъл от по-високата кола, с подходящи гуми получаваш още няколко сантиметра нагоре!
Тези два сантиметра разлика при Пасата можеше да ги компенсира зимата с едни високи гуми.
- technopolis
- Двигател:
хахаха да не коментираме лекото математическо объркване (не е леко ама аиде)
да наистина е малка разликата това е сувчето с един от най малките клиренси моя е 208мм но ще взема да премеря за мен е много повече...
а defender е с най голям 308 (ама то вече това си е джип)
да наистина е малка разликата това е сувчето с един от най малките клиренси моя е 208мм но ще взема да премеря за мен е много повече...
а defender е с най голям 308 (ама то вече това си е джип)
само да ми обясните на кое викате "просвет"? Разстоянието от земята до бронята ли?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
зизу написа:само да ми обясните на кое викате "просвет"? Разстоянието от земята до бронята ли?
До най-ниската част на колата.
aliyatin.com написа:Колега погледни и Хонда Цр-в трета генерация.Модела след 2007г.Аз също бях пред същата дилема до преди 2-месеца.Почти цяла година мина докато се реша какъв СУВ да си взема и на края се спрях на хондата.Върви си на предно и като пребуксува включва и задното предаване.Много добър разход на дълго 6.8л/100-това на дизел 2.2 140кс.мотора.Мотора е с верига.Само бюджета трябва да повишиш малко!Успех с търсенето и покупката!
Колега,не си видял сигурно - търся да е до 2000 кубика :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Инвалидна ли ще бъде ?зизу написа:търся да е до 2000 кубика
Нищо не разбрах за Тигуана сега ... добър избор ли е,кои са му слабите места,става ли за "лек" оф роуд,скъпа ли е поддръжката,има ли и там като на пасата двигатели попма-дюза и новият,по-дибър - комън-рейл ...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”