Брат ми кара Bora 1.8 4motion с AGN двигател 125 к.с., която и аз съм карал немалко.
Аз пък имам Audi A3 с AGN двигател 125 к.с., което пък съм карал бая доста през последните 14 години откакто го имам.
Та мога да кажа, че:
- При Golf 4, Octavia 1, Bora, Audi A3 8L - задвижването при 4х4 е едно и също - Haldex. Това означава движение само на предно и при буксуване на предните колела се активира и задния мост. Само на задно няма как да се движи автомобила, защото предното няма как да се изключи, освен ако не му махнеш физически полуоските. Всичките коли са с Макферсон отпред и когато са 4x4 отзад са с независимо окачване. Ако са само на предно - отзад са с греда.
- При Passat B5, B5.5 и Audi A4 от същите години задвижването е перманентно 4x4 - Torsen система. Те са с надлъжно разположен двигател и многоточково окачване.
Общо взето има тонове информация за разликите между марките, които всъщност са в интериор и екстериор и са въпрос на вкус. Както в този раздел - така и в подразделите. така че ако искаш информация - чети, нямам намерение да пиша 1000 пъти, за някой, който го мързи да натисне бутона "търсачка".